Tummen upp för Yo!

Nu har jag också skaffat det här "Yo" alla snackar om. Det verkar ju helt okej. En mikroblogg liksom. Tio gånger bättre än Twitter. Nu har jag även kopplat det till både bloggen och Facebook. Jag har kvar Twitter ett tag, men vi får se ifall Yo är bättre i längden, i så fall ryker Twitter. Och vad alla är sociala på Yo, man får ju mer respons att skriva nåt där än man får på Facebook. Detta blir nog bra. Risken finns ju att både Twitter och Facebook hamnar i papperskorgen snart ifall Yo fortlöper i samma takt.


Och laxmackor efter räkorna. Söndagen blir...

img208 (MMS)

Och laxmackor efter räkorna. Söndagen blir ju bara bättre och bättre!


Kan söndagen bli bättre?

img206 (MMS)

Kan söndagen bli bättre?


Café på Facebook igen.


Underbara söndag! Verkligen en mys-söndag. Jag sitter med barnen i soffan och kollar på Nickelodeon och Facebookar mig. Nina har fått mig att börja med spelet Café igen. Nu får vi se ifall det blir lika illa som förra gången, då jag sov bredvid datorn om jag räknat fel och maten blev klar mitt i natten. Men förhoppningsvis har jag lärt mig tiderna lite bättre nu ändå.

Men nu måste jag ta hand om mitt Café, maten färdig om fem minuter. Tjing!

Lugn dag idag, eller?

God förmiddag.

Kvällen igår var precis den kväll som jag behövde. En lugn och sansad kväll med tidigt sängläge, vilket också ledde till att sömnen stabiliserade sig. Idag ska jag försöka komma ut på en promenad ifall vädret tillåter. Annars blir det att bara ta det lugnt, det blir den första dagen denna vecka som jag kan göra det. En hektiskt vecka har varit, nu blir det nog lugnare igen. Hoppas vi. Men vi hörs senare.

Tjing!

GLÖM INTE STÄLLA OM KLOCKAN!

Jag blir kvar här hemma hos Nina med flickorna (häxorna i nedan inlägg) medan Nina och Olaf gick till la pub. Jag är så nöjd med mitt val. Att sitta här med de fina flickorna och mysa i soffan känns helt perfekt. Orkar inget annat. Nu gick the girls in på toa för att borsta tänderna. Borde jag också göra, är huuur trööött som helst. Sängen lockar mer än vanligt. Men jag har lovat tjejerna att till elva kan vi vara uppe. Nu ska bara jag kunna hålla det...

Nåja. Glöm inte ställa om klockan inatt då!

Tjingeling, sov gott & allt det där.

Här är häxorna i vår lägenhet! Söta va?

img20555 (MMS)

Här är häxorna i vår lägenhet! Söta va?


Här var det halloween!

img204 (MMS)

Här var det halloween!


God mat ikväll då.

Nu är jag tillbaka ifrån Mullsjö. Kom för ett tag sedan, men har ju kollat läget på Facebook och lite andra sidor. Nina springer runt för fullt och städar och lagar mat. Jag gömde mig i sovrummet med datorn för att inte vara i vägen. Känns som det säkrare valet. Ingen idé att fråga om hon vill ha hjälp. Dels gör jag säkert fel och dels brukar Nina vilja göra det själv.

Nåja, ikväll blir det god mat (kräftsoppa som förrätt har jag luskat fram), antagligen någon öl och trevligt sällskap. Trött är jag och är inte sugen på någon "hård" kväll. En lugn och sansad känns helt okej för min del. Känner mig fortfarande trött sedan gårdagen. Men men, jag hade trevligt i alla fall och det är huvudsaken.

Ska lägga in en bild på två häxor som vistas i lägenheten lite senare. Så kika in sen så ska ni få se på något läskigt.

Tjing!


Choppchopp, jallajalla.

Nu ska jag tjappa iväg till Alle och Mackan! Naturligtvis kommer jag bli några minuter försenad. Det blir alltid så liksom. Men gårdagen var rolig, ångesten idag är hanterbar och illamåendet är borta. Fler detajer senare om kvällen, ifall ni vill.

Jalla, Jalla, Tjing!


Fredagsfräckis Nr 7.


En kvinna kommer till kyrkan och går fram till prästen.
- Fader, jag kallade en man för "djävel" igår!
- Varför då? undrar prästen.
- För att han tog mig på armen utan mitt tillstånd!
- Såhär? frågar prästen och nuddar hennes arm.
- Ja.
- Det är ingen anledning för att kalla honom "djävel".
- Men han tog mig på du-vet-vilka också!
- Såhär? Prästen tar henne på du-vet-vilka.
- Ja.
- Det är inte anledning nog för att kalla honom "djävel".
- Men fader, han tog av mina kläder!
- Såhär? säger prästen och tar av hennes kläder.
- Ja.
- Det är ingen bra anledning för att kalla honom "djävel".
- Men fader, han stoppade du-vet-vad i du-vet-vad!
- Såhär?
- J-j-ja.....
- Det är inte anledning nog för att kalla honom "djävel".
- Men fader, han hade herpes!
- Han är en DJÄVEL!

Fredagsfräckisen kommer.

Bara för att försäkra er så har jag förinlagt fredagsfräckisen. Den kommer under kvällen, så nu kan ni andas ut!

Kan man bowla i det här?

img2038 (MMS)

Kan man bowla i det här?


Vad har man på sig?

God morgon.

Ny dag, nya möjligheter. Eller ny dag, många möjligheter. Det beror helt på hur man ser det. Om en liten stund är det  i alla fall dags att åka iväg till jobbet och släppa iväg nattpersonalen. Gott att få gå hem och sova så här dags. Nåja, ska se om jag kan komma ifrån jobbet tidigare idag, så jag hinner med allt. Hem och byta om, duscha och allt det där för att sedan åka och bowla. Vad har man på sig om man ska bowla? Vi ska äta också, så kom inte med någon mys-dress av något slag. Help, please.

Bowling!

Nu är jag hemma från jobbet. Pernilla kommer och hämtar mig efter fem någongång, sedan ska jag äntligen få träffa allt folk jag workade med under sommaren. Det ska bli sååå kul. Äta gott och bowla.

Det blir nog att jag åker hem relativt tidigt. Direkt efter bowlingen. Pernilla skulle hem då, och jag ska iväg imorgon, så vill hinna sova lite. Dessutom gillar jag inte ångesten som brukar uppkomma när jag går ut. Men vi får se, man ska aldrig säga aldrig.

Tjing!


Inte ont i halsen igen.

Åååh. Jag börjar få ont i halsen igen. Jag vill inte. Jag orkar inte. Jag ska ju bowla imorgon. Jag tänker banne mig bowla i vilket fall. Jag gör allt vad jag kan för att förhindra detta. Med andra ord dricker jag te. Dessutom vann jag nyss "den-som-kan-skriva-flest-meningar-i-rad-som-börjar-på-jag"-tävlingen.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt te, och om en liten stund ska jag lägga mig. Dags att jobba imorgon bitti igen. Imorgon blir en hektisk dag: jobb-hem-byta om-till Therese-till bowlingen. Jalla, jalla-dag liksom. Men vi hörs imorgon.

Sov gott med er, det ska jag göra.

Det närmar sig Halloween. Är inte pumpan u...

img200 (MMS)

Det närmar sig Halloween. Är inte pumpan underbar?


Förinställt blogginlägg.

Jag måste ju testa den nya funktionen blogg.se fixat. Förinställda blogginlägg. Därför skriver jag ett nu (klockan 12.30) som förhoppningsvis kommer publiceras på bloggen ikväll klockan 17.30. Så vi får se om det fungerar. Jag är nämligen på jobbet vid den tiden så jag har ingen möjlighet att fuska. Det vill ju säga att nu är jag på jobbet eftersom jag redan skrivit allt detta. Usch nu blev det krångligt. Egentligen skulle jag bara skriva en kul kommentar Josse, 9 år, sa igår.

Jag: Jag ska gifta mig med John Blund.
Josse: Skulle inte du gifta dig med Johnny Depp?

Helt korrekt Josse, hon har hajjat mina framtidsplaner.

Banken avklarad.

Och nu var banken fixad. En stor ros till Nordea (som jag egentligen inte har) som hjälpte mig omedelbums. Hon i receptionen hade aldrig varit med om dess like. Att en check blir adresserad till fel person och med olika namn i. Nåja, hon skulle sköta allt. För jag ville inte ta ut checken, betala femtio spänn (!) och sedan skicka tillbaka pengarna. Varför skulle jag vilja betala femtio spänn för något som jag är oskyldig till? Nej, nej. Men hon kopierade allt och sa att hon skulle reda ut det. DET kallar jag service.

Nu borde jag äta något, innan jobbet. Men vad? Vågar jag äta pizzan som är kvar. För det första blir det pizza tre dagar i streck i så fall och för det andra fick jag magknip innan. Men vet inte om det berodde på den.

Banken nästa.

Banken nästa. Eftersom jag fick utbetalning som inte var till mig (LÄS HÄR), så måste jag nu in på ett postkontor, ta ut checken och skicka tillbaka pengarna. Det gick absolut inte att göra det över telefon. Nej, det var omöjligt. Tur att jag jobbar eftermiddag. Då hinner jag inom banken nu på förmiddagen. Så, tjing så länge!

God morgon! Om en kvart kommer målaren...

img195 (MMS)

God morgon! Om en kvart kommer målaren...


Tjejsnacket har börjat.

Jag och Nina pratar massor ikväll. Det är så mysigt. Eftersom jag jobbar eftermiddag imorgon så blir det så mycket enklare att somna. Även om jag måste upp tidigt för att målaren (som jag ÄNTLIGEN ska få träffa) kommer klockan sju så vill man liksom inte ligga och sova som en annan rishög. Nej, här skall det sminkas och påklädd ska jag vara. Åtminstone sminkad (men om han nu ser ut som tomten, som jag fått uppfattningen om att han gör, så kommer jag förmodligen vara påklädd).

Nåja, nu blir det nog ändå snart sängen, trött är jag, men det finns inget mysigare än våra (mina och Ninas) tjejsnackskvällar.

Sov gottigt!

Datorsnillet Anna.

Nämen gud vad jag är flitig. Jag hinner ju knappt med att blogga och det är inte okej. Å andra sidan så har jag ju inte något att skriva om ifall jag inte är sysselsatt. Det är ett aktuellt dilemma, det här.

Efter jobbet blev jag upphämtad av en grå liten bil, med en förare som heter Barbro, även kallad Babs. Hon bjöd på pizza, läsk och kaffe hemma hos sig. Eftersom hon var så generös bestämde jag mig för att hjälpa henne med hennes dator. Hon ville ha en mail och så ville hon få internet att fungera. Internet var ett modem som lät "eeeeiiiiiwwiiieeekriiiischpiiiiip". Efter någon minut var jag uppkopplad på internet. Efter fem minuter hade jag kommit in på hotmail's hemsida, efter tio minuter hade jag lyckats skapa ett konto till Babs. Sedan kopplade intenet ner. Jag gjorde om hela proceduren och sen hänger sig datorn. Jag försöker ett antal gånger till, sedan ger jag upp och tipsar Babs om mobilt bredband. Enda hindret var att hennes dator var så pass gammal att den inte hade usb-portar. Så, nu ska hon få prova min gamla dator och ett mobilt bredband till den istället.

Så, om ni är mattesnillen så förstår ni att detta tog tid, det är liksom detta jag pysslat med under kvällen. Men hur tråkigt det än må låta så var det riktigt roligt. Jag fick träffa Babs och Annette och det är inte varje dag. Alldeles för sällan för att vara korrekt. Så vi har bestämt att det snart är dags för vinkväll alternativ kaffe+mintuu-kväll.

Lunch! Gott att vila lite efter maten. Jag...

Lunch! Gott att vila lite efter maten. Jag blir alltid så trött efter den. Jag förstår inte riktigt logiken i det. Mat ska ju ge energi. Men jag har kommit på den ultimata lösningen: alltid efterrätt. Äter jag lite choklad efter, blir jag genast piggare. Alltid en anledning till godis. Men idag har jag inget gotte, så nu är det viltajm. Tjingeling!


Vilken ansträngande dag, alltså.

Pjuh. Vilken dag det varit. Jag sitter och jäser i soffan just nu. Följande ansträngningar har jag gjort idag:

1. Gått upp klockan 05.00.
2. Jobbat hela dagen.
3. Suttit på möte.
4. Tittat på när vinterskorna till bilen lastas in.
5. Tittat på när vinterskorna till bilen sätts på (ja, jag kom inte på något bättre uttryck).
6. Blivit bjuden på kaffe.
7. Ätit pizza i mängder.
8. Pressat ner kladdkaka för att säkert fylla magen ordentligt.
9. Duschat.
10. Förtvivlat suttit och försökt komma på en tionde sak till, men misslyckats.

Efter denna hektiska, ansträngande dag, ska jag nu sätta på lite te (eller titta på när Nina gör det) och sedan bara glo på Desperate Housewives. Underbara fruar.


God morgon! Idag ska bilen äntligen få på ...

God morgon! Idag ska bilen äntligen få på sig sina vinterskor. Så skönt. Nu ska ni bara hålla tummarna för att kopplingen håller. Jag tror den håller på att gå sönder. Eller, ja, sag är ganska säker på det. Men jag ska fråga Chrille, som byter däck, om han kan kolla på det med, och sen inbillar jag mig att det är lätt fixat. Vi får väl se, helt enkelt. Nu ska här sminkas, jobbas och sedan byta däck. Så, vi hörs efter det. Tjing!


Vinterdäcken måste på nu.

Det mesta är nu packat, men det är inte lätt att packa en två-veckors-väska. Det får gå, men jag undrar hur mycket jag behöver svära när jag kommer på allt jag glömt. Och inga pengar har jag över till att köpa nytt. Men det får gå. I värsta fall får jag vara "vardagligt klädd" på bowlingen som äger rum på fredag. Det löser sig alltid.

Nu har jag även sett hur kallt det blir i natt och jag som jobbar kväll hade gärna velat ha mina vinterdäck på ikväll. Men vem orkar byta så sent? Jag hade planerat att fixa det imorgon om min goa vän kan då, men under tiden har jag frågat en annan om eventuellt ikväll. Men jag tror inte det fungerar så. Men jag inväntar svar så får vi se sen. Önska mig lycka till, för det känns som om det är dags för vinterdäcken nu.


Jag har problem med att packa. Är det här ...

img194 (MMS)

Jag har problem med att packa. Är det här någon form av pik?


Packa två-veckors-väska.

God morgon.

Idag är det jobb som gäller. Ett eftermiddagspass står på schemat. Så, nu på förmiddagen ska jag hinna med lite annat fix och plock. Bland annat försöka packa en två-veckors-väska. Hur ska det gå? Hur packar man två veckor framåt? Det kommer bli jobbigt. Men, ja, det är bara att börja. Först lite kaffe, en dusch och sminkning.

Tjing!


Nu är det sovtajm.

Nu är klockan snart halv elva och jag tänkte göra mig i ordning för sängen. Känner mig aningen trött och efter te och Beck känner jag mig så där mysigt sängtrött.

Förövrigt hörde killen (som jag låter vara anonym här) hört av sig och var superglad att jag hörde av mig (angående DETTA). Utbetalarna ville tydligen inte erkänna att något gått fel, men nu har han ju det bekräftat. Jag gjorde rätt! Karma, jag vill ha något positivt i gengäld!

Nu ska jag borsta gaddarna sen läsa lite.

Natti!


Strange.

Idag hände något som absolut inte ska kunna hända. Trodde jag i alla fall. Jag fick ett sånt här brev ni vet, sånt som man får riva upp på alla sidor för att kunna öppna, från Nordea. ”Ö-öu”, tänkte jag. ”Bara för att jag skrev om bortglömda räkningar förut”. Jag öppnade det och det stod att Blekinge tekniska högskola ville ge mig över 7000 spänn. Jag blev direkt misstänksam. Vad har jag med den skolan och göra liksom? Kollade namnet igen, och det var mitt namn, korrekt stavat. Hm… Men när jag tittar noga så står mitt namn och min adress på två ställen men på det tredje står det ett annat namn. Kan sånt hända? Så, nu är det någon stackare som säkert inte kunnat betala sin hyra osv. Men jag är inte den som är den. Jag letade upp honom på internet, birthday.se. Läste var han bodde och när jag läste vidare såg jag att vi fyller år på samma dag! Det måste ju vara därför det blivit fel. Eller? Men ska sånt kunna hända? Jag hade ju kunnat hämta ut checken (men blivit återbetalningsskyldig naturligtvis) och han som vill ha sina pengar, ska han bara sitta och vänta?! Dumma datorsystem. Det som är bra med datorsystemet är att jag letade upp honom på Facebook och förklarade för honom att jag har hans check och frågade hur vi nu skulle göra. Såg också att han är ju från samma ställe som jag, fast att han flyttat, så kanske känner han igen mig. Men nu vet han förhoppningsvis var checken är, åtminstone.

Det är typiskt karma igen. Först få mig att känna ”Åh! Jag fixar denna månad galant” till att sedan få en örfil och en verklighetsuppfattning att det inte var till mig. Vad har karma emot mig?!

(Nej, jag fick inte brevet idag, men hittade det idag).


Åh! Mat! Som jag längtat! Höns, ris & curr...

img186 (MMS)

Åh! Mat! Som jag längtat! Höns, ris & curry. MUMMA


Under denna röra döljer sig ett köksbord! ...

img184 (MMS)

Under denna röra döljer sig ett köksbord! Kanske dags att börja plocka undan lite om maten ska få plats.


Månadens räkningar. Blä...

Jag har precis kollat igenom månadens räkningar. Bittert. Denna månad blir till att leva s-n-å-l-t. Vissa månader är väl så antar jag. December blir bättre i alla fall. Då tror jag inte det blir några höga räkningar. Meeen jag tänker inte säga att jag är säker, då kommer det någon oförväntad räkning som jag glömt bort. Jag kör stenhårt på karma just nu.

Mamma ska göra höns, ris & curry. Så himla gott är det. Och jag är vrålhungrig. Ni som känner mig väl, vet vilket humör jag är på. Inget charmerande humör precis. Men det går över snart, när jag får mat.

Tjing så länge!


Happy!

God förmiddag!

Idag är en bra dag. En himla bra dag. Jag har fått ett mail som gjorde hela min dag. Åh, va glad jag blir. Ni ska få veta sen. Som ni säkert förstår så vågar jag inte riktigt ropa hej för tidigt. Ni vet hur det brukar sluta då. Ett bakslag. Karma är liksom min följeslagare.

Är det någon där ute som vet hur man fixar gilla-knappen från facebook till vardera inlägg i bloggen? Jag kan liksom bara få den till själva bloggen. Help, please!


Riktigt lördagsmys. Massor med godis, film...

img183 (MMS)

Riktigt lördagsmys. Massor med godis, film och trevligt sällskap, WAANDÖRFUULT.


Sur idag.

Ibland finns det dagar då man går runt och är sur över ingenting alls. Idag är en sådan dag. Eller ja. Lillebror och jag rök ihop innan och när två personer med precis lika hektiskt humör ryker ihop, då är det inte roligt. Jävla va förbannade vi var, båda två. Men det har nog lugnat sig nu. Det brukar göra det efter ett tag. Han är inte hemma nu, och jag ska snart iväg, och det är så vi brukar lösa våra konflikter. En på varsitt håll så glöms det efter ett tag. Oftast. Men jag är inte så sur över det längre. Bara allmänt sur. Kan bero på att jag hör som en kratta och hör inte mig själv. Tror jag skriker men istället viskar jag så alla säger ”va”. Och när någon annan säger något är det jag som säger ”va”. Fruktansvärt jobbigt. Så ikväll vill jag inte att någon pratar med mig. Men det är naturligtvis just då ALLA vill prata med mig. Nåja, det får väl gå över någon gång, tycker jag. Jag tar mitt nässpray som läkaren sa, men jag tycker bara det blir värre än så länge. Får väl vänta någon dag till och se. När jag var på Apoteket hittade jag ”ta-bort-vatten-bakom-örat-medel” (perfekt till mig ju) men det fick absolut inte användas ifall trumhinnan var sprucken. Jag antar att den läkt ihop, men hur ska jag kunna veta? Men vill Apoteket inte tjäna pengar, så fine. De fick behålla den.


Är det bara jag som tycker det ser ut som ...

img144 (MMS)

Är det bara jag som tycker det ser ut som att killen skottar snö? Typ "varning för snöröjning".


Katterna äter nattemat, och snart är det l...

img181 (MMS)

Katterna äter nattemat, och snart är det läggdags. Så vi säger god natt allihopa!


Ringa doktorn.

Idag ringde jag farbror doktor. Några omständigheter får man såklart räkna med. Det fungerar som så att jag ringer ett nummer, lämna person- och telefonnummer och sedan ringer de upp ”Klockan. Fem. Över. Åtta”. De blev tre minuter försenade och de ringde upp utan att säga något. ”Hallå? Någon där? Jag hör inte? Hallå? Hoho?” hojtar jag. Nej, ingen där. Och nej, så dålig hörsel har jag inte. Det var verkligen ingen som svarade. De ringde två gånger till och jag hörde ingenting. Så jag gjorde om hela proceduren igen, men lämnade jobbnumret denna gång. Det gick bättre. De ringde upp och jag hörde dem. Fick rådet att använda nässpray 3 gånger varje dag i en vecka och se om vattnet bakom öronen försvinner. Trots protester från min sida fick jag snällt tacka och ta emot rådet och göra som doktorn sa. Men jag blir ju så lätt beroende av nässpray, så vi får väl se hur detta går. Näsblod, here I come! Men jag fick i alla fall en hostmedicin utskriven så jag kan slippa få så ont av den. Hostan alltså. Men tro inte att jag hämtat ut den. Det gör jag imorgon.

Och om jag ändå ska inom Apoteket funderar jag på att köpa Alvedon som brustablett och smuggla ner i pyttelite vatten tillsammans med någon vitamin som smakar gott och lura i lillasyster det. Hon har halsfluss men totalvägrar allt som har med medicin att göra. Gå till läkaren är uteslutet, hon kan ju få medicin då! Nåja, vad gör man inte för sin syster? Lura i henne lite medicin kan väl inte vara så farligt?

ps, vårdcentralen gav inte upp sökandet av mig utan ringde och ringde halva dagen, och jag missade samtalen gång på gång. Till sist pratade de in ett meddelande och sa att jag skulle ringa ett annat nummer om jag behövde hjälp, men då hade jag ju redan fått det. Men det är ju bra att de försöker många gånger i alla fall.


Fredagsfräckis Nr 6.
En ung kille kommer in på apoteket för att köpa en kondom. Det är första gången han köper något sådant och han känner att han vill berätta varför för apotekaren.

"Jag skall hem till min flickvän på middag och träffa hennes familj för första gången ikväll och jag är nästan säker på att jag sedan kommer att tillbringa natten med henne!"

Precis när killen skall betala så ber han om en kondom till.

Han förklarar: "Min flickväns syster flörtar med mig ibland och jag är säker på att hon gillar mig. Kanske har jag tur även med henne i natt!"

Han tar upp plånboken men betalar för tre kondomer samtidigt som han återigen förklarar för apotekaren: "Min flickväns mamma är väldigt ung och snygg och verkar ha ett gott öga till mig. Jag kan faktiskt ha möjlighet med henne i natt också!"

På kvällen då alla sitter samlade runt middagsbordet inleder de middagen med att be en bordsbön. Efter bönen tar alla upp besticken utom den unge killen som fortsätter att be. Efter några långa minuter knuffar flickvännen till honom och viskar: "Jag visste inte att du var religiös!"

Killen svarar: "Och jag visste inte att din pappa jobbar som apotekare!"


Sömn som medför trötthet.

God morgon.

Inatt har jag nog drömt allt som går att drömma, vilket gör att sömnen medför trötthet. Helt slut är jag. Men det är ingen idé att försöka klaga eller något, för jag måste ändå göra mig i ordning inför jobbet. Nu. Ska köra tidigare eftersom väglaget är aningen opålitligt.

Får se sen om jag ska ringa doktorn med och rådfråga  lite om mitt öra. Det tjuter i det och det känns fortfarande som om jag är under vatten. Men vi får se hur det beter sig sen.

Efter jobbet beger jag mig hemåt, mot Blekinge. Slutar redan halv tre idag, så det är skönt för då kommer jag iväg lite tidigare. Träffa mitt håriga lilla monster som blir friskare för var dag som går. Men nu måste jag verkligen skynda mig. Vi hörs senare. Idag är fredag förresten, det betyder även Fredagsfräckis lite senare.

Tjing!


Dagens nyheter.

Jag fick en uppdatering om vad som händer hemma på hemmaplan. Mamma skriver följande:

"Dagens nyheter: Din son hanterar kattluckan med elegans, och springer ut och leker i snön med jämna mellanrum och ett leende bland morrhåren. Kraftbolaget har klippt av telekabeln och din bror håller på att gå i taket, för vi har inget nät då. Hydropressen håller på att gå åt fanders men Röris kommer imorgon. Syster kokar. Jag tror halsfluss. Men annars mår vi bra. :-)"


Jag vet inte vad jag ska skriva. Att min familj har lite problem, eller?


Ang. min bilnyckel.

Angående nedan inlägg (om min nyckel) kom frågan upp varför jag inte sätter den på min "vanliga" nyckelknippa. Sanningen är att jag har en till nyckelknippa, men jag får liksom inte dit bilnycklen på den. Dessutom använder jag nästan aldrig de andra två. Den ena går till Nina, den andra till mamma och de ser alltid till att det är öppet när jag kommer. Så, det är i princip bara bilnycklen jag använder. Fler har jag ju inte, därför pyntade jag den. Dessutom blev den fin tycker jag och det blir lättare att hitta den (inbillar jag mig).


Eftersom jag alltid slarvar bort min bilny...

img176 (MMS)

Eftersom jag alltid slarvar bort min bilnyckel har jag nu gjort en akut-manöver så att jag kommer från och till jobbet utan en halvtimmes letande varje gång.


Underbara kommentarer!

Jag älskar ordvitsar, och jag bara älskar uttryck som blir helt galna. Kommunikation är så himla roligt, och vad fel det kan bli när man inte tänker efter vad man säger. Nu kommer polisen med en varning angående den nya lasermannen, men jag hade hellre sett att de sagt det till Lasermannen! Inte till oss andra.


Ungefär som Arne Hegerfors underbara kommentar under fotbolls-VM 1994: "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"

Och nej, jag är inte rasist och blablabla jag har bara superlåg humor, men jag älskar den, men om ni känner för att spotta på, så för all del, gör det. I am happy anyway.


Vi gick förbi tågstationen, jag och Nina. ...

img175 (MMS)

Vi gick förbi tågstationen, jag och Nina. Fantasin svävade iväg och vi funderade på att ställa oss där, ta nästa tåg och bara åka iväg. Det var en kul tanke tills vi kom på att vi är panka båda två.


Nu är vi på promenad i det underbara vädret.

img174 (MMS)

Nu är vi på promenad i det underbara vädret.


Promenad i det fina vädret.

Nina säger att vi ska ut och gå i det fina vädret. Jaha, säger jag och stuvar på mig 5 kilo kläder. Det är liksom minus ute. Kanske kan jag vakna till liv då. Känner mig aningen trött idag. Men vi hörs sen, om jag överlever promenaden. Jag är liksom inte lat, bara bekväm av mig (det var så en vän rådde mig att uttrycka mig).


Respons vill jag ha.

Ni är ju lika fantasilösa som jag. Här ställer jag frågor i inläggen och ber om tips, men någon respons att välja på går ju jag inte. Angående nedan inlägg om att hitta ett nytt beroende fick jag ett förslag. GHB. Hur ska jag kunna välja ett BRA beroende om det endast finns ETT förslag? Ni är så många fler, så tillsammans kan ni väl inte vara lika fantasilösa som jag? Min matematik har talat. Hädan efter när jag ber om något, förväntar jag mig respons, okej?

Okej, nog med gnället. Nu är det dags att tagga ner. Lugna sig och inta sovställning. Imorgon är det work igen, men eftermiddag. Skönt när man slipper bli väckt av en klocka.

Men, bara för att testa er, vilket mår man bäst av: äta en hel Marabou chokladkaka eller en hel påse chips?


Byta beroende.

Nu är det strax dags att bege sig till jobbet. Först ska jag servera lite choklad på Facebook. Har börjat med ett nytt spel där eftersom det inte finns något annat att göra på den sidan. Jag måste nog byta ut mitt Facebook-beroende mot något annat beroende snart. Detta är inte hälsosamt längre. Några förslag?


Jag vill så GÄRNA!

God morgon, eller förmiddag om ni så vill.

Idag fick jag lite sovmorgon. Hann säga hejdå till barnen innan de gick till skolan och jag har släpat mig in i duschen och ur den igen, så nu är jag äntligen ren. Kände mig lite skabbig innan. Jag funderar och funderar. Det finns ännu ett hus jag vill ha. Så himla gärna. I ett fint område, inte så dyrt och precis lagom till mig och Prosit. De säger att om man verkligen, verkligen vill något så fixar man det, men hur? Den enda lösningen jag ser, är ett fast jobb, eller finns det någon annan lösning? Bluestep finns alltid, men det hade känts skönt att veta att jag har en fast inkomst. Det är liksom inte bara lånet man behöver betala när man har hus. Jag vet. Men jag vill så in i bomben mycket. Har ni något förslag? Träffa en rik man eller något kanske? Var finns han i så fall?


Friskare, starkare & gladare.

Snoret rinner, öronen rinner, jag är på bättringsvägen och ikväll är det Desperate Housewives (kunde rimmat om jag orkat anstränga mig). Kan det bli bättre? Just nu är livet ganska gott ändå. Mitt nya projekt jag snart skall inleda är jakten på en karl som vill byta däck på min bil. Just nu har jag ingen ork att jaga, så frivilliga kan lämna en kommentar så är det liksom en hjälp på vägen. Annars startas jakten till helgen.

Förövrigt har dagen varit helt okej. Småont i öronen och tinnitus, men inget som inte går att leva med. Jag räknar med att penicillinet gör verkan imorgon, tredje dagen, så att jag till helgen kan få vara lite piggare. Imorgon är det kvällspass, så jag får sova ut på morgonen.

Glöm nu inte den gyllene regeln: Jag är okontaktbar mellan 21.00 och 22.00. Desperate Housewives går före allt.


Ägg på himlen

Nina: Kolla vad fin månen är på himlen!
Jag: Var? Jag ser inte den.

...

Jag: TITTA! Ett ägg på himlen.

Allt är relativt. Beror helt på hur man ser saker och ting.


Lurade skiten ur mig.

En old friend ringde till mig idag. Jag hörde inte vem det var. Så här började konversationen:

Vän: Socialstyrelsen i Karlshamn!
Jag: Hej, du hade sökt mig.
Vän: Är det Anna?
Jag: Ja.
Vän: Var jobbar du nu?
Jag: På Mossle Rehab, Värnamo.
Vän: Bra, då stämmer det. Du har fått en anmälan på dig här.
Jag: Va, fan! Skojar du med mig eller?
Vän: JA! Det är ju XXXXX.

Snacka om att skrämma skiten ur mig. Hjärtat satt bokstavligen i hjärtgropen. En anmälan? På mig? I Karlshamn? Guud! Så mycket har ingen lyckats skrämma mig på länge! Jäkla slyngel. Så får man verkligen inte göra. Hade jag varit 70 hade jag nog kollapsat. Men, samtalet utvecklades och det var kul att höra ifrån en gammal vän!

 


Det blir inte många inlägg idag. Jag har...

Det blir inte många inlägg idag. Jag har mest varit tyst och legat och vilat. Med andra ord har jag inte lyckats spotta ut några roliga grodor idag. Tror jag. Men andra har. Bland annat sa en till exempel 'mattantsskydd' (kan tolkas hur man vill), en annan sa 'jag tog kort på min mus' (går också att tolka som man vill) . Så, även om jag är tyst och trött, omges jag av underbara grodor ändå!


Dubbelsidig öroninflammation.

Jo, tack. Dubbelsidig öroninflammation var det här, ja. Jag är så tacksam för att jag inte ha fler öron. Ett tredje öra och jag hade skjutit mig själv. Allvarligt. För så ont som jag har haft, det går inte att förklara. Men nu har jag i alla fall fått mitt penicillin, så nu ska här sluta klagas. Nu är jag nöjd, och snart återställd (hoppas jag).

Det gick bra att jobba ändå, två Panodil och smärtan lindrades. Underbart. Men trött är jag, det skall icke förnekas. Efter maten (bacon & ostsås & pasta, som min privata kock Nina tillagar) blir det soffläge för min del. Men tänk vad bra jag snart kommer vara, återställd och allt. Men nu fokuserar vi oss på: 5 dagar utan alkohol.

Penicillinkur, please!

God morgon.

Natten har varit ganska okej ändå. Vaknade en gång och fick ta Alvedon, men sen sov jag. Gick fort att göra sig färdig inför jobbet med, så här sitter jag. Ska köra om en kvart ungefär. Kan hela världen hålla tummarna för att doktorn vill träffa mig idag och att jag får penicillin? Det hade varit så bra nu känner jag. Är riktigt trött på att vara förkyld. Men, men, vi får väl se vad de säger. "Hypokondriker!" kanske de skriker åt mig. Vem vet? Men jag rosslar mig fram med hostan, smärtan varken syns eller hörs för övriga, så den stör la inte. Om inte jag gnäller för mycket vill säga. Men en penicillinkur på detta och jag kommer vara mitt vanliga jag igen.

Hörs sen, snäckor. Tjingeling!

Alvedon är underskattat.

Alvedon är underskattat. Efter två stycken sådana tabletter är lidandet lidligt, istället för olidligt. Dock börjar mitt andra öra slå lock också, men det har tack och lov minskat på det första så att jag hör någonting i alla fall. Men imorgon är det doktorn som gäller. En antibiotika-kur, och jag blir som ny, intalar jag mig själv. Om jag ens får det. Syns öroninflammation om man tagit Alvedon innan? Det måste det väl göra. Nåja, både jag och Nina är så trötta, sitter och slötittar på en film på trean "Taking lives", men det blir tidigt ikväll. Har liksom ingen ork.

Öroninflammation.

Ja, men förkylningen går på hela kroppen. Wiihuu. Öroninflammation är det här, ja. Aj, aj, aj, satan! Men jag ska jobba imorgon ändå. Får ringa doktorn då, se om de har tid med mig. Jag är helt säker på att det är öroninflammation denna gång. Många gånger har jag trott att jag har det, men nu vet jag. Förstår ni hur ont det gör? Det bara small till och sedan dess blir det bara värre. Det är helt lock för örat och det låter som om jag är under vatten. Hela tiden! Hade jag haft en spade skulle jag gått och grävt ner mig nu. Håll tummarna att jag får sova något inatt.

Småland igen.

Snart Småland igen! Om 45 minuter ungefär åker jag hem till Nina igen. Ännu en jobbvecka återstår. Men det är skönt. Två kvällar denna vecka, det gillar vi. Nu väntar jag på att mamma ska blir färdig med maten, det luktar gott! Vilken service jag har. Här hemma lagar mamma mat, hos Nina lagar Nina mat. Jag gjorde det en dag förra veckan. Det vill säga att jag gick ner till ica och köpte en grillad kyckling. Mycket avancerat.

Så, nu ska jag packa det sista. Kan man något annat än att älskar att ägna varje söndag åt att packa väskan en vecka framöver? Ja, det kan man. Nåja, snart färdigt. Desperate Housewives-reprisen ikväll då.

Catjing!

Bildbomb.

Slänger in lite bilder jag hittade. Har liksom inget annat för mig.


Plugg, nästan så att man saknar det. Men bara nästan. Saknar Emmy och våra kaffepauser.


Så fin liten godisskål.


Elin och Lillasyster badar (i somras alltså).

"Jag älskar snö!"


Förra vintern.
Det är faktiskt en bil där under.


Snart är det dags för snön att komma. Och när jag tittar på vinterbilderna sen i fjol, längtar jag faktiskt efter snön. Förutom att den befinner sig på vägen. DET är inte roligt. Säg att jag får ett jobb i Olofström, så slipper jag köra så mycket. Och så kan jag köpa ett hus här med då. Så, come on!

Vakna på fel sida sängen.

Nu förstår jag verkligen vad min kollega menade när hon förklarade hur jobbigt det är att inte kunna sova på natten på grund av hosta. Nu har inte jag hostat hela natten, men den smyger sig på tidigt på morgonen, väcker Prosit, Prosit blir snabbt pigg och glad, krafsa låda är roligaste sysselsättning på morgonen, omöjligt för mig att somna om, jag släpper ner Prosit på nedervåningen, försöker somna om, hostar, hostar igen, och där kommer allt slem upp. Så, kan jag få sova nu? Nej, två minuter senare börjar jag igen. Vansinnig blir jag. Dessutom har jag nog drömt något som irriterar mig. Så, jag vaknade på helt fel sida idag.

Nu börjar det ordna upp sig. Jag har diskat upp, gjort te, kaffe och sitter och funderar på om jag kanske skulle äta något. Lillebror har ätit upp all pizza från igår. Så, vad ska jag nu äta? Nu när jag planerat att äta pizza. Gillar ju inte när någon stör i mina planer.


Men, varför är det så att när någon berättar hur jobbigt något är, reflekterar man över det, håller med, men det är först när man själv råkar ut för det jobbiga som man verkligen inser hur jobbigt det faktiskt är. Först då har man en susning om vad den andre snackar om.

Här sitter surpuppan (fortfarande nyvaken och omtumlad av den elaka hostans beteende) med sömnbrist. Men, med lite koffein så ska väl denna dag också ordna upp sig.


Filmkväll.

Nu kör vi filmkväll, jag, syster och mamma. Vi får se hur länge jag orkar. En timme i Kristianstad och jag har legat utslagen i soffan resten av dagen. "Farsan" blir det. Säg nu inte att den är lika kass som den vi hyrde igår. Men Fares har ju min humor och har gjort bra filmer förr. Så egentligen är jag inte orolig.


Frieri.

Detta sa Facebook till mig:

Gissa vem som hann först? Utan att ens sett denna.

 

Jo, min kära syster. Idag när hon låg på knä och försökte få på sig ett par skor, i affären, tittar hon upp på mig och säger exakt följande fras:

 

Vill du gifta dig med mig?

Samtidigt som hon blinkar med ögonen.

 

Jag skrattade mig ur situationen, men funderar hela tiden på vad Facebook egentligen menade. Jag menar, vilket sammanträffande. Men gifta sig med sin syster? Nja, där går till och med min gräns. Jag får nog dra kortet och hoppas på att jag får tur ändå.

 

Tack alla andra som friat, jag känner mig rörd!

Mina nya skor.

 

Varma och fodrade, alla tre. Så underbart. Bara att älska skopunkten!


Så himla slut i kroppen.

Tre par skor rikare är jag. Underbart. Fantastiskt. Och fodrade är de också. Är fossingarna varma, är hela kroppen varm. På mig i alla fall. Ni får se dem sen, just nu är jag helt färdig efter vår Skånetripp, så jag tänker lägga mig och vila en stund. Vi hörs lite senare.

Tjing!

Stackars Prosit.

Åh, vad hemsk jag känner mig. Jag pratar om Prosit nu. Han är ganska okej nu. Hans rysningar från abstinensen (efter att vi tog bort morfinplåstret i onsdags) är i princip borta och han gå och springa, leka med kattungen TT och äter och bajsar som han ska. Men ändå får stackaren (för mig) inte gå ut. Jag är rädd att han klättrar upp i något träd och ramlar ner och slår sig igen. Ifall bäckenet inte har hunnit läka helt och han bryter det igen, så undrar jag om han fixar det liksom. Men att se hans ledsna min, när TT springer ut och in, den är inte rolig att möta. Hässleholm har inte sagt någonting om hur länge han ska vara inne. Min förra katt (som hade samma skador x2) fick direktiv att vara inne i sex veckor. Efter fem var vi tvungna att släppa ut honom, om han inte skulle slå ihjäl sig inomhus. Prosit däremot har läkt fortare och är piggare, men springer inte omkring som en tok inomhus, men vågar jag släppa ut honom efter tre veckor?

Någon som har en bra tidsperiod på hur länge en katt skall behöva vara inne och läka ihop en fraktur? Är det olika från katt till katt eller finns det någon bra gräns att utgå ifrån?

Jag känner mig som en elak mamma, som inte låter gossen gå ut.


Värst på natten.

God morgon.

Frågade ni hur jag mår? Jaha, jo tack bättre. Eller, inte på morgonen och natten. Varför är det alltid värst då? Kvällen kan också vara rätt jobbig. Men framåt dagen brukar det lätta upp, bokstavligen, i min snok. Idag hostar vi istället, bihålorna känns nästan ingenting. Det är i princip halsen och nacken som ska bråka lite. Så det blir nog Kristianstad för mig och lillasyster idag. Båda behöver liksom höst-/vinterskor. Lovar att lägga ut bilder (om ni vill se) sen om vi hittar några.

Tjing!

Kass film.

NU är det läggdags. Helt slut är jag. Ansträngande dag. Verkligen. Vi tittade nyss på en film som vi hyrt. "Serious moonlight". Värdelös film. Den lät rolig på baksidan. En fru som blev sur på sin man för att han tänkte lämna henne för en annan, så hon tejpar fast honom på toalettstolen. Det lät fruktansvärt roligt, men texten var bara missvisande. Bra författare till baksidan på filmen, bättre än manusskrivaren i alla fall. Nåja, sängen kallar. John Blund börjar närma sig. Jag hörde honom ropa på mig nyss.

Natti!

Fredagsfräckis Nr 6.En tjock bonde hade problem med att tillfredsställa sin fru. Han beklagar sig inför sin vän och menar att han blir för varm och svettig för att hålla på tills frun kommit. Han får då rådet att låta en av drängarna stå och fläkta när dom har sex.

Nästa gång det är dags för sex kallar han in en storvuxen, mörkhyad dräng i sängkammaren. Bonden bestiger frun och drängen står bredvid och fläktar. Trots fläktande blir bonden för varm och svettig och frun är helt oberörd. Mannen beordrar då drängen att byta plats med honom. Drängen gör som han blir tillsagd och fruns reaktion låter inte vänta på sig. Hon stönar och kvider och får orgasm efter orgasm. Då säger bonden:
Fattar du nu hur man ska fläkta drängjävel?

Ha! Äntligen är jag nöjd.

Så, nu kan endast vänner kontakta mig på Facebook. Skönt. Dessutom har jag rensat bland vännerna. Fem olika kategorier.

 • De jag faktiskt bryr mig om.
 • De jag bryr mig mindre om.
 • Vänner.
 • Barndomsvänner.
 • Klassmate.
Underbart. En del "vänner" tog jag bort, en del la jag under kategorin "De jag bryr mig mindre om". Det är de där osäkra korten, men som ändå aldrig ställer till något väsen. Nu känns det mycket bättre. Nästan som om jag vore en ny människa. Till och med en fredagsfräckis har jag lyckats åstadkomma. Eller, ja det är naturligtvis inte jag som kommer på dem. Det är de gamla vanliga traditionella som de flesta redan hört, men det finns alltid någon som missat. Den publiceras snart.

Tjing!

Facebook, att ha eller inte ha?

Jag funderar faktiskt på att ta bort min Facebook. Även om den ger mycket glädje och det hjälper en att hålla kontakten med många, så finns det så himla många som man inte vill ha att göra med. Det spelar ingen roll om man är vän med dem eller inte, för mailen går alltid att använda. Kan man spärra att någon mailar en fast man inte är vänner? I så fall är problemet löst. Om inte, så funderar jag över om det är värt att ha kvar Facebook. Jag menar, de jag älskar och har närmast, de finns ju i närheten. De har jag ju kontakt med på annat sätt. Så, vad är meningen med Facebook? Att folk jag inte vill ha att göra med kan kontakta mig ändå? Helst av allt hade jag velat ha mitt eget forum, där jag bestämmer. Men sån datanörd är jag inte, att jag skulle reda ut det.

Så, vad är det rätta? Att ta bort Facebook, eller inte? Det är frågan.

Som att denna ambivalenta tjej skulle kunna veta vad som är bäst för henne. Lika troligt som att en anka skulle bita henne i lilltån.

(Gammal bild)


Detta är miiin leksak.

img172 (MMS)

Detta är miiin leksak. /Pros!t


Småhets mot karlarna.

Tills nu (från och med att jag gick upp klockan sju imorse eftersom det var två pigga, leksugna och ettriga katthanar inne i sovrummet) har jag orkat och klarat av att:

 • Duscha
 • Besiktiga bilen (den gick igenom, woho!)
 • Dricka te med Angelika
 • Äta bacon (ingår även tillagning)
 • Diska
 • Städa mammas kök

Det går lite i slow motion som ni säker förstår, och nu är jag helt slut. Jag orkar ju inte med sådana här övningar med en förkylning i kroppen. Jag hör hur jag låter mer och mer som en karl. Jag tänker mer och mer på den där reklamen "Och ni tjejer snackar om att föda barn. Ni skulle bara veta hur det känns när en kille är riktigt förkyld". Minns ni den? Jag känner mig nog lite som honom. Men till skillnad från karlarna så ligger jag åtminstone inte bara i soffan och dricker whiskey.

*Fotnot: Okej, jag har ärligt talat inte städat mammas kök, men jag ska och jag har bara glasen att diska upp... och några grytor. Men annars är allt sant.


Titta vad jag hittade i byrålådan! Nu säge...

img160 (MMS)

Titta vad jag hittade i byrålådan! Nu säger jag och Prosit god natt. Vi är trötta båda två, och min hals känns inte okej än. Den har blivit värre igen. Så himla jobbigt. Men sov gott nu, med er. Så hörs vi imorgon.


Min kombo bakar bullar.

img152 (MMS)

Min kombo bakar bullar.


Alan.

Idag är årsdagen. Årsdagen då en väldigt fin vän dog för sex år sedan. Att det kan gå så fort? Sex år menar jag. Det känns verkligen inte så. Jag tänker på dig, väldigt mycket. Ikväll blir det ett extra ljus som tänds för just dig. Vi saknar dig sååå här på jorden. Men vi kommer ju ses igen så småningom. Vi kommer aldrig att glömma dig!


På bättringsvägen?

God morgon.

Jag tror att jag är på bättringsvägen. Jag är fortfarande tjock i halsen och har ont, men inte lika ont som igår. Bihålorna har lugnat sig lite. Nacken gör inte heller lika ont. Men jag vågar inte skrika jippie förtidigt. Då smäller det tillbaka, det vet jag ju. Men vi kan ju hoppas att detta är ett steg mot rätt riktning. Jag har sovit bättre i natt, om än inte särskilt bra. Men jag har i alla fall fått i mig kaffe idag, det kunde jag ju inte på hela dagen igår. Inte undra på att jag hade huvudvärk igår kväll.

Nu är det frukostdags, och sedan ska jag se vad jag orkar med. Om jag orkar köra ner till mamma idag eller inte. Jag saknar Prosit, så jag ska göra mitt bästa, men vi får se vad kroppen tillåter. Igår var det ju en ansträngning att bara duscha så...

Vi hörs senare idag. Tjing!

Bonde söker fru.

Bonde söker fru, roligaste avsnittet idag med speed-dateing. Sån pinsam tystnad som alltid uppstår. Roande! Jag nös nyss, och det känns som om alla mina organ ska flyga ut. Usch, men jag kan glädja mig åt pinsam tystnad på tv i alla fall. Alltid något. Håll tummarna så jag kan få sova inatt och blir friskare tills imorgon.

Inte så allvarligt som det lät.

Angående det HÄR inlägget. Det var inte så allvarligt som det låter. Ni kan ta det lugnt. Idag har telefonen låtit precis så mycket som jag velat, och orkat.


Yoggi. Det är det jag får i mig. Sakta men...

img151 (MMS)

Yoggi. Det är det jag får i mig. Sakta men säkert. Sovit har jag gjort halva förmiddagen nu, men inte försvinner tröttheten för det. Ska lägga mig en stund till nu, ögonen faller liksom ihop...


Sjukling här.

Jag har inte sovit en blund inatt. Jag undrar om detta hänt förr. Jag svettas, jag fryser om vartannat och det finns inget mellanläge. Svart & vitt bara. Antingen är jag dyngsur av svett eller huttrar jag och hackar tänder. Bihålorna tar kål på mig. Halsen gör ont, så ont att det även gör ont i nacken. Jag hostar så jag får ont i magen. Och jag menar inte vanligt ont, utan riktigt ont har jag. Jag tror det är såhär man känner efter att en långtradare med extrasläp kört över en. Nina bjussar på te och jag ligger i soffan, och håller på att dö (känns det som).

Gnäll.

Jag har ont i halsen. Och i bihålorna. Och är himla mycket gnällig. Och tycker synd om mig själv. Facebook fungerar inte heller. Gah. Sängen nu. Omedelbums. Jag orkar inte mer.

Ps, naturligtvis kunde jag inte låta bli att se slutet av Desperate housewives, nu när jag kom tillbaka från jobbet.

Slut på vänner?

När jag är hos Nina är det aldrig någon som hör av sig ju. Hallå? Var är alla mina vänner? Nina bad mig nyss att flytta så att någon skriver till henne. Och ja, det är nog ömsesidigt.

Dödsstraff på det då.

Nu har jag baaadat. Underbart. Jag gillar verkligen att bo hos Nina. Färdigt kaffe på morgonen, tända ljus och hon har BADKAR. Wonderful. Ikväll jobbar jag, vilket betyder att jag missar Desperate housewives. Ja, ni läste rätt. JAG MISSAR DET. Det är inte så wonderful. Jag älskar att de sänder alla repriser från veckan på söndagar. Så jag får se det då. Så, det är dödsstraff på att bara så mycket som yppa sig om vad som hände i kvällens avsnitt till mig. Hör ni det? Bra, då är vi överens.

Nu ska sminket på. Man vet ju aldrig, det kan ju komma målare och hälsa på. Vem vet vad som händer i mitt och Ninas liv?

Färdigt kaffe - LYX!

God morgon.

Idag tog jag sov morgon. Guttans det. Ibland behövs det. Och idag behövdes det. Att vakna och att kaffet är färdigt och det står två tända ljus på bordet - det är lyx det. Underbar lyx. Hur ska jag klara mig utan Nina? Men som det ser ut nu, så blir jag ju kvar här uppe i Småland i november också. Alla som söker folk är ju så nedrans sega och hör ju ändå inte av sig. To bad for you, I said. Men, jag är inte orolig för det. Så länge jag är i Småland har jag ju jobb i alla fall.

Nähäpp, lite kaffe på detta och sedan baguette och ost. Mumma!

Klumpiga kommentarer.

Hahahaha, mina vänner är sååå duktiga på att uttrycka sig. Jag skriver alltid ner så fina kommentarer de slänger ur sig. Följande kommentarer kommer vara anonyma, så vi slipper hot- och hatbrev.

"Hon dejtar bara utlänningar...(tänker)... alltså blattar!"

"Hon verkar snäll, fast hon är tjock"


Det blir inga fler idag. Jag vill inte chocka er. Men jag ska köpa mig en liten bok och ha alla kommentarer sparade på ett och samma ställe. Kommer bli en bra godnatt-bok för mig.


Nu ligger jag på lunch. Ska ta mig en sna...

Nu ligger jag på lunch. Ska ta mig en snabb power nap för att sedan jobba tre timmar till. Det går kalas. Är absolut inte lika trött nu som förut. Men ikväll kommer jag nog vara rätt seg. Men nu ska jag vila. Tjiiing!


Sömnbrist.

God morgon.

Till att börja med kan jag ju säga att min kropp hade behövt 10 timmars sömn till. Det känns så i alla fall. Dötrött är jag. Ändå har jag sovit ganska bra i natt, men det är väl sömnbristen sen igår natt som visar sig nu. Tur att jag jobbar kväll imorgon, för då kan jag få sova ut. Blir antagligen en power nap på lunchen idag, så ska denna dag gå finfint ändå.

Det löste sig med bil förresten (om ni nu inte redan listat ut det). Småland it is. Även att min vän behövde sin bil denna vecka, fick jag låna den ändå. Det kallar jag vänskap. Ibland undrar jag hur jag skulle klara mig utan mina vänner. Antagligen inte särskilt länge.

Jobbet väntar, hörr'ni. Hörs senare idag.

Tjingeling!

Ge mig sömn.

Jag sov nog två timmar i natt. Förstår ni hur trött jag är? Det är läggdags för mig när som. Och nu blev jag sugen på chips och dipp också. Typiskt. Min nästa lya får bli ovanför en seven-eleven-affär i nån storstad så jag kan köpa hem gotte precis när jag vill. Bara därför liksom.

Nåja, soffläge intages.

Tjing!


Två ganska underliga uttryck.

Igår hörde jag en del av en diskussion mellantvå äldre damer. Jag hörde inte vad de pratade om men det som fick mig att reagera var följande fras:

-Herregud i himlen! Det var som fan!


Idag sa min vän något ganska roligt.

Han: Det vore praktiskt med flera stycken flickvänner.
Jag: Praktiskt?
Han: Ja, det hade varit praktiskt med sju flickvänner om man vill ha ett komplicerat liv.


Alkohol innehåller så mycket ångest.

Ah. Här sitter jag. Tydligen innehöll tre öl och en snaps en hög halt av ångest. Min ångest tar kål på mig. Varför får jag alltid sån himla ångest efter att jag varit ute? Även om jag inte har druckit särskilt mycket. Och även om hela kvällen är perfekt, så får jag ångest. Jag veeet, det finns någon fysiologisk förklaring till detta fenomen. Att hjärnan svullnar eller nåt. Men av så få öl? Hallå, karma, när ska du ge efter? Dock har den repat sig lite, annars skulle jag inte suttit här och skrivit. Nu är inte ångesten så stark som i morse. Guuud, jag ville nästan bara dö då. Ångest är så fruktansvärt jobbigt, och när man inte har gjort sig förtjänt av den, då tycker jag att det är så himla orättvist. Jag är nästan aldrig ute, och det är nog för att jag vet med mig själv vilken ångest jag får. Hur kul är det på en skala liksom?

Ska nog snart bädda ner mig i soffan. Möjligtvis med lite te. Och samtidigt försöka lista ut vilken bil jag ska köra till Småland med idag. Tjiiing!

Två pinglor på väg ut.

img1471 (MMS)

Två pinglor på väg ut.


Kaffepaus hos Angelika

img146 (MMS)

Kaffepaus hos Angelika


Min nya kalender i bilder.

tryckdig.se kan man designa sin egen kalender. Det har jag gjort. Man kan välja så mycket olika. Vilken färg, vilka bilder, vad man vill ha under dagarna, så som att jag har kom-ihåg-lista, om du vill ha snöre, vilken färg på spiralen osv. Så här ser den ut:Biltid.

God morgon.

Igår spenderade jag mesta tiden i bilen. En runda till Hässleholm (två timmar, tur och retur), en runda till Bjäraryd (45 minuter, tur och retur) för att hämta hem lillebror och därefter en runda till Gustavstorp (45 minuter, tur och retur) och allt detta efter klockan tre i eftermiddags. Så, idag vill jag inte sätta mig mer än nödvändigt i bilen. Men efter Melodikrysset ska vi köra och se om bilprovningen har öppet. De har ju öppet en lördag i månaden. Men va bra att det står på internet vilken lördag det är. Och tur att de i Olofström har ett telefonnummer dit. Det där var ironi. De har inget telefonnummer och det står inte vilken lördag det är. Smart tänkt. Vi ska i alla fall dit och kolla, och ifall de har öppet ska vi se om vi kan få besiktiga rosa faran. Jag behöver den. Eftersom ägaren till bilen jag har nu behöver sin. Nu blev det jobbigt.

Sen ska vi handla lite kattmat och godis. Och jag ska försöka träffa Angelika idag med. Det är aldrig fel.

See you later!

Fel plåster?

Pjuh, vilken dag det blev. Mycket körande, och just nu undrar jag vad det var för plåster Prosit egentligen fick på det där sjukhuset. Hans pupiller är enorma och flyger runt som en galen katt helt utan smärta. Jag vet inte hur jag ska få honom att lugna sig. Å andra sidan så brukar han bli så när han är bajsnödig. Morfin kan vara förstoppande. Hm.. 1 plus 1 är 2. Men han har ju inte varit det innan. Vi ger det till imorgon och ser hur han beter sig då. Om det inte är någon förändring får vi väl ringa sjukhuset och eventuellt åka och köpa lavemang eller nåt. Just nu ligger han tack och lov stilla. Får se om han gör det där uppe också, när vi ska lägga oss. Men sannolikheten är inte så stor tyvärr.

Fredagsfräckis Nr 5.Det var en kille som plötsligt blivit impotent. Efter flera veckors frustration bröt han till slut ihop och gick till läkaren. Efter en grundlig undersökning säger doktorn:

- Jag har dåliga och goda nyheter. De dåliga är att musklerna runt din penis har förtvinat, och det är tyvärr obotligt.

- Och de goda nyheterna? frågar mannen, med paniken i halsgropen:

- Det finns en experimentell behandling, men det kan slå fel. Den går ut på att man implanterar musklerna från en elefantunges snabel i penis.

Mannen tänker över saken och säger så:
- Tja, jag kan inte tänka mig ett liv utan sex, och jag skulle ångra mig för evigt om jag inte försökte någonting, så vi prövar!!

Så läkaren utför ingreppet och allt går som planerat. Några veckor senare går han ut på date med sin flickvän till en restaurang för att fira sin nya utrustning. När de sitter till bords, känner han hur det rör sig i skrevet, mer och mer, tills det gör riktigt ont. För att dämpa smärtan bestämmer han sig för att dra ner gylfen.

Plötsligt snor sig mandomen ut ur gylfen, glider över bordet och greppar en källarfranska från brödkorgen, innan den försvinner ner i byxorna igen.

- Wow! säger den chockade flickvännen. Det var häftigt! Kan du göra det igen?

Med tårar i ögonen och högrött ansikte svarar mannen:
- Kanske, men jag vet inte om jag får plats med en fralla till i röven!


Förhoppningsvis sista återbesöket idag då.

Nu ska jag och mamma slänga i oss lite lunch, så fort som möjligt. För sedan ska vi ner till Hässleholm (igen!) på Prosit's (förhoppningsvis) sista återbesök. Han är så fin, killen nu. Det enda är väl i så fall om han skulle behöva ett morfinplåster till, men jag hoppas att han inte behöver det. Tycker så synd om honom att behöva åka bil så mycket och så länge. Men håll tummarna för att detta blir sista gången, så är ni snälla.

Vi hörs later, alligators.

Caatjing!

Sittstrejka?

Gaah. Jag sliter mitt hår just nu. Mamma ringde och sa att de gula gubbarna ABSOLUT INTE FÅR, UNDER NÅGRA SOM HELST OMSTÄNDIGHETER gräva i hennes trädgård. Så, nu väntar jag på att de kommer med sina maskiner och så får väl jag sittstrejka på den blöta gräsmattan eller något. Vi får se om jag hinner komma på en bättre lösning.

Tre gula gubbar.

Tre gula gubbar står i mammas trädgård och kallar mig 'chefen'. Nej, jag har inte ätit av Prosit medicin. Det stämmer. De säger något om att lägga om vattenledningarna och grejer. "Jag litar på er" sa jag och gick in igen. Vad skulle jag annars gjort? Jag har ingen aning om vad de surrade om.

Men, men. Helt normal dag i mitt liv liksom. Är det inte hantverkare som kommer på besök så är det gula gubbar.

Killen och jag diskuterar tablettintag.

img138 (MMS)

Killen och jag diskuterar tablettintag.


Prositmys.

Ja, jag har dissat er idag. Jag har kelat med Prosit HELA kvällen. Förutom när jag hjälpt syster med läxan, hämtat henne från cirkusskolan och petat i mig lite mat. Myyys. Jag är så trött nu med, så strax beger jag mig till sängen.

Jag har även skaffat mig ett eget domän idag, men jag fattar inte hur man ska koppla det till bloggen. Lillebror, kom hem, hjälp! Så jag kan få en egen internetadress. Nåja, vi får la se om jag lär mig.

Jag har ett bekymmer till. Hur f*n får man katter att svälja kapslar? Prosit spottar och spottar och efter tredje försöket klibbar ju hela kapseln överallt. På mig, på Prosit, i hans mun (så han inte kan svälja, klibbar fast på kinderna och sånt) så åker den efter ett tag ut i en himla fart och jag får allt innehåll (pulver) i hela handen. Det funkar inte att blanda i kaviar heller. Gaah. Jag blir knasig. Envis katt jag har.

Jag ska ge det ett försök till, sen sängen.

Tjing!

Min nya kalender har kommit. Så himla nöjd...

img139 (MMS)

Min nya kalender har kommit. Så himla nöjd jag är.


Mys för hela slanten.

Prosit mår superbra igen. Han är hemma och blir bortskämd med mat, godis, skinka och kel. Han har fått vara med på nedervåningen tillsammans med de andra katterna, mamma och lillasyster. Myyys. Jag vill också vara med. Men jag har det mysigt här med Nina också. Jag har tagit ett skönt hett bad och nu sitter vi i soffan och dricker te. Kan det bli bättre? Skulle vara att Prosit skulle varit med då, men förutom det? -Nej, tror inte det, va.

Bilen är också fixad nu. Just nu mjölkar karma mig på pengar. Även att Prosit är försäkrad blir det ju några tusenlappar där, och bilen lägger på några tusenlappar den med. Precis när jag sparat upp ett gäng sedlar, så rycks de ifrån mig. Lite surt är det, men de har i alla fall gått till rätt syfte när det gäller Prosit. Bilar är bara onödiga utgifter. Men ändå är man beroende. Ungefär som karlar.

Nåja, nu ska jag mysa vidare före läggdags. Hörs imorgon mina pinglor!

Prosit är hemma igen.

Nu verkar det fungera igen. Detta skrev jag för en timme sedan:

Blev ni oroliga nu? Nu när jag knappt hört av mig idag menar jag. Det har jag varit. Orolig alltså. Inte för att jag inte har skrivit, nej för Prosit fick sövas idag igen. Men jag tänker låta historien bli kort och säga att han är på väg hem till mamma nu igen. Han hade varit sur, fräst och väsnats inne på sjukhuset, men inte undra på det. De hade ju satt en sån där löjlig strut runt hans nacke. Vem fan hade inte blivit sur då? Den åkte av i bilen. Lille killen.

Nu är det dags för BSF (Bonde söker fru) (så kul med förkortningar liksom). Jag veeet, så kasst, men jag bara måste följa det. Ett tvång jag har. Vi hörs säkerligen under tiden (vilket vi hela tiden gjort via sms eftersom bloggen inte velat publicera't.

Jäkla blogg. Men jag kan lugna er med att...

Jäkla blogg. Men jag kan lugna er med att Prosit är hemma igen. Han mår jättebra och är så nöjd så. Lite mer info kommer om blogg.se kan ge sig och börja fungera igen. Tur att man kan sms-blogga! Så att ni inte tror att jag övergett er liksom.


Blogg.se funkar ju inte. Jag lovar att up...

Blogg.se funkar ju inte. Jag lovar att uppdatera när det kommer igång igen...


5 och ½ halv timme.

Om fem och en halv timme ska jag ringa veterinären. Hur ska jag orka vänta så länge? Det får "helt enkelt" gå i alla fall. Det är det enda jag tänker på. Och hur Prosit mår. Hoppas verkligen att han mår bra. Fast det tror jag. De verkar ju så himla snälla och goa nere i Hässleholm.

Nåja, dags för att göra sig i ordning inför jobbet. Trött som en gnu är jag men jag har inte nackspärr. Sov ju dåligt igår och har ont i halva nacken och enda ner i höger arm. Ont har jag fortfarande, men inte nackspärr. Pjuh. Å andra sidan har jag hellre ont om det medför att Prosit har mindre ont. Då är det helt okej.

Vi hörs lite senare.

Är vi onormala?


Nina sitter och skriker (ett flertal gånger, efter vartannat):
-Ge mig en rutten solros!

Och jag irriterar mig på Shakira's Waka waka. -Är det bara jag som tycker det låter urlöjligt när hon sjunger just Waka Waka?

Härligt ljus det är på den här bilden. Ser ut som att en sol med fläckar skinit på mig.


Prosit får stanna på sjukhuset inatt.

Prosit blir kvar på sjukhuset. Det kan röra sig om urinvägsinfektion så de vill söva honom och blåsa ur blåsan eller hur de nu uttryckte sig. Så han blir hämtad av mamma imorgon igen. Ett enkelt ingrepp sa de, men om de inte får behålla honom, och det är urinvägsinfektion, kan det gå illa. Och, de hade fått in ett akutfall så det skulle ta timmar, så mamma och lillasyster bestämde sig för att Prosit skulle få en natt på sjukhus till. Rätt val, om ni frågar mig. Men bara de är snälla mot honom. Det vet jag innerst inne att de är, men som mamma oroar man sig. De väntar i alla fall på ett samtal från mig (!) imorgon halv tolv. Tur att mamma sa det till mig, och att jag har ett bra jobb som låter mig gå undan och ringa. Hur skulle jag annars lösa det?

Nu är ju den stora frågan om vi ska behöva köra ner på fredag igen, för att byta morfinplåster. Tycker synd om killen att behöva åka så många gånger.


Oro i hela kroppen.

Idag ska Prosit på återbesök. Jag är sååå nervig. Jag är så rädd att de ska säga något som jag inte vill höra. Han är ju himla bra, inget fel på aptiten, han kan stödja på alla ben, han kan rulla runt och verkar inte ha speciellt ont just nu. Dock sa mamma att han ofta går till kattlådan och vill kissa, men att det inte kommer särskilt mycket. Min första tanke var urinvägsinfektion, men vid närmare eftertanke så äter han ju faktiskt antibiotika. Det är det som gör mig orolig. Jag vet inte hur det fungerar på katter, om antibiotikan motverkar alla baciller eller bara vissa, eller om det finns någon speciell för just urinvägsinfektion. Annars undrar jag vad det kan vara. Det är himla oroande. Men till sinnet är ju min kisse pigg. Och är de pigga brukar det vara bra, inget allvarligt, men ändå. Usch. Jag är så orolig över vad det kan vara. Kanske morfinplåstret som gör att han inte conektar med kissighets-känslan eller nåt. Antibiotikan kanske gör honom kissnödig? Please, säg att det inte är något allvarligt. Kan ni alla hålla tummarna? Det gick ju så bra sist...

Kass sömn inatt.

Morr'n.

Här sitter jag i mörkret och försöker hitta rätt tangenter. Det är inte det lättaste må jag säga. Och jag vill inte tända, för då väcker jag kanske Nina. Om jag inte redan har lyckats med det vill säga.

Inatt har jag inte sovit bra. Mardrömmar och orolighet. Jag drömde att hjärtat skenade igen, men jag är inte säker på om det var en dröm eller om det faktiskt gjorde det. Jag vaknade med en puls som heter duga och svettig som en gris var jag. Jag är aldrig svettig annars, jag är en kallblodig människa (tolka bokstavligen). Dessutom har jag vaknat en gång i timmen sen klockan tre inatt. Sånt är så himla jobbigt, särskilt när man inte kan somna om. Hinner precis somna, så vaknar man igen. Halsen har jag ont i och nacken har fått ligga fel. Så det är ingen bra start på dagen. Men när Prosit har skrivit sitt morron-mess och skriver att allt gått bra inatt, då kommer jag ändå vara nöjd, för det är det som betyder mest just nu.

Jobbet väntar hör'ni. Tjingeling så länge!

Alice i underlandet x3.

Nu har jag tittat på Alice i underlandet för tredje gången. Jag älskar den filmen. Men, den är mycket, och jag menar mycket, bättre på engelska. Inte svenska. Men i alla fall. Den är superbra.

Och nu är jag så trött, så det blir snart sängen för mig. Men en liten chokladbit kan jag säkert klämma i mig före tandborstningen.

Tjollahopp.

Nybadad, det är jag, det.

Nybadad, det är jag, det. Och min kokerska är snart färdig med maten. Spagetti och köttfärssås. Och min älskade katt mår (efter omständigheterna) bra. Kan det bli bättre just nu? Jag tror inte det. Ikväll ska jag försöka låta mig själv att njuta av tillvaron. Försöka. Prosit har det liksom bra nu.

Mat strax, tjing!

Prosit's sms idag.

Prosit har skrivit flera sms idag. I morse fick jag detta (med risk för stavfel):

"Gomorr! Jag har nu svalt mina medusiner. Morbror är jätteskicklig. Nu äter jag frukost. Baktassarna fungerar utmärkt, och jag har inte morrat en enda gång. Spinn!"

I eftermiddags fick jag följande:

"Mormor kliar jättegott! Hon har säkert hållt på i en halv timme och jag rullar runt på rygg och spinner. Oj, vad jag spinner! Skinka har jag fått. MUMS!"

Det är så skönt att höra hur bra han har det. Nu kan det väl bara gå åt rätt håll? Jag vågar absolut inte ta något för givet längre. Då rasar allt. Det om något har jag lärt mig i mitt hittills tjugofyraåriga liv.

Nu ska jag och Ninis ut en sväng och shoppa mat.

Tjingeling!

Hör upp! Prosit har messat: Mjau, Matte! ...

Hör upp! Prosit har messat: Mjau, Matte! Jag är sååååå mysig! Jag svalde min pilla, fast morbror säger att jag har krokodiltänder, och sedan fick jag skinka (MUMS!) och så kom dom med köttmat och jag var på lådan flera gånger, och vi kelade jättemycket och nu kliar min moster mej och man kan inte ha det bättre. Saknar Dej. Tass! Din Prosit!


Ett blötdjur på vift.

img137 (MMS)

Ett blötdjur på vift.


Förnuft och känsla.

Förnuft och känsla är två helt skilda saker. Det är så jobbigt. Vi har gjort allt vi kan för Prosit. Han ligger och vilar, sover och äter om vartannat och läker sitt benbrott i sin egen takt. Vi kan liksom inte göra mer. Och han mår ju bäst av att få vara ensam och bli klappad emellanåt. Har vi inte gjort rätt? Kan ni komma med något bättre förslag? Jag kan inte det. Förnuftet säger så. Ändå så mår jag inte bra. Jag kan inte tillåta mig att vara särskilt glad. Jag tycker så synd om honom. Men vad hjälper det honom liksom? Borde jag inte vara glad att han får vara hemma hos mamma, där han känner igen dofter och ljud. Han vet vilka vi är. Mycket bättre än sjukhuset.

Men lik förbaskat kan jag inte koppla av. Varför ska det vara så svårt?

Nähä, kanske dags att stänga ner datorn och bege sig till soffan med en kopp te? Eller vad säger ni?

Laxen är serverad.

img136 (MMS)

Laxen är serverad.


Tillbaka i Bredaryd.

Nu sitter jag hos min Nina. Hör på henne när hon läser kontaktannonser. Finns ganska många roliga. Jag behöver lyssna på lite uppiggade snack. Känns så skönt, efter allt som hänt just nu.

Ikväll blir det lax, potatis och kall sås. Gott! Nina är min underbara kokerska. Det är inte alla som har det, inte!

Snart beger jag mig till Småland igen.

Prosit sover så gott. Eller, förhoppningsvis gott. Jag var uppe nyss och klappade honom en stund, men efter tag visade han att han ville vara ensam. Det kändes rätt skönt, eftersom han kommer att få vara just det. Ensam. Under veckorna.

Jag är snart färdigpackad. Har gjort en ny spellista i mobilen som jag kan lyssna på när jag åker upp till min älskling Nina. Så snart bär det av mot Småland igen. En veckas arbete. Prosit ska på återbesök på djursjukhuset på tisdag men mamma och lillasyster har lovat att ta dit honom. Antagligen ska han dit på fredag igen, när jag naturligtvis jobbar, men jag ska försöka se om jag kan ordna detta på något sätt.

Vi hörs när jag är uppe hos Nina igen. Mamma har lovat att låna ut telefonen till Prosit så att han kan uppdatera sitt eget mående. Jag lovar att vidarebefordra sms:en till bloggen.

Tjing!

Mot Karlshamn.

Så, äntligen har jag fått i killen medicinen. Nu ska jag sminka fejjan och sedan bege mig till Karlshamns apotek. Sedan åker jag nog relativt tidigt till Nina. Det känns inte som om jag kan göra mycket mer för min lille gosse i nuläget. Han behöver vila. Han kommer bli så ensam om dagarna på veckorna, men vad annat kan vi göra? Det borde väl ändå vara bra för honom, ensamhet och sömn? Jag hoppas det i alla fall.

Ny dag, en dag närmare friskhet.

God morgon.

Prosit är nog den envisaste katten jag någonsin träffat. Han skulle sova i sängen med mig och mamma i natt, mot alla odds. Det gick verkligen inte att få honom att sova i sin myshörna. Han ville ju ha närhet. Tror ni jag har fått sova mycket? Nej, jag har legat och vakat som en annan hönsmamma eftersom jag var så rädd att han skulle falla ner eller att jag skullat vänt mig på honom. Så vaken-jour i natt, ja. Men bara halva natten. Sedan ville han faktiskt ner, jag lyfte ner honom och han gick på sin specialgjorda låda, åt lite kex, sedan gick han och la sig. Under soffan.

Så, några timmars sömn har jag fått i alla fall. Idag ska jag köra till Karlshamn och hämta medUcin till killen. Inte ett dugg kul, men ett måste.

Tjing!

Vi säger godnatt.

Nu säger jag godnatt.

Jag och Prosit ska försöka sova. Förhoppningsvis är det just det han vill i detta läge. Så ikväll tänker vi:

"Om vi somnar fort, blir det snabbare en ny dag. Alltså en dag närmare friskhet!"

Synd om killen.

Även om Prosit är hemma nu, så är det så synd om honom. Han ligger på mammas rum, ensam. Jag tror att han vill vara ensam. Helst hade han nog legat här nere hos oss, om det inte vore för den lille svarte. Tycker så synd om honom. Men det är som mamma säger. Vi kan inte göra mer nu. Det är bara att gilla läget. Låta tiden ha sin gång. Jag måste också plåga honom med tabletter senare. Jag undrar hur detta kommer att gå... Tror ni han äter kaviar? Om man mosar tabletterna i det? Eller ska man trycka ner dem? -Usch, det låter så omänskligt och okattsligt. Jag får se hur jag löser detta...

Katthumor.


Lillasyster: Vet ni vad katter betalar med?
Vi: ?
Lillasyster: Med kattmynta!

Prosit är hemma!

img134 (MMS)

Prosit är hemma!


Vi har förberett för eventuell hemfärd för...

img133 (MMS)

Vi har förberett för eventuell hemfärd för Prosit. En filtkorg, vatten och nej, han får inte röka i bilen, men en askkopp som vattenskål. Nu ska vi åååka!


Träffa Prosit!

För idag är ingen vanlig da' för idag är det stora Prosit-da'n. Vi ska få träffa Prosit, för vi ska få träffa Prosit, för vi ska få träffa Prosit, tjalalala.

Vi ska åka ner till honom vid klockan ett. Vi ska dock stanna och köpa lite färdkost så vi kommer vara hos honom runt halv tre-tre. Åh, va jag längtar. Det verkar som om vi kan få hem honom idag. Idag har han fått lugnande och nytt morfinplåster, så han är lite dåsig, men det är nog bara bra tror jag. Att få sova sig igenom de första dygnen måste vara det bästa tror jag.

Men, inget är säkert. Vi kanske får ta med honom hem. Det bedömer veterinärerna när vi kommer. Och han måste komma på återbesök. Helt underbart djursjukhus i Hässleholm. 20 stjärnor av 10 får de än så länge av mig.

Nu ska jag göra mig i ordning.

Tjing så länge!

Ska ringa veterinären strax.

Åh, jag ska snart ringa veterinären. Vid halv tänkte jag. Nervositeten är nästan olidlig. Jag är så rädd att de ska säga något som jag inte vill höra. Men jag måste ju ringa. Så strax ska jag ta mod till mig och ringa och höra hur det är med min lille gosse, Prosit.

Måste ha is i magen.

God morgon.

Eller ja, förmiddag snart ju. Jag vaknade i chock i morse. Läs inlägget under. Nåja, nu har jag hämtat mig. Jag är så spänd. Idag ska vi få träffa Prosit. Jag är himla glad men samtidigt så nervös. Jag vet ju inte alls vad som kommer hända, om vi får ta hem honom eller inte. Jag ska ringa till veterinären sen. Jag vill ringa nu, men samtidigt inte. Jag vill ju att han ska vara så pigg som möjligt både när jag ringer och när vi kommer dit. Ambivalens i all ära. Men jag ska försöka ha is i magen och vänta med att ringa tills efter Melodikrysset.

Sen måste jag ringa försäkringsbolaget eftersom vi åkte först till Karlshamn och sedan till Hässleholm, så att det inte blir två självrisker. För det är ju samma skada så att säga.

Önska mig lycka till men framför allt; tänk på Prosit, ge honom styrka genom våra tankeförmågor.

'vem fan ligger och sover i soffan?!'

img130 (MMS)

Jag tänkte 'vem fan ligger och sover i soffan?!' när jag kom ner i morse. Jag blev ju livrädd. En okänd karl liksom. Men sen kom jag på att det är ju lillebror. Som tydligen har rakat av håret i natt!


Jag kunde bara inte låta det förbli osagt.

Lillebror hjälpte mig med datorn innan idag. Jag satt och joxade med mina nya cd-skivor och tog bort locket. Efter ett tag såg jag lillebror sitta ovetandes hållande i det. Han la handen mot örat. I handen höll han locket. Alltså, jag kunde inte låta bli... :

-Hahaha, vet du att du har lock för örat?

Ingen fredagsfräckis idag.

Idag blir det ingen fredagsfräckis. Jag hoppas ni förstår. Jag orkar inte, och tycker ingen är bra. Jag är inte på det humöret idag. Även om Prosit är bättre (läs HÄR) är jag fortfarande orolig. Naturligtvis överlycklig att han är bättre, men jag är rädd att jag drar förhastade slutsatser. Det kan bli ett bakslag, men det fokuserar jag inte på. Veterinären hade ringt om operationen inte gått bra. Så jag tror att allt är bra med honom, men nervositeten sitter ju ändå i. Nu blickar vi framåt och håller alla tummar, tår, tassar och klövar.

Prosit befinner sig (förhoppningsvis) på bättringsvägen.

Hör upp! Prosit är bättre!! Finally. Ä-N-T-L-I-G-E-N. Okej, för att klargöra så är jag medveten om att det fortfarande finns risker, det är inte hundra procent att han fixar det här, men hör vad veterinären sa när de ringde mig (observera att de ringde mig). Hon sa att han idag är sååå kelsjuk och har stått upp på egna ben. Hör ni hur fantastiskt det är? Nej, jag ska inte dra förhastade slutsatser. Men de anser att han är så pass pigg att de idag vågar söva honom och operera hans sår. Sy och tvätta rent. Så himla skönt. Om de nu anser att han är så pass pigg att de vågar söva honom, borde det vara ett bra tecken, eller hur?

Han kommer naturligtvis att ha ont i benet, men hur många katter har inte klarat en fraktur då? Min förra hade två, fixade det och fick en till efter det och fixade det. Jag har vänt och vridit på allt, funderat, kliat mig i huvudet, lyssnat på råd osv. I nuläget är sprutan helt utesluten, om det inte kommer ett bakslag.

Vi åker inte ner och hälsar på honom idag eftersom han antagligen kommer vara så dåsig pga. narkosen. Men imorgon, då ska vi. Imorgon förmiddag åker vi ner. Och har vi tur, tur alltså, dvs kanske, kanske, kanske, om han är så pass pigg kan vi få ta med honom hem. Det beror på hur veterinären bedömer om han klarar sig på det smärtstillande som vi kan ge honom här hemma. Men, håll gärna tummarna. Jag har fått för mig att han kommer läka bättre och snabbare hemma och känner sig mer lugn och trygg här.

Både jag och Prosit tackar alla som tänker på oss, speciellt på Prosit eftersom jag tror att mycket har att göra med tankeöverföring. Ni ger honom kraft och ork, så sluta inte. Det betyder så mycket för oss båda.


RSS 2.0