Freja är här, så följande adress gäller! h...

Freja är här, så följande adress gäller! http://lillannas.wordpress.com . Fungerar det?


Nattinatt!

Läggdags!

En lugn och skön dag kommer strax att avslutas. Hela dagen har varit lugn, och det har behövts. Jag och mamma har haft filmkväll då det verkligen inte funnits någonting på TV som är värt att kolla på. Så vi valde "Hitta Nemo". -Bra slappfilm!

Nu ska jag gå till sängen och läsa ut min bok tänkte jag. Sedan ska jag bjuda John Blund på kaffe!

Tjing!

Förhasta icke!

Så fort jag mår lite konstigt. Ja, konstigt, svårt att förklara. När man inte mår illa men känner kroppens obalans liksom så kastar jag mig över idén att sork är på väg.

"Kom igen nu då, gör ont!"... Känner efter.... "Men gör ont då!!"... Känner efter... "Varför gör det inte ont?!"... "Jo, men lite ont gör det allt"...."Eller?"... KOM IGEN! SÄTT IGÅNG! SMÄRTA, TACK!


Men icke. Ingen sork. Ingen smärta.

Igår kväll mådde jag konstigt. Men ingen sork idag. Jag tackar mina vänner som hjälper till med att tänka åt mig. -Jag mådde förmodligen konstigt eftersom det var en så intensiv dag (tandläkarbesök, Kristianstad, fyra timmars sällskapsspel osv). Varför slog aldrig den tanken mig? -Att det kanske var därför jag mådde konstigt. Idag mår jag bra i alla fall. Typiskt.

Confused.

God morgon!

Inatt drömde jag om Elias. Ni vet den där killen som skulle kontakta oss för att installera normalt internet här hemma. Jag har aldrig träffat den här Elias. Jag har aldrig pratat med honom. Jag bara hörde hans namn nämnas av den andra snubben som var här och sa att han skulle kontakta oss. Hur kan man drömma om en människa som bara nämnts för en?

Så är det för att
  1. jag blir så irriterad när internet krånglar?
  2. mitt liv inte har mer innehåll att drömma om? (-väääldigt osannolikt)
  3. jag är ohälsosamt beroende av internet?
Dessutom så fick jag precis veta att det inte är snubben som heter Elias utan företaget som heter det. Ja, jag känner mig totalt förvirrad.

TUNGT!

Meeen så tungt det börjar bli nu! Ja, jag pratar om sork. Alltså tungt är det. TUNGT! -Precis exakt bokstavligen som ordet innebär. Innan har det inte alls varit så här tungt, men nu... Sork sträcker på sig, sork sparkar, sork rullar runt (känns det som) sork knackar inifrån, sork hickar. Jag blir knäpp! Sork, du är stor och tung nu, kom uuut! Ge din morsa lite rest, va? Utanför magen kan jag åtminstone lägga ner dig på en mjuk filt emellanåt. Vad sägs om det? Kom nu!

Dessutom behöver jag en minimage att blåsa på.

Okej då. Jag överlevde.

Okej. Jag överlevde. Det var inte så farligt faktiskt. Bara lite. Jag fick skäll för att jag tydligen hade missat en tid 2009. Men sånt händer. Det får man ju räkna med liksom. Han såg lite skeptisk ut till att kalla mig igen men han sa att han skulle det. Han är snäll den tandläkaren, Mikael. Men jag bara avskyr att ligga där och höra hur de rafsar i munnen på mig. Det låter ju som om de ska såga sönder alla tänder och jag är ärligt alltid lika bekymrad över hur många tänder jag kommer att ha kvar när jag går därifrån. Dessutom har jag en mjölktand kvar vilket medför att jag blir en jobbig patient för de kan inte skriva alla siffror och bokstäver (ni vet när de rabblar c3, c5 osv -rena rama kinesiskan (för mig) ). Om de skulle skriva mjölktanden så skulle alla mina tänder bli mjölktänder. Fråga mig inte om logiken där.

Jag har aldrig haft hål i mina tänder så egentligen borde jag inte vara så naiv när det gäller tandläkarbesök. Men herregud vad jag alltid bara vill slippa. Det gör ont att ta bort tandsten. Det är skräckinjagande att lyssna på deras verktyg som spolar och river i munnen, det är läskigt att veta att de kan slinta och ta i tandköttet och det smakar väldigt illa, det där de kletar på. I alla fall idag för idag fick jag ingen banansmak.

Dock berömde han mig för jag hade inte alls så mycket tandsten som jag "generellt" alltid har. Så tandtråden ger resultat! -Börja med det!

Nu ska jag strax åka med Evelina till storstaden. Ska bli trevligt. Hörs lite senare.

Tjing!

Ångest till max...

img_9078 (MMS)

Ångest till max...


Tandläkaren... Jippie!

God morgon gott folk!

Idag är det tandläkaren som gäller. Jag har ju haft problem med mina visdomständer alldeles för länge nu. Fast idag är de helt okej, naturligtvis. Och jag vet hur det kommer sluta. Skäll, skäll för att jag undvikit tandläkare så länge. Skäll, skäll för tandsten. Smärta, smärta för att ta bort tandstenen. -Till viss del, sen kallad till tandhygienisten. Aj, aj, aj. Den där dumma gelé-bedövningen fungerar ju ändå inte. Gaah. Vill inte.

Nåja, det betyder att jag nu måste hoppa in i duschen. Efter tandläkaren ska jag nog lifta med Evelina till Kristianstad. Hon skulle dit och jag har inget bättre för mig.

Och ibland blir jag så trött på mig själv. Jag och min klumpighet. Jag försöker ibland vara rolig, och så formulerar jag mig helt fel, så missförstånd uppstår. Även om det löser sig, allt reds ut så kan jag inte riktigt släppa det. Jag är bara så klantig. ÅNGEST! -Ge mig, sluta nu liksom. Nåja, någon gång ska jag väl sluta skämmas och gräma mig.

Alla jobbar utom jag.

Då har fina Angelika varit och besökt mig. Men nu åkte hon till jobbet. Som alla andra. Antingen jobbar de nu, eller går de på sitt pass nu. Tråk! Men mamma kommer nog snart hem så jag får lite sällskap igen. Vad ska jag göra nu? Är bara så tråkigt när det inte finns något att göra. Jag kanske borde vila en stund?

La ut denna bild på Facebook innan idag. Som jag ska jobba efter att sork är ute.

Det är svårt att i nuläget förstå hur liten jag egentligen var innan.


Och mamma kom med nybakade frallor!

img_7590 (MMS)

Och mamma kom med nybakade frallor!


Mycket lyckad kväll.

God morgon!

Vilken lyckad dag det blev igår. Jag träffade en kär vän och tänkte inte stanna så jättelänge, men hur kan man inte göra det när det är så trevligt? Var tog timmarna vägen liksom? Halv elva var jag hemma igen. Och inte hade jag sovit något på dagen. Men det störde inte mig ett dugg. Med ett sådant fint sällskap behöver man inte sova eller vila!

Idag blir nog Angelika dagens offer. Tror att jag antingen ska våldgästa henne eller tvinga hit henne. Jag har inte riktigt bestämt mig för vilket än. Ju mer sysselsatt jag är, desto fortare går det ju tills lill*n tittar ut.

Tjing!

Here we go again.

Jaha, nu börjas det igen. Gissa vilka jag har haft besök av? Nej, inte Jehovas vittnen. Nej, inte några möss. Hantverkarna såklart! Jag och hantverkare alltså. Eller ja. Vad de nu är. Kakelugnsmannen kom och ringde på innan, fixade det sista på kakelugnen, putsade och joxade. Strax efter att han gått kom en ny snubbe och ringde på. Han skulle springa runt i trädgården och lägga in fiberkabel sa han. Sen ska vi bli kontaktade av någon Elias som kommer och installerar allt.

Så, mina hantverkargubbar kommer liksom fram med solen tror jag. Men mig gör det inget! Nu ska jag iväg på äventyr så nu får lillasyster ta över. Jag slår vad om att alla försvinner då.

Tjing!

Tack mina fina vänner!

God morgon!

Jag trampar och trampar, men ingen sork än. Sork trampar och trampar också. Hela tiden. DET kommer jag att sakna sen. Dessa fantastiska rörelser i min mage. Men sork, du är mer än välkommen nu!

Smakade jag chokladet igår? Nej. Jag skulle precis öppna det efter att jag skickat bilden men då tappade jag suget. Bara sådär. Och ja, det är helt oförklarligt och näst intill omöjligt för mig att tappa chokladsug. Jag vet inte vad som hände där. Men jag lovar att återkomma med betyg.

Tack mina fina vänner för allt stöd ni ger mig, era fina värmande ord och peppning! -Utan er vore jag INGENTING!

Denna choklad måste testas. Har ni testat ...

img_3797 (MMS)

Denna choklad måste testas. Har ni testat den? Vad tyckte ni?


Mamma har köpt ny cykel idag. Snygg va? Vi...

img_4168 (MMS)

Mamma har köpt ny cykel idag. Snygg va? Vi var i Kristianstad (och nej, ingen sork än tyvärr)  och handlade. Inte jag. I'm broke! Men syster, bror och mamma hade ärenden och jag tyckte det skulle vara roligare att följa med dit än att bara sitta hemma och sitta. Vad jag inte hade räknat med var denna enorma trötthet som lyckas slå mig i tid och otid. Nåja, jag kom hem och sov en stund, så nu är jag lite mer människa igen. Härliga Smålänningar var på besök i förmiddags också så dagen har flutit på bra tycker jag. Strax blir det soffhäng med la familla! Nytt choklad skall testas. Nytt för mig i alla fall. Jag ska fota och visa er sen. Tjing!


Trevlig lördag.

God söndagsförmiddag!

Nu kom min mamma ner. Yrvaken. Annars har jag suttit här ett tag och häckat. Kollat aftonbladet, cdon, käkat frulle, gjort kaffe och ja, helt enkelt surfat runt. Lite trist när alla andra sover. Jag är sällskapssjuk. Men snaaart kommer sork, och då har jag någon med mig i princip överallt.

Så, nej, men andra ord så har vi inte åkt in för att välkomna sork ännu. Men jag vill! Som jag vill det nu. Men, den som väntar på nåt gott...

Igår blev jag bjuden på kebabtallrik. Jag var superhungrig när jag kom fram. Men. Hur många tuggor fick jag i mig? Sex, sju stycken kanske. Hur pinsamt är inte det då? När man blir bjuden på mat liksom. Men lillebror alias "Slaskhink" blev himla glad när jag kom hem. Så nu är den för evigt uppäten. -Bortsett från det misslyckande ätandet så var kvällen, utan Ozzy Osbourne, helt klart perfekt!

Tjing!

Nej, ingen sork än!

Jag är här! Förlåt om jag gjort er oroliga! Idag har jag shoppat med mamma och gjort en massa kul, och dagen är inte över. Så därför har bloggen blivit bortprioriterad. Men jag föder inte. Inte än i alla fall. Vi får la se när det blir!

Men nu ska jag vidare på äventyr, kanske hörs vi under kvällen eller så hörs vi imorgon!. Jag måste skärpa mig gällande bloggen. Promisse!

Tjing!

ps, sork hälsar med livliga sparkar!

Jag är i skogen!

img_5967 (MMS)

Jag är i skogen!


Regn!

God morgon!

Kaffe i muggen bredvid mig och jag försöker vakna. Underligt tillstånd det där. Ni vet när man ligger i sängen och inte kan sova, går upp men känner sig inte vaken. Vad kallas det när man är i den positionen?

Nåja, lite frulle nu. Frågan är bara vad, som vanligt. Men jag hittar på något.

Förövrigt ösregnar det här, vilket jag trivs väldigt bra med. Mina fötter håller sig i normalstorlek och svullna vader är ett minne blott. -Dock lider jag lite med de som tältar på Sweden Rock Festival. Men när sork tittar ut så är solen välkommen igen!

Fruktansvärt onödigt.

Jag avskyr samtal som detta:

Mormor: Jag ringde din mamma innan idag.
Jag: Jaha.
Mormor: Men hon svarade inte.
Jag: Okej. Nu står hon i duschen, men jag kan be henne ringa sen om du vill.
Mormor: Det är inte så viktigt. Du får ju inte veta vad det är. Men annars ringer jag på lördag som vanligt. Så kan jag prata med henne då. För som sagt, du får inte veta vad det är.

VARFÖR SÄGER HON SÅ? KUNDE HON INTE LÅTA BLI?! Varför säger man "du får ju inte veta vad det är"? Jag tycker det är fruktansvärt onödigt. Hur länge kommer jag få gå och grunna på detta och försöka klura ut vad det kan vara? Så fruktansvärt onödigt. Som att jag inte har nog med tankar och funderingar i mitt huvud.

Förslag på frukost?

Nämen! Helt plötsligt, från ingenstans, har mina mms-inlägg flummat in på bloggen. Se där ja! Inte en dag för tidigt. Men det hjälper inte mot mitt val av byte. När sork kommer, kommer nya bloggen.

Så, nu är jag sminkad, påklädd, kaffedrucken men kommer inte på någon frukost som jag är sugen på. Förslag?

Inget att läsa om.

Hej hej!

Ingen sork än så länge. Som vi längtar sork. Kom nuuu. Nåja, klart den trivs i min varma mage. Så mycket gott som den får att äta där. Chokladpudding, choklad, grädde, godis. Mycket gott ju. När lillen ammar sen lär den ju få oboy efter allt choklad jag äter. Lyxbebis!

Klart det är en lyxbebis eftersom jag nu lever i lyx. Jag kan inte få det bättre nu (mer än att sork tittar ut) men annars känns livet för tillfället komplett. Världens finaste vänner och familj, nya bekantskaper som gör väldigt goda intryck. Fy va bra jag har det. Äckligt bra! -Och det är just sådana här texter som folk inte vill läsa. De vill läsa om skandaler, brustna hjärtan och allmän kaos. Men icke!

Nu ska jag fortsätta pyssla med min nya blogg som kommer publiceras när sork kommer. Det är där sork och jag kommer hålla hus sen.

Tjing!

Perfekt dag!

Nej. Nu får det nog vara bra. Nu ska jag fixa ny blogg. Internet har varit nere här hemma och jag har bloggat via telefonen men det fungerar ju inte. Så nu lämnar jag snart blogg.se. Jag har redan hittat ny plats och när jag fixat allt där, så ska jag ge er adressen dit. Ska se om jag får dit denna blogg också, så inget försvinner. Men det får vi se hur det går med.

Idag har det i alla fall varit en perfekt dag. IGEN. Linda och Peter har varit här. De kom till Sweden Rock igår, så Peter däckade i min soffa och Linda fixade min bil. ÄNTLIGEN låter den som den ska. Att det ska behövas en tjej till det, alltså. Men så nöjd jag är. -De kom hit med frukost. Snacka om lyxliv för mig.

Men nu ska jag se vad jag kan göra på den nya bloggen, så den blir redo att användas snart, så hörs vi när vi hörs. Som sagt är internet inte pålitligt här. (På den nya bloggen kan man blogga via telefonen)

Tjing!

Underbara liv!

Fin dag det varit idag med. För varmt för mig. Men jag överlevde. Har träffat Evelina, och det är alltid lika roligt! Jag vet inte vad sork håller på med, för det är rörelser hela tiden. Förmodligen packar "han" väskan för resan ut i vida världen. -Det är vad jag hoppas på i alla fall. Det skulle underlätta med aningen mindre mage just nu. Och så vill jag naturligtvis träffa mitt lilla hjärta!

Nu blir det soffan. Jag är så nöjd med allt och alla runt omkring mig just nu. För tillfället kan jag inte få det bättre. Naturligtvis när sork kommer, men annars. Jag har så fina människor runt omkring mig och imorgon får jag träffa några fina Smålänningar som är nere för Sweden Rock. -Love life!

Nationaldagen!

Grattis Sverige!

Idag är det Sveriges nationaldag som jag personligen tycker skall uppmärksammas. Här bor och lever vi, och jag är ganska nöjd med mitt liv. Och väldigt stolt över att bo här bland trygghet och familj. Jag tänkte att sork skulle komma ut idag. Tänk att vara ledig varje födelsedag! Dock tror jag inte denna spelevink har samma planer som jag. Men dagen är inte över än.

Bild snodd från Google.
Igår var en av de bästa dagar jag upplevt på länge. -Nej, sork är inte född än.  Jag mös halva dagen med Angelika och sedan var jag i storstaden och försökte dels köra rätt och dels parkera rätt. Inte alltid lätt, men inga böter här inte! Trevligt med kvällssällskap på annan ort och jag tror det är nyttigt att träffa andra ansikten än endast familjens. Även om de har fina drag efter mig. Men i alla fall.

Nu ska jag plantera om en blomma. Möjligt att mamma tar över det projektet. Sen blir det fika, naturligtvis, med Evelina!

Synd när det inte går att mobilblogga.

God förmiddag!

Nu har jag skrivit till blogg.se och frågat varför det inte går att mobilblogga. Jag vill ju helst flytta bloggen men eftersom jag inte fattar hur man gör, och uppenbarligen ingen annan heller så finns risken att jag måste byta. -För mig är det mindre omständligt. Jag har faktiskt redan bytt, men jag måste ju vara säker på att jag gör rätt innan jag bestämmer mig för att ha den.

Nåja. Nu ska jag göra mig i ordning inför dagen. Jag har redan börjat:


Bara för att se ifall mms-blogg fungerar. ...

img_0752 (MMS)

Bara för att se ifall mms-blogg fungerar. Så här på morgonen kör vi nagelvård!


Nu är det skrivet...

... att här ska jag och sork bo!
Mycket att göra.

God morgon!

Nu ska jag hoppa in i duschen. Borde köpa större dusch. Böjar bli svårt att ta sig in i den... Nåja, det ska jag göra nu, och göra mig färdig för dagens sysslor. Först Melodikrysset och sedan hämta grejer i lägenheten. Tack alla som ställer upp och hjälper mig idag!

Och sedan ska vi ju skriva hyreskontraktet på den underbara stugan! Som jag längtar. Få det svart på vitt liksom. Ikväll är det endast preliminära planer som är bestämda. Så vi får helt enkelt se hur kvällen artar sig.

Jag provar att sms-blogga idag också. Men snart får jag fnatt. Det är inte världens roligaste att sitta vid datorn när det är så fint väder. Även om jag inte klarar av att vara ute så mycket men skuggan och isfotbad gör ju sitt. Dessutom lyckades jag bränna mig på ena axeln igår. Det vill säga att halva jag är brun. Jag solade inte med flit och var inte ute länge. Men se upp för solen säger jag. Mamma har redan blivit svart!

Wallander.

Men lite Wallander så här efter en nästan outhärdlig dag är väl inte fel? Nej. Så det blir att bänka sig i soffan om fem minuter och bara vara. Svullna vader och svullna fötter blir resultatet av varm sol för mig. Inte alls roligt. Men men. Inte länge kvar nu!

Imorgon är det mycket som skall hinnas med. Melodikrysset, tömma mina grejer från lägenheten, skriva kontrakt och några preliminära planer.

Så det gäller att vara utvilad tills imorgon. Så efter Wallander blir'ä sängen.

ps, och nej. Mms-funktionen fungerar uppenbarligen fortfarande inte på blogg.se. Jag blir knäpp!

När det är så här varmt, och man inte har ...

img_7942 (MMS)

När det är så här varmt, och man inte har pool så får man tager vad man haver. Inte ens is hade vi, men detta blir nog bra.


God morgon!

God morgon!

Tre av mina inlägg igår, kom uppenbarligen inte med till bloggen. Tyvärr. Så ifall det dyker upp frukost idag klockan ett eller något annat skumt så var det igår. Men förmodligen är de inläggen borta för alltid. Kul!

Det är någon som sparkar i min mage. Eller sparkar och sparkar... Sträcker sig. Känns som att mini försöker stå på händer eller något liknande. Ganska mys, men nu längtar vi tills den lille ploppar ut. Det ska bli sååå himla mys! Och nu är det inte länge kvar. Kul!

Mums!

img_0664 (MMS)

Mums!


Ingen urspårning.

Jaha, blogg.se. Var har alla mina två sms-inlägg tagit vägen? Jag har bloggat via telefonen men som vanligt strular blogg.se till det. Jag är så trött på dem nu. Om någon vet hur man flyttar bloggen så är ni mer än hjärtligt välkomna att hjälpa mig.

Dagen har varit en utomhusdag. Mys! Och jag har kunnat vara ute eftersom blåsten gjort sitt. Najs! Nu har vi dessutom ätit middag. Våra familjemiddagar spårar alltid ur. Fast idag var den ganska lugn. Ingen som grät. Annars är det alltid någon som skrattar tills den tjuter. Men nu är det lugnt igen. Tror det blir en vila på soffan helt enkelt.

Tjing!

Åh vilket härligt väder!

img_7294 (MMS)

Åh vilket härligt väder!


Frukost!

img_9737 (MMS)

Frukost!


Sysselsättning.

God morgon världen!

Alla som inte jobbar, sover. Tror jag. Det verkar så. Skönt att radion finns. Så vad ska jag göra? Jag borde börja med att göra kaffe och få i mig lite frukost. Sedan kan jag diska upp och plocka undan. När jag är färdig med det borde mamma vakna. Det blir bra. Då har jag sysselsättning tills dess!

Min nya polare.

Idag när jag och lillebror käkade på Kina så hälsade min nya polare Jan Björkman på mig TVÅ gånger. Himla trevlig man, det där!

Var bara tvungen att dela med mig av min givande dag!

Mycket bra dag hittills.

I'm back!

Jag har inte vågat skriva eftersom jag inte hört något från hyresvärden. Men idag fick jag med posten att stugan är min! Det är dock inte kontraktet, men hyresvärden har skrivit under att jag får den, den 1 augusti. Najs!

Idag har jag och lillebror haft kalas för oss själva. Av olika skäl. Vi har gjort chokladpudding. Eller jag har gjort, men vi har ätit. Vi har även varit på Kina-restaurang. Gott! Och jag bjöd naturligtvis min kära broder då han har lovat att fixa avgasgrejen på min bil (något är löst). Så det ska han joxa med i eftermiddag.

Så himla bra dag hittills! Och nu när folk börjar bli lediga så ser jag himla mycket fram emot vissa sammankomster.

Tjing!

RSS 2.0