8 må bra-tips.

Så här på fredagseftermiddagen tänkte jag lägga ut lite må bra-tips. Det skadar väl inte någon? Det gynnar åtminstone mig.

1. Rensa bland dina vänner.
Ta bort de du inte mår bra av. Negativa människor: bort med dem. Det gynnar inte någon att ha en person i sin omgivning som sprider negativism runt sig. Det smittar av sig och man själv mår dåligt. Det är inte alltid så lätt, tro mig. Men det går!

2. Lär känna dig själv.
Vad tycker du är roligt att göra? Gör det du tycker är kul. Är det ingen annan med samma intresse? Gör det ändå, du kanske träffar nya människor genom det du tycker är kul, vilket då leder till att du får sällskap du trivs med.

3. Ta vara på din egentid.
När du är ensam, gör det till en mysig tid. Ta ett bad, tänd ljus, titta på en bra film, läs en bra bok, lyssna på din favoritmusik, skäm bort dig!

4. Se till att få egentid.
Även om du har stor familj innehållande barn och man, se till att någon gång bland komma bort. Skaffa en barnvakt. Du måste få skämma bort dig i ensamhet, även om du många gånger kanske är sällskapssjuk. Vi mår bra av att någon gång ibland bara vara med oss själva, och bara vara oss själva.

5. Ta vara på dina vänner.
Se till att du omges av människor du tycker om. Som sagt, bort med resten. Omgivningen skall bestå av människor, och/eller djur, som du verkligen trivs med.

6. Skratta.
Skratta så mycket du orkar. Man mår mycket bättre av ett gott skratt. Det är så sant. Och det smittar av sig, jag lovar. Min sanna glädje är "Americas funniest home videos". Där slår sig folk och jag mår mycket bra av det (förhoppningsvis mår de flesta bra av andra saker). Linus på linjen går ju inte att titta på utan att skratta, Plankan, ni vet stumfilmen. Titta på det ni skrattar åt, läs det ni skrattar åt, lyssna på det ni skrattar åt!

7. När du är ledsen eller arg.
När du mår som sämst, och ingenting går som du vill, ring en vän. Vänner är till för att finnas i vått och torrt och äkta vänner ställer alltid upp med att lyssna, stötta, peppa eller bara vara. Du kommer må mycket bättre om du ringer det där samtalet.

8. Var inte långsint.
Nej, skippa det. Det finns inte någon som mår bra av att du för länge surar. Så klart ska man reda ut vad som är fel men släpp det sedan. För vem mår bra av att du är långsint? Du? Dina vänner? Nej.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0