Sitta på en nåldyna.

God morgon.

Och okej. Nu blir jag sådär nervös. Bara för jag inte kunde hålla mig längre angående sorks och mitt blivande boende. Vi är ju bara muntligt överens, jag och hyresvärden. Tänk om dumma blogg-karman får nys om detta och ser till att kontraktet inte blir av. Då kommer jag gråta blod.

Så, nu sitter jag på nålar och kollar mailen en gång i minuten. Förhoppningsvis dimper det ner ett mail snart angående tid för kontaktskrivning. Så håll tummarna igen!

Men,  kaffe nu. Sen ringa ännu några viktiga samtal, sedan frulle. Och snälla mailet kom under den tiden!

Tjing!

Nu ska ni få reda på det!
Ser ni huset? Ser ni det? Ser ni det? Va, va, va?! Ser ni utsikten? Va, va, va?! DÄR ska jag och sork bo. Enligt det muntliga avtalet i alla fall. Nu i veckan ska det skrivas kontrakt. Så håll tummarna så att den bästaste hyresvärden inte ångrar sitt val av hyresgäst i sista minuten. Och att han inte anmäler mig för att jag använder bilderna jag fick av honom. Hur fint är det inte då? Kan ni förstå detta? Helt fantastiskt! Förlåt mig snälla hyresvärd, men jag var tvungen att dela med mig av de fina bilderna!


(Kära hyresvärd, om du har något emot att jag lånat bilderna, maila mig så plockar jag bort dem. Anmäl mig inte och snälla uteslut mig inte från kontraktet. Jag är bara så himla glad just nu!)

Visdomständer.

Jag är en popcornoman. Jag verkligen älskar popcorn. Jag kan äta hur många corn som helst. Tills för lite mer än ett år sedan. Då en popcornsbit fastnade under tandköttet vid min visdomstand. Det slutade med att jag fick åka akut till tandläkaren och "spola tanden" (som det kallas) (vilket inte alls är skönt) då halva ansiktet på mig svullnade upp. Så därefter har jag varit försiktig med popcorn. Dock har jag börjat äta lite grann då och då, försiktigt.

Igår kunde jag inte låta bli mammas choklad med nötter i. Smart där! Nej, inte alls. Tanden började svullna upp och den fortsätter fortfarande. Jag borstar och borstar för att få bort eventuella nötbitar. Igår började det till och med blöda - "bra!" -tänkte jag, då följer säker nötterna med blodet ut. Gjorde nötterna det? -Vet inte, men svullen är jag fortfarande. Och jag vill inte till tandläkaren för detta. Det gör så ooont. -Säger hon som snart ska föda...

Ja, jag ville bara dela med mig av mina krämpor. Söker lite sympati kanske? Eller vana alla läsare för att sno från mammas choklad kanske. - Det är inte värt det!

Ibland är jag ganska duktig ändå.

Nu har jag ringt en massa tråkiga samtal, suttit i telefonkö, blivit kopplad hit och dit och även blivit hänvisad att ringa imorgon. Så. Nu har jag gjort allt jag kan idag. Imorgon fortsätter jag. Rätt ska vara rätt. Men gu' så traadiit ('gud så tråkigt' på rikssvenska). Nåja. Nu blir det att lata sig lite, hoppas att mamma kommer hem om någon timme. Duscha och fräscha till mig och sedan äventyr i eftermiddag.

Tjing!

Jag vill vara pigg ju!

God morgon!

Vilken helg. Jag är fortfarande trött. Ett releaseparty med kändisar på lördagen och släkten på besök i söndags. Tror ni den höggravida kunde sova inatt? Nej, nej. Blir att vila idag efter att jag kört lillasyster till skolan och ringt en massa viktiga samtal. Ni vet sådana som man drar sig för att ringa. -Egentligen bara för att man är lat. Men ett måste. Det börja närma sig verkligheten nu liksom.

Det var hur trevligt som helst igår. Träffa kusiner, mormor och moster! -Dock var jag så trött. Det är inte okej. Så ofta träffar jag dem inte, så lite extra pigghet hade jag väl kunnat få? Jag frossade i mig kladdkaka i hopp om en sockerkick, men icke. Jag drack överdrivet mycket kaffe, för att få en koffienkick. Men icke. Eller jo, på natten. -Kan vara en förklaring till att jag inte kunde somna. Men men.

Dags att köra syrran. Hon ska till Köpenhamn och göra stan osäker. Fusk.

Tjing!


ps, ikväll ska ni få veta vad jag har gjort i eftermiddag. Alltså vad jag kommer göra i eftermiddag, men ni får veta det efteråt. -Därav den konstiga formuleringen.


Min fina kille!

img_4710 (MMS)

Min fina kille!


Kladdkakefest!

img_0644 (MMS)

Kladdkakefest!


Så duktiga vi är.

Nu kommer mormor, moster och kusiner när som helst och jag och lillebror har gjort såå snyggt i köket. Vilka fantastiska barn vi är. Och katterna har fått så rent och fräscht och nytt vid både matplatsen och i sin kattlåda (som för övrigt inte står i köket utan på toaletten. Ja, inte toaletten, men ni hajjar!).Tycker för övrigt att jag lyckats ganska bra med håret idag! Man ser inte att det är svinto idag i alla fall. Nåja, inte så mycket svinto i vilket fall.


Vi kör även med gårdagens smink. Men whatever.


Bildade.

Var tog dagen vägen? Efter handledarkursen* städade hela familjen inför mormors eventuella besök imorgon. Sedan gick jag och la mig en stund och nu är klockan sex! Om en timme ska jag vara på releaseparty, och är jag färdig? Nej. Har jag sminkat mig? Nej. Har jag kommit på vad jag ska ha på mig? Nej.

Okej, jalla jalla. Får se om jag somnar på partyt eller om jag håller mig vaken så att det blir fler inlägg idag. Men det märker vi. Så vi hörs kanske senare.

Tjing!*Handledarkursen var på körskolan för att vi ska kunna övningsköra med lillebror sen. Så, nu när vi gått det så är vi ju BILdade.

Mycket nu.

God morgon!

En dusch, påklädning och sedan handledarkurs på körskolan. Det är vad min förmiddag kommer att innehålla. Ni märkte det? Visst är det ILLA. De har lagt kursen så att vi missar Melodikrysset. Det får bli att lyssna via internet lite senare. Typiskt.

Nåja, bråttom, bråttom. Hörs under dagen!

Ikväll festar jag och sork till det. Det ä...

img_5519 (MMS)

Ikväll festar jag och sork till det. Det är ju fredag!


Grattis mamma!

Fredag! Och därmed helg. Skönt. -Fast inget vilande denna helg. Hela helgen är uppbokad. Från morgon till kväll. Idag fyller till exempel mamma år. Och hon var så glad över sina presenter som hon fick. En jättefin klänning som hon önskat sig och en baden-baden-solstol. -Min mamma är en sån där människa som är ute i solen en kort stund, sedan är hon mörkbrun. Det är bara det att hon själv inte inser detta och därför är ute och solar så fort Tor delar med sig av lite sol. Så, med andra ord så de solstolar vi haft (!) är sönder och för mycket använda. Så hon blev alltså överlycklig.

Nu ska jag städa lite här hemma innan hon kommer hem, så får hon den överraskningen också.

Ibland är han bra knäpp, den där lillebro'n!

Lillebror sa innan idag följande:

"Om du får för dig att låna min gasmask (?!) så ta av filtret för jag tror att det antingen är mögelsporer i filtret eller ett asbestosfilter. Jag tappade rösten i tre dagar och hela halsen blev inflammerad".

Frågor jag ställer mig:

 1. Varför i herrans namn skulle jag låna hans gasmask?
 2. Om jag skulle låna den, varför skulle jag använda en gasmask utan filter?
 3. Varför har han en gasmask över huvudtaget?
 4. När använde han den och varför?

Någon hjälper till att slå in paket. Någon...

img_1219 (MMS)

Någon hjälper till att slå in paket. Någon fyller år imorgon...


Kickan drar till barnmorskan med chaufför ...

img_4020 (MMS)

Kickan drar till barnmorskan med chaufför Evelina. Så klarar ryggen resan denna gång också! Jag kan lugna er med att säga att internet ligger nere (igen) ute i skogen. Lite svinn får man räkna med. Men jag ligger alltså inte och föder.


Kan man ha det bättre än jag en regnig dag?

img_8361 (MMS)

Kan man ha det bättre än jag en regnig dag?


Sömn?

God morgon.

Idag har vi varit vakna sedan klockan fem. Vad menar folk när de säger "passa på att sova nu, sedan får du aldrig sova" ? Hur lyckas jag med det? Jag sover inte mycket nu för tiden känner jag. Jag vilar mycket, men sömn? Vad är det?

Nåja. En dusch, en kopp kaffe till och lite vilande i soffan är planerat nu på förmiddagen. Sedan får vi se vad dagen har att bjuda på. Det kommer bli en hektisk helg, så lika bra att försöka vila det lilla jag kan nu.

Tjing!

Svar på tal.

Någon anonym kär läsare frågade mig var jag fått tag i det HÄR. Eftersom frågande är anonym så svarar jag i ett inlägg istället för dennes mail.

-Jag skrev till Jämshögs församling och frågade hur jag skulle gå till väga för att gå ur kyrkan och då skickade den snälla prästen mig blanketten. Så lätt var det! Så skriv till din församling och be om en sådan blankett.

Dessa uppoffringar!

Lillasyster duschar. Innan dess frågade hon om någon skulle på toaletten. Jag kände efter riktigt och sa nej. Jag var ju nyss där. Vem blev inte uuurkissnödig nu när hon duschar? Såklart jag. Var ska jag ta vägen? Varför? Nyss var jag inte kissnödig. Schysst! Sork, kom ut nu! Omedelbums! Jag orkar inte med fler sådana här uppoffringar. Om lillasyster inte öppnar dörren snart så måste jag kissa bakom huset i regnet. Det lockar inte!

För vind och våg.

Vad är det för väder idag? Kan någon tala om det för mig? Nej förresten. Svensk sommar är det ju idag. Dum jag är! Sol, storm, skyfall, sol, moln, sol, storm & skyfall och så håller det på. Hur ska man planera sin dag sådana här dagar?

Har bloggen spårat ur när man börjar prata väder?
-Också svenskt antar jag, när man inte kommer på något annat att prata om.

Lunch med mamma på Katrins. Världens godas...

img_1087 (MMS)

Lunch med mamma på Katrins. Världens godaste mat!


Lite te och en film en grå dag som denna ä...

img_1015 (MMS)

Lite te och en film en grå dag som denna är ju inte helt fel, om jag får säga det själv.


Någon har haft kul...

img_3830 (MMS)

Någon har haft kul...


Diskutera med katter.

Jag har varit så duktig idag. Jag har hämtat lillebror, tankat upp bilen, hämtat min post, sorterat räkningar, gjort ordning i pärmen där räkningarna sitter, förlängt min sjukskrivning, diskat, hunnit med att luncha med mamma och börjat få lite kontroll över mitt liv.

Med andra ord så har jag gjort (i mitt tycke) ganska mycket idag. Utöver ovanstående sysslor så har jag även haft livliga diskussioner med en svart katt som bor under samma tak som jag om att vi inte vill ha möss inomhus. Vi vill inte skrämma dem till döds, inomhus. Och vi vill inte hämta dem när någon slängt ut mössen. -Antingen är katten trög som ideligen kastar möss på mig eller så talar både mitt verbala och kroppsliga språk otydligt. Men nu ska jag pusta ut och vara ganska nöjd över min prestation för dagen.

Sork idag.

Sork alias minimupp, har varit aktiv i princip hela dagen. Jag trodde inte att de skulle vara så aktiva den sista tiden. De har ju inte så mycket plats att röra sig på. -Och nej, det har minimupp ej. Men ändå försöker den intensivt att utöka sitt utrymme. Ibland undrar jag ifall bebis försöker komma ut via naveln. Jag tror inte mini har upptäck den riktiga vägen som leder ut. Även att den ligger i startposition. Men i alla fall. Rörelserna är ljuvliga, förutom när revben, lungor och kissblåsa råkar ligga i vägen. -Men annars helt okej alltså.

Om mitt utträde ur kyrkan.

Bara för att klargöra mitt val av utträde ur kyrkan så är reglerna följande:

 • Nej, jag får inte gifta mig i kyrkan.
 • Nej, jag får inte konfirmeras.
 • Nej, jag får inte ha en kyrklig begravning.
 • Nej, jag får inte vara med och rösta i kyrkliga val.
Men

 • Jo, jag får gifta mig i kyrkan om min blivande man är medlem.
 • Jo, jag får döpa mitt barn om jag vill.
 • Jo, jag betalar gravplats men får inte ha begravningsceremonin inne i kyrkan.
 • Jag får när som helst ångra mig och gå med igen.

Men jag ser inte att jag förlorar någonting på mitt utträde. Bara vinnande. Jag har aldrig gillat kyrkor. Varför skulle jag då vilja vistas i en om jag så ska gifta mig eller begravas? Nej, tack. Om jag ens får för mig att gifta mig så skulle jag aldrig göra det i en kyrka. Och när jag dör, varför ska anhöriga sitta i en kyrka där de vet att jag skulle vantrivas? Nej tack.

Men framför allt. Varför ska jag vara medlem i något jag absolut inte tror på? Jag tycker det är samma sak som att rösta på ett parti bara för alla andra gör det. Nej, tack. Jag har alltid gått min egen väg och har även i denna fråga gjort det, vilket jag är himla nöjd med. Alla får naturligtvis göra som de själva vill, men detta är mitt val och jag är medveten om allt vad detta val innebär.

Vad gäller sork så har jag inte bestämt mig för ifall det blir dop eller inte. Men enligt mina eftersökningar (som ännu inte är bekräftade, väntar på ett mail) så om mitt barn sedan vill konfirmeras så kommer ett dop att äga rum då om jag inte döpt barnet innan dess. Vill mitt barn vara kristen så får den naturligtvis vara det, men detta var mitt val. Sen vad mitt barn väljer att göra, får det välja själv. Dock är frågan om dop ännu inte bestämd.

Så, för att göra allt klart: Jag gifter mig hellre var som helst, förutom i en kyrka. Jag vill att min aska ska spridas var som helst men inte vid en kyrka. Och jag är helt okej med att inte få ha rösträtt i kyrkliga val.

Fin dag!

God förmiddag!

Frukost intagen, morgonkaffe drucket och det ser ut att bli en fin utedag idag. Så jag har naturligtvis förberett bloggen på detta. Så det kommer inlägg i alla fall. Jag ska ringa ett viktigt samtal idag och sedan blir det spänning i vardagen igen. Men som vanligt kommer jag inte säga något mer förrän jag själv vet. Jag vet nog hur förbannelsen över denna blogg fungerar. Säger jag något oklart som jag hoppas på, så händer det aldrig. Skriver jag att det inte händer något, då får vi åka till Hässleholm med en skadad katt. Så, jag säger fortfarande ingenting. Men det börjar dra ihop sig så smått. Så snart så! You will know tids nog.

Underbar dag!

Vilken fantastisk dag det har varit idag. Den började med Melodikrysset (naturligtvis) som vi löste (naturligtvis), sedan körde jag och mamma iväg på roadtrip. Himla mysigt. Därefter körde vi hem och åt lite, vilade, och sedan hittade jag ett nytt projekt på internet som skall undersökas och jag är redan på god väg. I med projektet så begav sig mamma och jag återigen ut på en roadtrip.

Med andra ord en dag fylld med sysslor. Och det medför att jag förmodligen får en god nattsömn. Väldigt behövligt. Jag är tacksam för varje sådan natt.

Nu soffan och en film. Imorgon: Ny dag och nya utmaningar. Goodie!

ps, BB-väskan är fortfarande inte packad. Jag tackar för alla tips jag fått och imorgon ska jag försöka ta tag i packandet.

Är det inte fint så säg!

img_9532 (MMS)

Är det inte fint så säg!


Husdjuret som katterna älskar att leka med...

img_5461 (MMS)

Husdjuret som katterna älskar att leka med...


Det tog mig bara sju år att få tummen ur...

img_8627 (MMS)

Det tog mig bara sju år att få tummen ur...


Jäkla blogg.se. IGEN är det problem med at...

Jäkla blogg.se. IGEN är det problem med att publicera inlägg!! Någon som vet hur man flyttar sin blogg?


Vad ska jag packa?

God morgon!

Här sitter jag och dricker morgonkaffe och försöker fundera ut vad jag ska göra denna dag. Jag borde kanske packa BB-väska. Konstigt att det ska ta sån tid att få tummen ur. Jag längtar ju mycket efter sork nu, men ändå packar jag inte. Men idag kanske jag borde? Har ni några bra tips som jag ska ha med mig?

Smågrejer som jag har tänkt ut än så länge är:

 • Nässpray
 • Drick-"mer" (Sugrör är bättre än glas, lättare att dricka ur har jag hört)
 • Filt till minimupp
 • Kläder till minimupp
 • Mjuka kläder till mig (alltså extra ombyte)
 • Blöjor
 • Musik
 • Amnings-BH
Men jag hittade inte den riktiga listan nu, där står det mer. Men har ni några andra förslag som ni av egen erfarenhet eller har hört vet/ska är/vara bra? Jag är tacksam för förslag!


Vecka 36.

Jo men även fast att det är socker i kladdkaka (dubbelt så mycket när jag läser receptet) så hjälper inte det mot min gravida trötthet. En fika och jag kommer somna gott sen. Och så mysigt vi hade! Tack Sabina!

Idag går vi in i vecka 36. Och det märks. Jag känner hur sork trycker sig neråt, känner liksom huvudet. Sammandragningarna visar sig mer och mer. Och för att inte tala om tröttheten. Ryggen värker men jag är så nöjd ändå. Snart kommer min älskade bebis att titta ut. Det ska bli så spännande att få träffa min minimupp. Jag undrar så vem det kan vara. Och nu är det inte länge kvar. Men trög som jag är, så förstår jag nog ännu inte riktigt på allvar vad som komma skall. När fattar man det liksom? Nåja, jag längtar tills jag får en liten mage jag kan blåsa på, små fötter att mumsa på och krama på en minikropp! -Nej, jag ska inte äta upp mitt barn (den har varit i magen tillräckligt länge) men jag måste ju gosa! Vi ska gosa heeela långa dagarna sen. MYS!

Men nu:
soffan.
Snart: sängen.

Mums!

img_9819 (MMS)

Mums!


The swedish fika.

Gissa vad jag ska göra om en liten stund. -Jo, jag ska fika. Kan ni tänka er? Jag fika liksom. Så svensk jag känner mig. Jag missbrukar inte bara ordet 'fika' utan även själva fikandet. Men hur lätt är det att motstå när folk runt omkring mig bakar och bjuder? -Just det. Det går inte att tacka nej.

Så, om en liten stund ska jag till en kär vän och mumsa kladdkaka. Gott! Ska bli roligt. Fick ett sms där det stod "Kan vi flytta fram vårt möte en timme så jag hinner baka kladdkaka?" - hur gudomligt snällt är inte det då? Jag är så fantastiskt tacksam. Sork också, för sork bara älskar kladdkaka!

Vi myser!

img_1599 (MMS)

Vi myser!


Vi kör ett tag till!

God morgon!

Nu är det så här: Jag har nästan inte alls bloggat på två dagar. Bara ett morgoninlägg vardera dag. Och jag dras med mer och mer kraft av längtan tillbaka till mitt skrivande. Man kan ju nästan säga att jag haft "uppehåll" i två dagar. Och det är faktiskt inte okej.

Motivationen är fortfarande lite under det normala, men om ni har tålamod så kommer den säkerligen krypande tillbaka. Och som någon skrev i kommentaren: "Speciellt nu när det snart kommer en liten sork" - rätt. Mitt fokus kommer förmodligen bli något helt annat i bloggen och om jag är lite "tradii" ett tag framöver så blir det nog inte så länge till. Sen kommer jag ju definitivt att ha något att skriva om. Då är istället frågan hur mycket tid jag har tillövers att dela med mig. Men det är ju kommande.

Tack för era fina kommentarer! Jag blev så glad. Så nu tar vi nya tag, kämpar lite extra och letar efter ännu mer motivation så ska vi se att detta går bra. Idag går vi in i vecka 36!

Depp. -Kanske lägga ner bloggen?

Ingen av er delade mer er av era planer igår. Så då delar inte jag heller med mig av mina. Det ska vara rättvist! Vi får se vad jag hittar på för inlägg under dagen. Jag har tappat stinget lite på att blogga. Just nu i alla fall. Det händer så mycket i mitt liv för tillfället, samtidigt som det känns som att tiden står still. Dessutom är jag ovetande om olika kommande händelser, vissa som jag inte ens kan påverka, eller måste vänta med att påverka. Allt gällande mig och sork. Och eftersom det är ganska viktiga frågor det rör sig om så känner jag inte för att dela med mig av det. Och att nästan aldrig få någon respons (förutom av vissa härliga själar som skriver, och då blir jag himla glad!) här på bloggen ökar ju inte mitt intresse för att skriva.

Möjligheten finns att jag återigen byter blogg när sork är ute. En blogg om oss istället för mig. Men det är bara en tanke än så länge. Jag gillar att skriva, men gillar också uppmuntran och stöd, vilket jag får av mina vänner, så därför är ju frågan: Ska jag fortsätta blogga? Att lägga ner bloggning efter sex år (!) skulle ta emot. Vet inte om jag skulle klara det. Men just nu saknar jag motivationen. -Så, ge mig motivation så kanske jag kan överväga att fortsätta.


Tveksam till att fortsätta blogga.
(Tummen symboliserar min osäkerhet, ska jag eller ska jag inte?)

Säg mig.

Okej. Åtta dagar kvar tills jag får ett svar. Jag kan inte koncentrera mig på så mycket annat just nu. Därför är det svårt att hitta något direkt fokus. Kan inte ni berätta för mig vad ni hittar på? Jag menar, ni vet mycket om mig, men vad vet jag om er? -Nada. Så tell me!

Förövrigt sitter jag nu och dricker morgonkaffe och tittar på handväskor på Tradera. -Det farliga är ju att de är så billiga där... Och jag är sugen på en ny. Ingen alls bra kombination det där.

Prosit motarbetar moster...

img_5739 (MMS)

Prosit motarbetar moster...


Nähää.Inte?


Den 25e.

Jag har lurat er. Men nu har jag i alla fall ett datum. Tror jag. Den 25e får ni reda på vart mitt liv är påväg. Svaret idag var bara preliminärt och därför kommer jag inte uttala mig om det. Så, nio dagar till. Sedan ska jag sluta tjata. Men nu går det inte att göra mer än vad jag gjort, så det är bara att luta sig tillbaka, vänta och hoppas på det bästa.

Annars är jag hittills nöjd med dagen. Alla samtal jag tänkt ringa, har ringt mig. Så nu är jag lite klokare än igår. Fint det! Nu efter lunchen med mamma blir det soffan ett tag så att jag orkar med vad resten av dagen har att erbjuda.

Tjing!

Så typiskt min humor.

Alltså, detta är så typiskt min humor. Tack Egoina!

------>KLICKA HÄR!

T.o.m. jag vet mer, och det säger inte lite!

Igår:


Lillebror: Jag ska formatera en kompis dator.

Kompisen: Försvinner allt då?
Lillebror: Ja. Men om du sparar det du vill ha kvar i en mapp så tar jag med min hårddisk, så skickar jag över den.
Kompisen: Pjuh! Vad bra. Jag vill ha kvar internetikonen!


HAHAHAHAHAHA. - Jag tyckte det var sååå roligt! Visst, man får inte skratta åt sådant. Jag är heller inte haj på datorer, men den där kommentaren slår allt. Visst är det lite roligt, eller är jag bara elak nu?

Förlåt kompis, men du gjorde min kväll!

Idag gäller det!

God morgon!

Idag gäller det. Håll the thumbs. Idag kanske min och sorks framtid bestäms. Eller, den kommer bestämmas, men jag behöver veta åt vilken riktning och jag vet vilket håll jag vill ha det åt. Det är bara att hoppas, hoppas och åter hoppas.

Därför har jag dagen helt öppen för att kunna vara tillgänglig för vad som än kommer. Jag har några samtal som måste utföras. Förhoppningsvis ringer de samtalen till mig istället för att jag ska ringa. -Det är bra både för att jag inte glömmer plus att telefonräkningen blir mindre. Kanon ju.

Nu ska jag göra mig i ordning inför dagen. Dvs kaffe, klä på sig och fräscha till sig. Förövrigt, tack mamma för att du delar med dig av din förkylning!

Tjing!

Bortkastad dag kanske?

Då har denna dag förslutit följande:

08.30 Jag går upp.

08.32 Jag häller upp en stor kopp kaffe.

08.45 Jag kollar ut över internet. Något kul som hänt?

08.47 Svarar på några mail.

09.00 Äter frukost.

09.30 Läser bloggar.

09.55 Bloggar själv.

10.20 Försöker fylla på lillasysters kontantkort via internet. Misslyckas.

11.00 Ger upp med att försöka förstå mig på det som kallas internet.

11.02 Gör mig iordning inför dagen.

11.30 Följer med lillasyster när hon säljer Kvällsposten.

12.45 Kommer hem.

12.46 Går och lägger mig då natten till idag inte har bestått av någon sömn.

16.30 Vaknar.

16.45 Äter.

17.00 Leker på Facebook.

18.00 Vilar.

18.15 Kollar Facebook.

18.45 Läser bloggar.

19.00 Gör ett glas Oboy till mig själv. Använder mjölken som alla glömt ställa in efter maten. Inte gott med ljummen Oboy.

19.20 Bloggar.

Vilken härlig dag. Eller vad säger ni? Sovit bort halva, lekt på Facebook halva och där emellan befunnit mig i någon form av halvvaket tillstånd. Vissa dagar är helt enkelt bara bortkastade. Men det blir så ibland. Särskilt som gravid när natt och dag, vakenhet och sömn inte går riktigt hand i hand. Tur att det ändå, även att jag blir på dåligt humör när jag är trött, finns folk runt omkring mig som får mig glad.

Gosh va synd om mig det är. Och tro inte a...

img_7994 (MMS)

Gosh va synd om mig det är. Och tro inte att det slutar blöda heller... Jag har så himla bra läkkött som gravid. Eller INTE.


Vill ni hålla tummarna?

Okej. Jag ska snart sluta. Men nu går det lite framåt. Det kan bli ett bakslag. Ingenting är säkert, men imorgon gör vi ett framsteg. Sedan är ju frågan ifall det blir två steg tillbaka, men det vet jag inte förrän imorgon. Så jag ber er att hålla tummarna imorgon också. Så fort jag vet vad som händer så lovar jag att dela med mig av varför ni håller tummarna. Men snälla gör det för min och sorks skull. Okej? Förhoppningsvis kan jag dela med mig av nyheter imorgon.
Lillasysters frukost. Bacon och tandpetare...

img_7596 (MMS)

Lillasysters frukost. Bacon och tandpetare. Ibland undrar jag ifall hon är kines. -Äter med pinnar menar jag...


Om man inte orkar lyfta in tvätten när det...

img_6679 (MMS)

Om man inte orkar lyfta in tvätten när det regnar så får man vara påhittig. Och det var inte jag denna gång!


Weird weather.

Vilket konstigt väder det är idag. Kan man planera så mycket då? Nja.. Jag ska nog en runda till Evelina. Kanske följa med när Lillasyster säljer Kvällsposten och eventuellt träffa en vän ikväll också. Så nog har jag planerat idag. Men det här med att sysselsätta sig, är egentligen inte svårt, -bara om man ska bestämma var man ska sysselsätta sig. Ute eller inne? Ena sekunden är det sol, andra sekunden är det svarta moln. Men ni får förmodligen veta under dagens gång.

Nu kaffe och mammamys!

Tjing!

Soffhäng.

Jaha. Jag får väl säga som de flesta andra idag: Ikväll blir det att titta på Melodifestivalen. -Jag vill egentligen inte. Men det är inte jag som bestämmer här hemma. Men ändå. Jag är ganska trött så det kan vara gott att ligga och slötitta. Sedan har jag även fixat ny skiva till mig själv. Det är jag liksom värd. Billigt och bra med världens bästa låtar på. Äntligen kan jag få lyssna på en skiva som inte hackar. Än.

Men nu bacon och ägg, sedan mys i soffan.

Chopp, chopp!

Traktorer it is.Det är så häftigt att bo på landet. Man vet liksom aldrig vad som händer. Nyss körde det förbi ett 20-tal traktorer, fulla med folk (alltså inte fulla folk, fulla med folk). Hela vår knasiga familj flög ut på trappan och vinkade till allihopa och såg förmodligen ut att vrida käkarna ur led när vi smajlade. Vi tyckte det var så häftigt! Hur ofta händer det något så här oväntat på landet liksom? Nu går vi alla här hemma i extas och skrattar åt alla som missade denna otroligt trollbindande uppvisningen av traktorer.

Mellis.

Att vakna i ett hus med tre katter och två människor känns lite underligt. Vilka bestämmer egentligen? Majoriteten? Nåja, jag och mamma har precis löst Melodikrysset. Och nej, denna gång behövde vi INGEN hjälp av Google. Det ni! Ibland är vi så himla bra.

Igår lekte jag med Emmy. Och naturligtvis fikade vi. -Det blir ju så när man umgås med mig. Hon kom till mig och bjöd på fika. Det är lyx alltså. Sork fick även blöjor av henne! Levi hade vuxit ur dem och så tänkte hon att sork säkerligen behöver när h*n hoppar ut. -Och det kan jag nog också intyga att h*n behöver.

Världens finaste & tuffaste killar!

img_3587 (MMS)

Världens finaste & tuffaste killar!


Lugn, skön dag.

För tillfället så lyssnar jag på Nannes program på P4. Jag gillar henne. Har även kramat henne. Hon hade höga klackar på sig. Räckte till lite över mina axlar. Och jag är 163cm hög. -Gör matematiken själva.

I vilket fall så har jag diskat och städat köksbordet, vilket gör att jag känner mig lite duktig. Borde städa trappan ifrån mina kläder också, men försöker att inte tänka på det utan njuta av vad jag åstadkommit hittills.

Och nyss fick jag ett sms från Emmy. Hon kommer hit! Åh så glad jag blir! Älskar att träffa denna brud. Så det blir nog promenad (om vädret tillåter) och en massa mys.

Nu: Kaffe. Energin vill inte riktigt visa sig idag...Kanske borde göra något åt mitt svintohår. Men förstår ni hur jag känner när jag måste ta tag i det? Det fixar sig liksom inte på fem minuter precis...

Sömnlös & fredagen den trettonde.

God morgon!

Eller förmiddag kanske? Idag har vi varit vaknar sedan klockan fyra. Tack vare den svarta katten som prompt skulle ligga på mitt ansikte. Och innan dess var det en grå katt som kom och hade en massa på sitt hjärta att lätta. Vaken så tidigt betyder att man även blir hungrig vilket väcker sork till liv som sprattlar som en annan marionettdocka. Men vad gör man inte? Jo man går inte upp. Man stannar kvar och filosoferar över livets stora gåta. Hade jag gått med i JV så kanske jag hade fått svar på det? -Jag skojade!

Nåja, dagen kommer spenderas hemma med två snubbar som gräver i trädgården. Mamma lovade dem att jag skulle göra kaffe till dem ifall de vill ha det. "Jaha" sa jag. Så, det får jag la göra då. Annars blir det lugnt idag. Många kansken. Kanske träffa Evelina, kanske träffa Emmy, kanske handla, kanske få en överraskning osv. Vi får helt enkelt se vad fredagen den trettonde har att erbjuda.

Grattis Lillasyster på namnsdagen!

Mamma planterar. Jag är sällskap!

img_9268 (MMS)

Mamma planterar. Jag är sällskap!


Jehovas vittnen.

-Att skriva den rubriken känns som att skriva en svordom. -Förlåt, men det är min åsikt.

De kom i alla fall och besökte mig igår. Att jag ens öppnade är ju idioti men till mitt försvar så trodde jag att det var gubbarna som ska lägga in kabel till huset som kom. Jag såg dock ingen bil, men de är ju hos grannarna så trodde de hade gått hit. Men så fel jag hade. Öppnade dörren och där står en tanta med bibeln i högsta hugg och jag hejdade att öppna dörren mer, lät den bara stå på glänt med ett fast handtag! Jag borde ha stängt direkt, men omtänksam som jag är hade jag inte mage till att göra så.

Några utdrag från konversationen:

Tantan: Hej! Vill du höra en liten bit som står här?
Jag: Nej.
Tantan: Jo, men det är ju så här /börjar läsa/.
Jag: Suckar HÖGT. /Funderar på att fråga om man blir dum i huvudet när man går med i JV då jag precis sa att jag inte ville lyssna, men avstod från den diskussionen/.

Lite senare:

Tantan: Vill du inte att det ska bli bra i världen?
Jag: Jo.
Tantan: För det kommer det att bli.
Jag: Bra, då säger vi så /börjar stänga dörren igen/.
Tantan: Men vill du inte leva och se när det händer?
Jag: Jo klart. Jag lovar att hålla mig vid liv. Men jag tror inte på det du säger. Jag har lite för mig här, så jag har ingen mer tid åt er. /Tankarna undrar ifall det var ett hot. Kommer jag inte få leva om jag inte går med, eller vadå?/
Tantan: Men då ska jag bara ge dig lite papper.
Jag: Jag vill inte ha dem. Jag bränner dem /börjar bli aaaningen irriterad nu/.
Tantan: Men bara ett av dem här. Det står svaret på livet och varför vi lever.
/Jag funderar på att fråga om vem som säger det, vad grundar de det på, varför ska jag tro på det? -Men avstår även från den diskussionen/.
Jag: NEJ! Hejdå!
Tantan slänger in pappret innanför dörren och jag stänger.

Funderar en stund om jag ens ska röra pappret, men tar tag i det, letar förbryllat efter pappersinsamlingen men hittar inte den och pappret hamnar i ren stress på vasken i köket (fråga inte varför jag inte kom på slasken) och sedan skrubbar jag mig med tvål och vatten. -Barnsligt, jag vet. Bara en reaktion.

När mamma kommer hem hittar hon pappret och börjar skratta medan hon läser det. Sedan säger hon att om man är intresserad kan man höra av sig till någon adress. Jag frågade om vi inte kunde fylla i det med annat namn. Lite liknande voodoo eller något sånt, fast via JV. -Men så får man inte göra sa hon. Men visst hade det varit lite roligt att fylla i det med någon annans namn? Eller är det bara jag som tycker det? -Pappret är bränt nu, så det är lugnt, ingen kommer få från oss. Men det hade varit kul.

Efter att de varit här så slutade internet fungera och jag skyller definitivt på dem. Tur lillebror fixar igen.

Många möten idag.

Två koppar kaffe så här på morgonen är ju inte fel. Vill ju inte drabbas av bröstcancer liksom. Vad ska ni göra idag? Jag har en hel drös med saker framför mig. Klockan tolv ska jag vara helt färdig inför vad dagen har att erbjuda. Jag har möte efter möte och sedan väntar jag spänt på ett besked som jag verkligen hoppas kommer idag. Så, men andra ord längtar jag tills denna dag är över. Då tror jag att jag vet vilket håll mitt liv är på väg mot i alla fall.

Så eftersom det kommer vara många möten idag så har därför lagt in förinställt inlägg för er, mina sköna. Vi kommer säkerligen höras via sms-bloggning också, men man vet aldrig.

Jag ber er att hålla tummarna ett litet tag till, var försiktiga så att ni inte bryter dem, men jag önskar och önskar så himla mycket nu, så behöver stödet. Tack, ni får snart veta!

Duschen kallar (inte kallnar, bara när lillebror duschat först), tjingeling!

Mys-i-soffan-kväll.

Visningen gick bra. Tror jag. De var i alla fall trevliga. Men de skulle "fundera" på saken. Men det är ju många som vill titta, så jag tror inte det ska bli något större bekymmer.

Imorgon kära, nyfikna vänner. kan jag nog avslöja lite mer. Men jag är så spänd. Vill säga nu. Men vågar inte. Då går det åt ju pipan, det vet ni. Men håll ut!

Nu ska jag mysa med min familj i soffan. Titta på "Vem vet mest?". Och så borde jag fylla i mina papper om mammaledighet till försäkringskassan. Men de ser ju så krångliga ut. Men det är på tiden att fylla i hur jag vill lägga upp den. Fick papperna idag, så har inte kunnat innan, men om jag klagar på att f-kassan är sega ibland, så borde jag kanske fylla i dem så att det inte blir som att kasta sten i glashus...

Någon har ritat på väggen. Men det är inte...

img_8372 (MMS)

Någon har ritat på väggen. Men det är inte jag!


Visning på la lägenhet nu.

Sork är nog lika spänd som jag inför kommande dagar. H*n sprattlar och röjer inne i magen hela tiden. Antingen möblerar h*n väl om eller börjar h*n tröttna och kanske vill titta ut? H*n är så välkommen i alla fall!

Nu har vi diskat och hämtat lillasyster och nu är det dags att visa upp lägenheten. Jag har till och med bjudit till med lite make up idag. Kanske blir lättare att sälja då, än om man ser ut som en trött, gravid, ryggonthavande typ. Men vad vet jag? Jag vill ju bara bli av med lägenheten nu. Så alla desperata försök till det välkomnas.

Bästa starten!

Ny dag, strålande sol och ett gott humör. Kan dagen starta bättre? Nej, jag tror inte det, va? Jag är så nöjd än så länge. Ska ju ha visning på lägenheten i eftermiddag. Hoppas det går bra. Sen ska jag också hämta min kära syster som har nationellt prov idag. Jag minns det med vånda. Men hoppas det går bra för henne.

Igår träffade jag ju Evelina. Vi satt hela eftermiddagen och snackade. Sååå roligt. Hon är ju äntligen hemma från Spanien igen. Som jag har längtat. Ska se om vi hinner ses på fredag också. Både hon och jag (till och med jag) är uppbokade denna vecka på olika sysslor. Så jag är nöjd. Nästa vecka blir nog lugnare. Förmodligen fler visningar på lägenheten, men annars blir det lugnt i alla fall.

Min lilla hemlis som jag skulle avslöja för er idag, kanske får vänta tills imorgon. Jag kom på att jag räknat fel på en dag. Så möjligen får ni hålla ut till dess.

Sen är ju frågan om ni verkligen VILL veta svaret på DET HÄR. - Det är inte det jag ska avslöja imorgon, så ni vet.

Toaletter.

Jag tänkte på en sak härom dagen när jag var i stan med lillasyster och gick i klädbutiker. Jag kikade lite på mammakläder. Och när vi gick runt så blir jag naturligtvis kissnödig. Mina kära gravida kompisar vet vad jag snackar om. I tid och otid blir man kissnödig. Varför har då inte affärer med mammakläder "mamma-toaletter"? Det hade varit en utmärkt idé tycker jag. Jag kan se kön framför mig. Ungefär som vid damtoaletterna på krogen eller kön till tjejernas provrum inne i klädbutikerna. Med "mamma-toaletter" hade vi kunnat gå mycket längre på stan. Kom igen! Ge oss mamma-toaletter!

Snart färdiga.

Se där, ja. Nu är vi nästan färdiga, jag och lillebror. Vi ska upp en runda till i lägenheten och hämta lite skräp, men det är det sista. Vi var ju tvungna att ha lite lunch emellan. Sork krävde det. Så nu är vi mätta igen. Sen ska jag umgås med Evelina resten av eftermiddagen. Kommer bli najs. Kommer ett förberett inlägg under kvällens gång.

Tjingeling!

Tiden börjar rulla iväg nu...

God morgon, god morgon, god morgon! -Läs det med en nypa göteborgska, det blir roligare då.


Idag har vi en bra dag framför oss. Jag har redan lagat frukost åt mig, äggröra, och duschat och nu dricker jag kaffe. Sedan blir det att åka upp till lägenheten och röja. -Jobbigt, men ett måste och så skönt när det är klart. Dessutom kommer ju som sagt Evelina. -Det kan ju inte bli bättre.

Sen är det  imorgon som det gäller. Tror jag. Håll era tummar då. Om ni gör det, och resultatet blir som jag vill, så LOVAR jag att dela med mig av sorks och mina planer. -Men då måste det gå vägen också. I alla fall. Jag börjar bli lite spänd nu. So keep on smiling!


Jag är ganska bra på att sysselsätta mig i alla fall.

Så, då har jag diskat, fikat med mamma, läst ut en bok, plockat undan (lite), bryggt kaffe, kört in lillebror till byn och även hunnit vila lite. Tror ni jag hann med duschen? Såklart inte. Vem prioriterar hygien i det här samhället? Nåja, mamma får sova bredvid en smutsig dotter inatt. Jag duschar imorgon istället. Och imorgon ska jag och lillebror tömma lägenheten på lite grejer. Skönt! Dessutom ska jag träffa Evelina som ÄNTLIGEN är hemma ifrån Spanien igen. Det ska bli sååå fantastiskt roligt! Som jag har längtat. Så, imorgon blir en dag fylld med sysslor. Me like.

Nu däremot skall det varvas ner och sedan är det läggdags för mig och sork. Sork är förövrigt väldigt aktiv idag. Kört gymnastikpass hela långa dagen. Det gillar vi. Då kanske vi kan få sova lite inatt istället.

Men nu: mot morgondagen. Tjiiing!

Har ni sett vilken söt bild jag fick idag?...

img_4761 (MMS)

Har ni sett vilken söt bild jag fick idag? Det är lille Levi! Snart har jag också en sån goding!


Ett rep till mig!

Så nu har äntligen bloggen börjat fungera igen. Hurra! Därför påminner jag er nu om att svara i min TÄVLING annars säger jag inte svaret på den. Så det så.

Nu har någon slängt ut ett rep till mig, som jag tagit ett hårt grepp om, och försöker klättra uppåt på det. Det känns för tillfället som om mitt liv sakta men säkert börjar ordna upp sig. Att det går åt rätt riktning och det är verkligen på tiden. Bebis kan ju titta ut när som liksom. Efterhand som allt ordnar upp sig får ni veta, men det tar den tid det tar. Den gamla lägenheten är i alla fall till salu nu, så håll gärna tummarna för att den blir såld snarast...

Nu borde jag städa, diska, duscha, dricka kaffe och dra ut på allt så att mamma snart kommer hem. Ja, i vilken takt jag än gör det påverkar ju inte hennes komma-hem-tid, men för mig känns det som att tiden går lite fortare i så fall. Prosit ligger bredvid mig, men sover. Hur kul sällskap är det då?

Nåja, dags att sätta igång med dagens sysslor!

No publicity.

Jag undrar varför mina inlägg på bloggen inte publiceras. Har någon anmält mig? Tror jag icke. De har ju inte ens skrivits ner och jag trycker på publicera, och det står att de publicerats men nej. Nej, nej, nej. -Och att jag ändå fortsätter skriva inlägg är ju i sig en fråga om intelligens. Men i alla fall. Nu ska jag dricka morgonkaffe och sen se ifall bloggen kommer igång.

Tjing!

I´m waiting.

Om ni inte svarar på det HÄR så tänker inte jag säga det riktiga svaret. Så det så.

Tävling. Använd fantasin!

Nu kör vi en tävling. Vinnaren får äran att bjuda mig på kladdkaka!

Vad var det jag tog i när jag sa följande:

"Jag fick precis när jag tog i den!"*Svar kommer under dagen.

*Det var ingen planerat. Det bara rann ur mig.

Tävling senare då.

God morgon!

Eller ja, förmiddag för mig. Men jag sitter med dagens första kopp kaffe. Underbart. Och mamma vaknade nyss, och Prosit kom in efter sin morgonpromenad, så nu är jag inte ensam längre. Skönt.

Igår lyckades jag säga något som kan tolkas på många olika sätt. Alltså kommer det en tävling lite senare då ni får gissa vad det var jag pratade om. Kom igen och gissa då, det kan bli kul. Jag vill höra alla olika förslag.

Nu ska jag dricka färdigt mitt kaffe och sedan gå ut och mysa innan det blir för varmt. Tjing!

Tre favoriter.

Jag listar mina favoritreklamlåtar:

1. Bredbandsbolaget.
-Upplev mer, upplev mer, upplev mer med bredbandsbolaget!

2. Ica.
-Kom-kom till ICA nu, få kompispris! Spara flis! På jättestora skaror av ICAs egna varor!

3. Keno.
-Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting... Tisdag ser jag mig omkring, mig om kring, mig omkring.
Den sista är nog för att jag inbillar mig att jag en vacker dag ska vinna. Jag ska bara börja spela först...Har ni några favoriter?

Sommar! Prosit är på äventyr och jag kan ä...

img_9822 (MMS)

Sommar! Prosit är på äventyr och jag kan än så länge vara ute. Men lite varmare och mina fötter ger upp...


Vi löste det! (Like always)


Var är min sladd?

Jag sitter här, laddad och spänd inför... Ja, vaddå? Det kan ni vid det här laget va? Melodikrysset naturligtvis! En halvtimme kvar. YES!

Jag har än en gång slarvat bort min gråa sladd till kameran. Vet ni var den är? Något medium eller så, där ute? Jag behöver verkligen, verkligen den. Så, om ni varit jag, var skulle ni lagt den då? -Det underlättar ju inte att alla mina saker är huller om buller.

Tell me! Where is my sladd?

Pjuh, vad duktig jag är!

Vilken dag, säger jag bara. Jag har verkligen känt på hur det är att vara höggravid idag. Jag har varit alldeles för varm, kissnödig, ryggont, uttråkad, stressad, hungrig och huvudvärk på en och samma gång. -Jo, jag lovar. Men nu mår jag bra igen (minus ryggen då). Jag satt och väntade på lillasyster när hon provade klänningar till skolavslutning och hon hittade en så fin klänning. Den passade henne som handen i handsken!

Sedan försökte vi bota mitt ryggont genom att äta Mc Donalds-mat, men det fungerade inte. Men väl värt försöket. Nu har jag fyllt i allt till Försäkringskassan, så det ska skickas in imorgon. -Och deras blanketter är inte de enklaste, så jag måste säga att jag är lite stolt över mig själv. Även fyllt i andra viktiga papper och pysslat och donat så jag känner att jag faktiskt gjort något vettigt idag. Det enda icke-vettiga jag gjort idag är att inte svarat på sms. Men tänkte sätta mig och göra det nu. Eller ja, jag har en sak till jag måste fixa men efter det, då ska jag svara sms.

Min fina omgivning.

Jag har bara fantastiska vänner och familj. Jag hade aldrig kunnat drömma om några andra vänner eller släktingar. Så mycket som alla ställer upp för mig och sork, bryr sig om oss vare sig folk befinner sig i närheten eller långt borta. Alla finns verkligen för oss. Det gör mig så varm och lycklig inombords. Jag känner mig verkligen trygg och stark. Utan min omgivning hade jag inte alls kunnat befinna mig där jag är i dag. I lyckans värld, där trygghet, värme, omtanke och må-bra-känslan exicsterar.

Var bara tvungen att visa hur mycket ni betyder för mig. Från minsta sms till presenter och uppvaktning så betyder allt lika mycket. Jag blir så glad av er omtanke. Jag vet inte hur jag ska kunna visa hur tacksam jag är, för det går liksom inte att väga upp allt ni gör. Men ni ska veta att ni är de bästa och jag älskar er! Tack för att ni gör mig stark, vågar tro på mig själv och ser till att jag klarar mig praktiskt. Ni är fantastiska!

Kristianstad idag igen.

Ännu en dag då vi ska färdas till Kristianstad. Min rygg kommer vara död redan när vi är där, men vad gör det när man har en liten sprattlande sork i magen? -Ingenting! Inte så många veckor kvar liksom. Men mamma sa att vi kanske kunde försöka bota ryggont med Mc'Donalds-mat när vi gjort våra ärenden. Och, jag ser inget fel med att försöka. Alla sätt är bra, förutom de dåliga.

Sedan har vi lite att se fram emot. Jag kan inte säga för mycket, för ni vet ju hur karma fungerar på mig. Säger jag vad det är så kommer det gå åt helskotta, men jag lovar att dela med mig av våra (mina och sorks) planer när det är under lite mer kontroll.

Men nu ska jag göra mig i ordning. Tjiiingeling!

Nej, ingen ormsoppa. Nej, inte mögel. Nej,...

img_0506 (MMS)

Nej, ingen ormsoppa. Nej, inte mögel. Nej, inga algdoppade maskar.  Det är ju svarta spagetti!


Dagens ros!

Ni kan aldrig gissa vem som får dagens ros. Men försök! Gissa, gissa, gissa!

Jo, dagens ros tänker jag ge till Försäkringskassan. -Ni läste rätt! F-Ö-R-S-Ä-K-R-I-N-G-S-K-A-S-S-A-N. De ringde upp mig idag och nu har jag allt under kontroll igen. Jag ska få min sjukersättning nu i maj, och sedan kommer det flyta på, även på mammapengen sen. Äntligen! Nu kan jag återgå till mina framtidsplaner och försäkra mig lite om hur den kommer att se ut. Pia Hagström som ringde upp mig borde få en stor bukett rosor för hennes snälla, trevliga och omtänksamma bemötande. Jag fick även hennes direktnummer ifall jag behöver hjälp eller andra upplysningar senare. Så skönt att ha det mesta under kontroll igen. Nu känns det som att jag är på rätt stig igen. Snart kan jag och sork fixa egen lägenhet och börja leva livet igen!

Bild snodd från Google.


Fika med lillebror!

Jag borde byta smeknamn från Lillanna till Fikaanna/Fikanna. För nu ska jag fika med lillebror. Kaffe som han gjort till mig. Av all uppassning jag får, så hade jag kunnat vara gravid resten av min tid här på jorden. Detta är liksom lyx!

Sork sprattlar för fullt idag. Det känns så fantastisk att känna sin lille spillevink där. Sork har sina rutiner: morgongymnastik på morgonen, yoga på förmiddagen och karateträning (och ibland fotbollsträning) på kvällen. Ska bli så himla fantastiskt när den behagar titta ut!

Men nu, fika. Denna dag är bra. Hörs sen, tjing!

Hamburgare tillsammans med Angelika. Kan i...

img_7517 (MMS)

Hamburgare tillsammans med Angelika. Kan inte bli bättre uppassad än vad jag blir här!


Sanningen, som den ser ut nu.

För att det ska bli lättare för mig att skriva, och även lättare för er att hänga med i mitt liv så ska jag här berätta hur det ser ut. Jag kommer inte, som jag skrev i förra inlägget, gå in på några detaljer, så det är ingen idé att ställa skvallerfrågor.

Jag och M har brutit upp. -Det har nog de flesta redan förstått då jag alltid är hemma hos mamma. Jag och M är överens om en sak. Att vi är alldeles för olika. Därför har jag nu, i väntan på att försäkringskassan kan spotta ur sig den summa jag kommer få som mammaledig, flyttat hem till mamma. Så fort jag får reda på vad jag har att röra mig med i månaden, då ska jag och sork flytta till vårt eget. Och det ska bli skönt.

Men som det ser ut nu alltså, så bor jag hos mamma, höggravid (ganska bra med all hjälp man faktiskt får av sin familj), sjukskriven för ryggen, och väntar med spänning på FK svar så att jag kan ställa mig i kö på en lägenhet.

Där har ni mitt liv för tillfället. Ni får ställa frågor om ni vill, precis som att jag svarar på de jag vill, deal?

Jag avskyr att hitta rubriker. Förmodligen för att jag aldrig lyckas så bra.

Idag kommer min älskling! Angelika, det vet ni ju vid det här laget. Det ska bli så mys. Hon och jag har ju alltid femtioelva olika saker att prata om. Egentligen borde hon och jag hyra en stuga, långt uppe i skogen, där ingen annan finns och bo där i åtminstone en månad. I alla fall om vi skulle ha en chans att hinna prata om allt som vi, ja, pratar om.

Eftersom jag kommer ägna mesta av tiden åt henne idag, så kommer det att poppa upp ett förinställt inlägg senare. Sanningen om hur mitt liv ser ut just nu. Ifall ni är intresserade. Inget i superdetalj, men så ni kanske hänger med lite i vad som händer i mitt liv. Det händer, även om det inte verkar så, rätt så mycket. Och det ska ni få ta del av senare.

Nu dusch, lite mer kaffe och sedan vila innan my love kommer.

Tjing!

Åh, snart dags för mitt tisdagsnöje: Despe...

Åh, snart dags för mitt tisdagsnöje: Desperate Housewives. Ni vet, den timme under veckan då jag är oåtkomlig. Det ska bli skönt. Denna dag har varit allt för lång och det ska bli skönt att sova sen. Och läsa min nya bok. Den är ganska läskig faktiskt. Sjuk liksom. Nästan så att man blir rädd. Så vi får väl se hur länge jag vågar läsa... Men men, imorgon kanske jag har en fika inplanerad. Och det älskar vi. Fika är mitt största nöje (efter Desperate Housewives) för tillfället. Så välkomna att bjuda in mig!


Vi håller tass. Prosit älskar det. Ignorer...

img_7657 (MMS)

Vi håller tass. Prosit älskar det. Ignorera mina blodådror på handen. Händerna är alltid svullna nuförtiden, men det bjuder jag på!


32+5.


Fika!

Pjuh. Jag är SÅ trött. Har ni hört mig säga det förr? Har ni? Har ni? Har ni? Jag har i alla fall blivit bjussad på fika hos Tobbe och Alexandra idag. Bussigt! Och gott. Och det var första gången jag träffade Alexandra, och hon var hur trevlig som helst! Och vilken lägenhet de hade! Den ska vi inte tala om. Så fin. -Jag vill med ha pengar och göra fint.

Nåja, en fika och det är så ansträngande för mig, som normalt sätt inte gör någonting. Men så trevligt. Men det betyder också att sängen lockar otroligt mycket just nu. Men att lägga sig för tidigt betyder att jag vaknar för tidigt, dvs runt klockan halv fem. -Alldeles för tidigt.

Så, jag ska i alla fall sysselsätta mig i åtminstone en halvtimme till, sen kan jag börja fundera på att borsta tänderna.

Tjing!

Drömuppfinning!

Inatt drömde jag. Som alltid. Men jag drömde fram en ny uppfinning. Kanske inte världens bästa, men ändå. En kul grej tycker jag. Som gravid är mammabyxor det bästa som finns. Så skönt med stöd för magen!

Så, jag drömde att man kan ta ett par vanliga byxor, jeans eller leggings, vad man vill och sedan klipper man av benen på ett par nylonstrumpor och tar överdelen och sätter på den på byxorna. Så att man kan dra nylonet över magen. Smart, va? Jag har ingen aning om det fungerar. Men än dock en kul dröm tycker jag. Inte visste jag att hjärnan höll på med uppfinningar när man sover.

Någon som är sugen på lakrits?

img_5009 (MMS)

Någon som är sugen på lakrits?


Valnötter.Mamma: Ska jag handla något sen?
Jag: Ja... Kan du inte köpa sådana där nötter du vet. Vad heter de? Sådana man öppnar med nötknäckare.
Mamma: Sådana som mormor och morfar har?
Jag: Ja.

Vi funderar lite och säger samtidigt:

Mamma: De som liknar hjärnor?
Jag: De som liknar fjärilar!

Himla olika associationer men i ärlighetens namn så liknar de ju bägge delar, eller?

Bild snodd från Google.


Internet fungerar!

Internet fungerar igen! *Bankar förtvivlat i träbordet!* Finally.

Så, nu kan jag återgå till detta "sociala" liv. Fast, mitt är ganska socialt utan internet ändå, det har jag märkt de senaste dagarna. Himla skönt att veta att även om det är påfrestande när internet är nere (kan ju inte förnekas att det underlättar när det fungerar) så fungerar mitt sociala liv utmärkt ändå.

Igår, på Valborg, var vi ju och tittade på lillasysters cirkusuppvisning. Himla duktiga flickor och pojke. Kul att se. Dock känner jag mig själv mer och mer som en heffaklump och det underlättar inte att se dessa viga små töser. Dessutom drog jag på mig en förkylning. Om jag har tur är den redan på väg bort från mig, men halsen värker och jag fryser, för första gången under hela graviditeten, konstant plus att ögonen svider och bränner. Men som sagt så tror jag att det börjar försvinna nu ändå. Håll era tummar!

Åh, så spännande det är att titta ut. Och ...

img_4188 (MMS)

Åh, så spännande det är att titta ut. Och lång är jag också!


RSS 2.0