Mitt ljus idag!

Och nu var alla mina sysslor för idag gjorda (minus plocka undan, men vem trodde det?). Räkningarna betalda, Bank-id till mamma fixat, lillebror iväglämnad, mat intagen och brev postade.

När jag skulle betala räkningar upptäckte jag till min förvåning att någon skickat över pengar till mig. Till mig? Vem då? Hallå?! Jag var nollställd en ganska lång stund, tills jag förstod vem det var. Min äldsta lillasyster! Skrev jag "äldsta"? ÄLSKADE menade jag ju. Jag ringde genast och skällde på henne och sa att så får det inte gå till, men fortsatte meningen snabbt med att säga hur tacksam jag var och att det verkligen betyder mycket för mig. Jag hoppas att hon hamnar i skuld när jag är miljonär* så jag kan skämma bort henne extra mycket. Eller okej, hon behöver kanske inte hamna i skuld, men jag längtar i alla fall tills jag blir miljonär så jag kan ge, jag också.


Thank you, sis!

*Jag skrev inte att hon är miljonär så bombaddera henne inte med några fjäskmail. Jag har ingen aning om hon är eller inte, och jag vill inte veta heller. Jag bara poängterar att jag ska bli miljonär. Någon gång.

Always look on the bright side of life.

Jo, jag lever. Det har bara varit en sådan hektisk dag. Ni vet, när allt går åt pipan liksom.

Vi började dagen med att kylskåpet la av (förväntat efter alla konstiga ljud det spottat ur sig). Förmiddagen spenderades i HEMMA-butiken med måttligt roande diskussioner om vilken kyl och frys vi ville ha och vilken ekonomi vi har (den som inte existerar). Efter många om och men lyckades vi enas (ett under).

Sedan har jag suttit i telefonkö (ja, ni läste rätt: jag i en TELEFONKÖ) vilket jag nog delar med resten av Sverige då det tog mig två timmar och femton sekunder. De femton sekunderna bestod av orden "Okej, men med det skälet flyttar jag fram din räkning till den 31 mars". Ja, min förfrågning ingick i de sekunderna också.

Att det tog mig två timmar berodde på att telefonen kopplade ner ett antal gånger "pga dålig teckning". Annars bestod telefonkön av först åtta minuter för att sedan kopplas och då skulle jag vänta 23 minuter. Konstigt att det varje gång jag ringde alltid var exakt samma väntetid.

Nåja, nu ska jag fixa Bank-id till mamma, följa med och lämna iväg lillebror (under bestämd tid, vi ska inte lämna iväg honom för gott. Han fyller ju snart 18 och då får han köra bil, så än lämnar vi inte väg honom för länge), betala räkningar, trycka i mig mat, skicka iväg ett brev och plocka undan lite där hemma.

Vi hörs senare. Tjing!

Åå, va vi rör oss!

Sork rör på sig mer och mer hela tiden. Det är så häftigt att känna! Ibland kan man till och med känna det utanpå magen (alltså, inte jag, utan andra kan känna rörelserna när de lägger handen på min mage). Så coolt.

Kvällen och natten rör vi oss mest. Sorks mamma hoppas att lillen vänder på dygnet när den kommer ut. Inte alla som gör det ju, men jag håller tummarna.

Nu sover nog sork (om det nu är det h*n sysslar med under sina stilla perioder). Inga rörelser nu. Sparkade lite på Prosit innan idag, men Prosit gillade det. Prosit blir ju storebror!

Sugen på gaddning.

Jaha, Melodifestivalen igår var som vanligt kass. EN låt var bra. Mycket bra. Men den vinner inte eurovision. Men det var i alla fall Nicke Borg med "Leaving home" som var bäst. De andra kan ju gå hem och lägga sig.

Och jag är så sugen på en ny tatuering. Jag får ju mina ryck. Den kommer ju inte att bli av i nuläget, men det finns faktiskt en framtid som man kan tänka på ibland. Så, nu sitter jag och funderar på vad jag i så fall kommer att göra för någon. Något förslag?

Mamma bygger här hemma... ?

img_3215 (MMS)

Mamma bygger här hemma... ?


Och nu då?

Melodikrysset löst. Vad ska jag göra nu då? Städa? Hoho, finns ingen roligare sysselsättning?

Grattis Olofström (OIBK) till vinsten mot ...

Grattis Olofström (OIBK) till vinsten mot Värnamo! Nu sitter jag, mätt och belåten efter två cheesburgare, på bussen på väg tillbaka. Tack Therese och Daniel för det fina umgänget och den goda tacopajen (ja, jag äter ofta). Jag hade gärna stannat längre, men nu är det sovdags på bussen. Upp i tid till Melodikrysset imorgon. Så nu säger jag "god natt"!


Befinner mig på en buss med ett innebandyl...

Befinner mig på en buss med ett innebandylag. På väg till Värnamo. Som det kan gå!


Hur lyckas jag?

Hur irriterande är det inte då?

Varje morgon ser jag fram emot Triss-skrapningen på TV4. Jag tittar på den, men lyckas alltid missa när sista rutan skrapas. Hur lyckas jag?! Jag får aldrig veta hur mycket de vinner.

De får helt enkelt ha färre rutor, jag tappar koncentrationen ju.

Det lilla illamående-monstret försöker bek...

img_1809 (MMS)

Det lilla illamående-monstret försöker bekämpas med soffhäng och barnprogram.


Härliga fredag!

God morgon fredag!
(Jag har gett upp att säga god morgon till solen om ni undrar).

Idag händer det lite mer än vanligt. Just nu sitter jag och väntar på min Angelika. Jag vet inte alls när hon kommer, hon kanske fortfarande sover. Men jag är i princip färdig. Nu för tiden vaknar jag alltid klarvaken redan klockan sju. Utvilad! (Dock tar det ut sig på eftermiddag/kvällen). Sedan ska vi mysa hela förmiddagen i alla fall.

Om jag orkar så ska jag ikväll åka snålskjuts med grabbarna upp till Värnamo. De ska spela någon match där. Om jag orkar följa med kommer jag att få träffa Therese. Så kul!! Va sååå längesedan. Känns det som i alla fall. Om jag får bestämma så här dags på dagen så följer jag med, men energin i mig kan ta oförberedda vändningar, så jag vågar inte lova något redan så här dags.

Men vi hörs under dagen.

Tjingeling!

Ändra systemet, dumma A-kassa (A-kossa)!

Åååh, vad jag blir trött på A-kassan. Hur behandlar de folk egentligen? Fåniga uppgifter att komplettera med, endast för att skjuta upp utbetalning. Jag skrev till dem att "bara för att de inte betalar ut, så betyder inte det att mina räkningar upphör att dimpa ner i mitt brevinkast". Hallå?! Hur tänker dem? Lägg om systemet. Betala ut minimum direkt och justera sen. Hur svårt kan det vara?

Sånt här blir jag så less på. Jag mår dåligt av det, blir orolig och vill definitivt inte hamna i "Lyxfällan" bara för att A-kassan måste veta min timlön (vilket de säger två månader efter arbetslöshetsanmälan). Säkert väldigt nyttigt för min bebis att bli buren av en hyperstressad mig. Säkert.

Fuck you A-kossa.

Latdag.

Mysdag. Jag och sork har inte gjort något mer vettigt än att vi sett till att disken blivit ren. Vi har ätit mängder med choklad, äggröra, druckit en massa, sprungit och kissat stup i kvarten, ätit mackor, badat, tittat på TV och när M kommer hem ska vi äta ugnsbakad falukorv.

En sådan där dag då ingenting har gjorts. Och visst är det skönt med sådana dagar? Ibland i alla fall. Särskilt när man är så trött som jag är idag. Funderar på att snart proppa i mig mina vitaminer. Det kanske underlättar.

Det är inte lätt att alltid vara på topp när man är gravid. Men vi gör vårt bästa.

Tjing!

Är det möjligtvis solen jag efterlyste förut?

img_2938 (MMS)

Är det möjligtvis solen jag efterLYSTE förut?


Var är solen och värmen?

Hoho? Var är solen? Sooolen? Komsi, komsi. Soooleeeen. Nähä, nej, nej. Göm dig bakom molnen då. Tänk inte på mig. Du kan väl också ha en dålig dag kanske. Hoppas min blir bra i så fall.

Idag har jag inget planerat. Funderar på att städa upp lite. Kolla mailen naturligtvis och förhoppningsvis fått svar från både A-kassan och CSN. Ikväll, när finnen är på träning, tänkte jag ta mig ett långt skönt bad (om jag står ut med stanken från mig själv till dess). Kanske besiktningsmannen kommer idag också. Jag avskyr att vänta när man inte vet hur länge man ska vänta. Hade jag vetat när han (eller hon) kommer hade det varit enklare att koppla av. Då gör det inget om man luktar illa liksom. Sen vill jag ju såklart att köket ska bli användbart snart.

Men, nu ska jag försöka göra lite nytta här hemma. Tjingeling!

Prosit hälsar!


Prosit skickar en hälsning!


Telefonköerna, ni är lurade!

Nu lurade jag telefonköerna. Ha! Jag började ringa, kom fram relativt fort, men naturligtvis är ju personerna jag söker inte på plats. Så klart. Så, nu har mail skickats hit och dit, och jag hoppas innerligt att de svarar fort. Hur lätt är det att leva utan pengar? Jag håller fortfarande kvar vid "Det är dyrt att leva".

Som gravid är det (om man nu får skylla på det) ännu värre med motgångar. Ibland förstår jag varför mitt hår är som svinto då jag gärna antingen gör små, små miniflätor av det när jag är irriterad, eller bara drar i det. Ungefär som matadoren i "Tjuren Ferdinand". Moget där!

Än värre är att jag är så ynklig. Normalt sätt när jag är vansinnig ringer jag upp vederbörande och ifrågasätter vad de egentligen håller på med. Men skulle jag göra det nu, ja, då hade jag börjat stortjuta. Jag fixar inte motgångar just nu. Jag hoppas att det är övergående (inom en snar framtid).

Nu ska jag hem till mamma och stjäla kaffe tänkte jag. Kanske, kanske gå en promenad i det vackra vädret.

Tjing!

Godmorgon solen!

God morgon världen. Och god morgon solen!

Idag är en sådan telefondag. Ni vet, när man spenderar största delen av sitt liv i vakenhet genom att sitta i telefonkö. Både A-kassan (som jag sa, kräver fler romaner från mig) och CSN skall ringas. Jag misstänker att detta kommer att ta tid.

Om jag har tur, så hinner jag bli färdig innan solen går ner. Fantastiskt i så fall. Då hade jag till och med kunnat vistas ute en stund. Ute med kameran. Men vi får väl se hur det går med det.

Förövrigt går det tio gånger bättre att sova nu, nu när jag har morgonrocken mellan benen. Fantastico. Känner mig utvilad och redo för dagen!

Tjing!

Sambo har lagat goood mat till oss.

img_4867 (MMS)

Sambo har lagat goood mat till oss.


Skånes vackra landskap!

img_6275 (MMS)

Skånes vackra landskap!


Hur snygga är inte sådana här bilar då?

img_8608 (MMS)

Hur snygga är inte sådana här bilar då?


Off to mormor & morfar.

Snart bär det av till mormor och morfar. Vi ska vara där och hjälpa dem med ditten och datten. Städning bland annat, och ta väck någon gipsvägg och lite sånt. Ja, vi och vi, jag ska inte göra något. Jag är ju gravid. Jag sätter väl mig med en glass i något hörn och myser. Det tycker jag är rättvist.

Såhär ser två hungriga katter ut.

img_3277 (MMS)

Såhär ser två hungriga katter ut.


Elgigantens nya slogan. Ganska kul faktiskt.

img_1739 (MMS)

Elgigantens nya slogan. Ganska kul faktiskt.


3 saker jag inte förstår.

Jag har lite problem med att förstå vissa saker.

  1. Varför vissa, som inte klarar av det, dricker alkohol.
  2. Hur vissa helt förändras vid olika umgänge.
  3. Hur man kan få ångest för ingenting.
Det var allt för nu. Over and out.

Myssöndag.

Nu har jag hälsat på underbara Evelina som överger Sverige för Spanien inatt. Snyft, snyft. Är så himla mysigt när hon är hemma. Men hon kommer snart tillbaka igen ju!

Om en stund skall det tuggas mamma-mat. Om fyra månader "mormor-mat". Sedan får vi se vad kvällen bjuder på. Hade ju varit kul att ha TV11 så man kunnat se Big Brother. Men jag överlever nog detta i-landsproblem relativt bra ändå.

Nu, powernap. Tjing!

Lite graviditetssnack.

Natten till idag har varit mycket bättre än föregående. Jag la (i brist på kuddar) min tjocka morgonrock mellan benen och förmodligen fick sork mer plats att röra på sig, så vi behövde bara vakna en enda gång.

Just nu ligger en karl och tar upp soffan. En annan tar upp sängen. Var får jag plats? Om köket bara varit färdigt hade jag kunnat sitta där. Men det kan jag inte heller. Ibland blir man frustrerad.

Frustrerad tror jag även tillhör graviditeten. Minst två gånger per dag ingår frustration i mitt humör. Nåja, jag hoppas det går över snart.

Kan ni förstå att jag redan är i femte månaden? Det betyder att om fyra månader så har jag en liten bebis. Som jag längtar! Som jag har blivit tillsagd att njuta av graviditeten, men jag kan ändå inte låta bli att längta. Det är ju bara sååå spännande.

Nåja, idag är jag inte lika frustrerad som igår. Skönt. Solen skiner och jag kan andas friskt ute. Snart ska jag träffa Evelina och sedan blir det lugnt hela dagen.

Solen är på besök!

Mitt vardagsrum är fullt med karlar...

img_9131 (MMS)

Mitt vardagsrum är fullt med karlar...


Gaaah, denna bittra verklighet.

Så här ligger det till:

  • Jag är pank. No money liksom. A-kassan, ta dig någonstans. Inte ett öre har jag fått sen nyår. Det gör att man blir stressad och frustrerad, tvingad att leva på andra och ibland känner man till och med för att börja gråta av allt. Gråta är det värsta jag vet.
  • Jag saknar Småland mer och mer. Jag trivs här nere, men Småland drar i mig. Mina vänner. Kan inte alla flytta nära mig?
  • Som arbetslös och sysslolös blir man knäpp. Man känner sig ensam och isolerad.
  • Läcka i lägenheten gör att man tappar motivation till allt.
  • Jag kan inte åka någonstans för att jag inte har pengar.
  • Nätterna blir kortare för att man inte får sova tillräckligt.
  • Graviditeten påverkar humöret som nu är väldigt svängigt.

Om jag bara kan få mina förbannade pengar någon gång så kan jag göra turné genom Småland, en sväng till Emmaboda, turné genom Skåne och sysselsätta mig tills att bebis kommer. Åh, om jag bara hade haft pengar. Nu kommer förmodligen någon säga "Tänk på vad du har, pengar inte allt, blablabla". Nej, inte allt är det inte, men som ordspråket lyder "Jag gråter hellre i en Ferrari än i en buss".

Sorry, jag var bara tvungen att få det ur mig. Sällskap sökes. Alla, gå i strejk och kom hem till mig.

Zoombie.

Så, nu är melodikrysset löst. De sovande nätterna blir mer och mer sömnlösa för varje dygn. Höger sida går inte att ligga på, ryggen går en liten stund och vänster sida en lite längre stund (magen tänker jag inte ens förklara). Men detta eviga vaknande och ändrande av sovställning kan möjligt leda mig till galenhet.

Klockan fyra var vi uppe idag. Det gick inte längre. Somnade om i soffan en stund men jag kommer vara sååå trött ikväll. Men jag antar att detta hör till graviditet.

Nåja, nu ska jag hem till lägenheten (efter att ha vistas hos mamma) och pyssla och dona. I eftermiddag ska jag träffa bebis. Så mysigt! Alle och Mackan får förmodligen anstränga sig genom övertalning för att få tillbaka sin lilla Molly sen. På bilderna är hon ju bara sååå fantastisk!

Detta gjorde vi.

Ja, ni undrar säkerligen vad vi höll på med här. Vi bytte operativsystem i datorerna (flashigt det låter, va?). Ja, vi och vi, jag satt bredvid och käkade choklad (som underbara sambo köpte till mig idag) och drog en massa skämt. Underhållning liksom. Jag höll mig till det jag är bra på, lillebror höll sig till det han är bra på.

Så nu fungerar min dator utmärkt. Gjorde den egentligen innan med, men skönt att få bort en massa som ändå inte skall vara där och bättre operativsystem. Nu sitter jag hos mamma. Det är ju Melodikrysset imorgon så tyckte jag lika gärna kunde stanna över. Vi får la se när jag sover första fredagen i lägenheten. Det har inte hänt än i alla fall.

Men, lite te nu och sedan sängen. Det låter som det näst bästa. Det allra bästa skulle ju varit om sambo varit med.

Tjing!

Gissa vad vi gör.

Datasnillerna kan.


Hur fixar tjejer håret egentligen?!

Och så har vi den dagliga dispyten med mitt hår. Inte för att jag har särskilt mycket, men nog så bångstyrigt. Hur gör tjejer för att få till håret? Jag har nog suttit en timme (med, som sagt detta korta hår) utan resultat. Vad gör jag för fel?

Jag ger upp denna dispyt. Jag vann i alla fall mot sork innan och drack upp allt kaffet. Okej, nästan allt i alla fall.


Kaffe.

Nu har vi äntligen målat färdigt hallen, jag och sork. Illa mår vi dessutom. Det var längesedan nu, så jag hoppas att det går över snart. Försöker nu "unna" mig en kopp kaffe. Jag vill så gärna ha en kopp, sork vill inte. Vi är lite oense om detta med kaffe. Jag dricker inte det så ofta längre, så jag tycker faktiskt att jag kan förtjäna det ibland. Sen är det kanske inte bästa tillfället att försöka dricka det när jag redan mår illa, det kan jag väl erkänna, men nu är jag kaffesugen. Så vi får se vem som vinner. Jag eller sork.

Konversation.

Konversationen just nu:

Jag: Gå och måla!
Jag: Strax.
Jag: Gå och måla nu!
Jag: Jaja, okej. Jag ska bara ta en macka först.

God morgon!

Förvirringen är total.

Nu har vi hamnat i soffan, Mika och jag. Nyss befann vi oss (Mika, Evelina och jag) i Karlshamn på Mc'Donalds. Mycket gott må jag säga.

När vi åkte dit glömde jag telefonen hemma. När vi åkte hem trodde jag att jag tappat nycklarna. Men det visade sig att jag glömt även dem hemma. Vilken lycka när jag hittade dem! Obeskrivlig.

Nu kikar vi på byggfällan. Vilka stolpskott/yxskaft (välj vilket som) till byggare det finns. Pinsamt. Så vår lilla vattenläcka kanske inte är så farlig ändå. Om vi ska börja jämföra, menar jag.

Men nu ska jag mysa vidare med sambon, min. Tjingeling!

Elin på besök. Hon är helt besatt av OC ju...

img_9424 (MMS)

Elin på besök. Hon är helt besatt av OC just nu...


Så här blev nya spisfläkten

Så här blev spisfläkten förresten. Ja, nu har jag inte torkat av den naturligtvis, och den äckliga färgen är kvar. Men eftersom vi väntar på att försäkringsbolagen ska göra en bedömning av kökets skador, så blir det ju snart renovering. Så därför har jag inte så mycket motivation till städning av kök just nu.




Har ni sett filmen?

Om ni inte sett filmen är det ett måste. Så himla bra är den.


Bilder senare idag.

Så, då har jag ätit frulle och vaknat till liv. Kaffe börjar gå ner igen, så unnade mig en halv kopp nu på morgonen. Så nu ska jag antingen måla hallen, eller lägga över bilder från kameran. Laddaren är ju hittad nu! Finally.

Under dagen ska det förmodligen komma in lite bilder på gott och smått. Alltid kul med bilder. Sen hoppas jag solen kikar fram snart, så man kan ta fina ute-bilder.

Sooovaaa.

Nu är det strax läggdags. Kvällen spenderades hemma hos mamma och katterna. Mys i hög grad. Imorgon blir en aktiv dag. Sista målningen av tre väggar i hallen, städa undan lite, Elin kommer med sockerkaka och sedan ska jag fika, eller laga mat, med två vänner som jag inte sett på typ, aah, hundra år. Sååå trevlig dag kommer det blir. Hela veckan kommer bli mys förövrigt. Berättar mer imorgon. Dessutom måste jag ringa försäkringsbolaget (eftersom vaktmästaren inte var på plats idag) och beställa besiktning. Så kommer min dag att se ut imorgon, men även om jag har mycket att göra så kommer vi att höras ändå. Det ska jag se till.

Nattinatt så länge!

Äntligen fann jag det jag sökt så länge!

img_6519 (MMS)

Äntligen fann jag det jag sökt så länge!


Humor.

Igår kväll när jag reste mig från soffan fällde Mika följande kommentar:

Mika: Haha, du går som en gravid.
Jag: Vaddå?!
Mika: Ja, du ser tung ut.

Schysst. Mycket schysst. Tur för honom att att hans sambo har humor!


To do today.

God morgon!

Idag ska hallen målas. Jag måste bara fixa lite annat så här på morgonkvisten. Men sen så. Och efter det funderar jag på att åka till mamma och hälsa på Prosit. Jag saknar honom så.

Men nu ska jag strax iväg och försöka fixa en besiktning till köket och sedan, som sagt, ska jag börja måla hallen. Om jag skyndar mig, då kanske jag hinner måla lite i köket också. Måste få väck den äckliga gröna färgen där.

Ni får gärna använda er av telepati och säga mig var laddaren till kameran befinner sig. Den är ju helt försvunnen. Och jag blir deppig av det.

Tjingeling!

Underbara Evelina är i Sverige!

Vilken dag! Jag har varit igång hela dagen. Ingen powernap här, inte. Men tror ni att jag målat i hallen? Ha, ja, eller hur. Nej. Jag skäms. Jag MÅSTE göra det imorgon. Jag har liksom flugit runt lite här och var idag. En sväng till Näsum, två svängar till mamma (glömde nycklarna där första svängen), hämtat underbara Evelina som är på semester här i Sverige. Ja, helt bakvänt är det men hon jobbar ju annars långt borta i Spanien. Så himla roligt att hon är hemma en vecka. Alltså, hallen prioriterades inte högst idag.

Papper inskickade till A-kassan. Så, nu väntar jag bara på att de ska komma på någon ny roman jag måste skriva om mig själv för att jag ska få pengar. Allt löser sig alltid på något vis.

Nu slöar jag i soffan tillsammans med Mika. Vi tittar på någon film. "Ruslan" heter den. Eller ja, Mika kollar, jag bloggar. Men nu ska jag lägga ner för dagen och snart lägga mig i sängen. Och imorgon ska jag även svara på era kommentarer tänkte jag.

Tjing!

ps, Ser ni till vänster, under presentationen, där kan ni, om nu undrar över något, tydligen ställa frågan rätt ut, så ska jag kunna svara direkt där. Prova gärna!

Vänta är det värsta jag vet.

Hela förmiddagen har jag suttit i telefon. Nej, vänta, TELEFONKÖ heter det. Vem fan uppfann den idiotgrejen då? Nåja. En styck vattenläcka anmäld (en som vi naturligtvis inte orsakat). Besiktning skall begäras. Samtal till förra ägarna skall äga rum (kul meningsbyggnad, där!). Vaktmästaren skall fixa elen. Och nu borde jag ringa A-kassan. Jag har fortfarande (sedan nyår) inte fått ett öre. Så, jag ska ta mig i kragen och ringa dem också.

Senare ska vi hämta Hampus (Sorks kusin) och sedan ska jag försöka måla klart hallen. Det hade blivit klart igår om jag inte varit så himla trött på alla fel som upptäckts.

Vi hörs under dagen.

Tjing!

Kvällen.

Så. Nu har jag lagt upp en plan för kommande dag. Ungefär som ett schema faktiskt. Jag måste följa det, för jag har inget annat val. Men jag får se det som att jag har sysselsättning. Även om det inte är någon rolig sådan.

Nu har jag och sambo ätit överkokt ris, smaklös sås och vita kotletter. Japp, det var jag som försökte laga mat. Men jag blev mätt ändå.

Och jag tänkte skriva att jag sitter här, ensam, för sambo övergav mig för sin träning. Men han ringde nyss och sa att det knappt inte var några där, så han övergav träningen för att köpa choklad och komma hem till mig istället. Mycket uppskattat!

Nu 2 ½ män och sedan får vi se. Soffan it is anyway.

Tjingeling!

Dessa kort gjorde min dag! Mitt i allt tra...

img_8748 (MMS)

Dessa kort gjorde min dag! Mitt i allt trassel så får jag sådana här fina kort från vänner. Tusen tack!


Dålig start på dagen resulterar i att hela dagen blir dålig.

Idag är en sån där dag som inte börjar bra som då också bidrar till att hela dagen inte blir bra. Jag tänker inte gå in på några detaljer. Lika bra att göra det när allt är löst istället.

Dessutom är jag täppt hela tiden och får ingen luft. Bihålorna är inte på min sida. Och jag är himla trött. Men än, så har vi så mycket att göra. Igår målade jag hela hallen i alla fall. Den behöver målas igen, men jag orkar bara inte idag. Helt slut i kroppen. Det enda aktiva är magen. Sorkisen. Den är pigg och sprallig, och det är ju såklart det allra viktigaste!

Nu ska jag tänka ut en plan, sedan utföra den och sedan däcka i soffan bredvid min sambo. Så er min dag ut. Alla har vi väl dåliga dagar, så ni förstår om det inte blir så många inlägg idag.

Tjing!

Mardrömmar.

Två nätter i rad har jag drabbats av mardrömmar. Och inte vilka som helst. Fruktansvärt. Jag som aldrig har mardrömmar annars.

Den första mardrömmen:
Jag får kulor, liknande blomkulor. På dessa kulor skall lökar planteras. När jag sedan vattnar dem så växer det fram ormar ur kulorna. Så kallade ormkulor! Wäää. Wickedness! Hela lägenheten blir full med dessa kulormar. (Inte roligt alls)

Den andra mardrömmen:
Att alla mina skor har blivit stulna, vilket resulterade i att jag nu på morgonen sprang in i garderoben och kollade så att alla faktiskt var där.

Hujedamej vilka mardrömmar. Låt denna mardrömstid vara över nu.


Lägenheten fylld men karlar.

Jösses. Känns som om jag har hela huset fyllt med karlar. En som upptar soffan och en som upptar sängen. Var ska jag få plats? Köksmöblerna är ju inte insatta eftersom köket ska målas. Så, åter till frågan: Var ska jag få plats? Funderar på att åka hem till mamma. Frågan är ju bara ifall hon är vaken men det tror jag nog. Det finns liksom inget att göra här. Tänk om jag haft en bebbe och delat filt med nu på golvet och gosat och lekt en massa. MYS. Men blir att vänta ett tag till.

Nåja, jag har bestämt mig. Dricka upp te't och sedan åka till mamma. (Jag höll på att skriva kaffe i rena farten, men kaffe tycker vi tydligen inte om för tillfället).

Gooodis!

Vilken dag! Jag säger bara PJUH! Egentligen har jag inte gjort så mycket när jag tänker efter, men dagen har gått fort ändå. Pappa har varit på besök och hämtat katten, Melodikrysset löst, elen kollad i lägenheten (kortslutning lite här och var), städat, diskat. Nu sitter jag i soffan med hälften av nedan godis kvar. Jag blev så otroligt godissugen att jag var tvungen att köra och köpa. Och ni vet hur det går om man handlar när man är hungrig eller godissugen. Det värsta man kan göra. Innan jag ens hann ut ifrån affären fick jag ett mess från en kär vän med orden: "Handla inte för mycket godis nu, Anna". Någon har sett min bil och dragit slutsatser. Sanna slutsatser. Men min kväll blev räddad. Lite sällskap hade dock inte skadat men mina boys (sambo, svåger & lillebror) kommer förmodligen snart. Jag och sork myser vidare med chips och dipp så länge. Snart läggdags dessutom.

Tjingeling!

ps, Melodifestivalen är överskattad.

Magen växer!

img_2411 (MMS)

Magen växer! (Inte så lätt att ta kort på den själv, men ett försök i alla fall)


Nu jädra blir det lördagsmys!

img_6146 (MMS)

Nu jädra blir det lördagsmys!


Pannkakor.

Igår skulle svärfar lära mig att göra pannkakor. Han rabblade upp vad jag skulle ha i och jag gjorde som han sa, tills jag inte riktigt förstod.

Svärfar: Nåå, 1, 2 dl socker.
Jag: Hur ska jag mäta upp 1, 2 dl socker?
Svärfar: Äsch, det är bara att hälla lite.

Jag häller lite på måfå. När jag senare ska skriva av receptet (som jag dessutom ska försöka översätta från finska till svenska) upptäcker jag att det inte alls ska vara 1, 2 dl socker. Nej, det skulle vara ½ (!) dl socker. Men karlarna åt mina pannkakor ändå.

Nå, vad ska man tro? Att svärfar försökte lura mig så att mina inte skulle bli lika goda som hans? Eller är det bara en undanflykt för min del då det är grymt pinsamt att inte kunna göra pannkakor?

Säg det inte till nån då, va?



Mycket gjort idag.

Ganska mycket färdigt i köket nu. Lite filande på fläkten och sedan kan det målas där. Men allt är uppdiskat och inställt i skåpen. Så skönt. Flera lådor till har även blivit uppackade. DET GÅR FRAMÅT. Imorgon skall jag utnyttja hela den finska familjen och delar av min så att hallen kan bli klar och lådorna försvunna. Jag vill inte se dem längre.

Ikväll blir det myskväll med mamma. Mika är på match långt iväg och jag ville inte sitta själv. Dessutom är det faktiskt ett Melodikryss som skall lösas imorgon, med en gnutta hjälp av mor min.

Åt världens godaste lunch med mamma idag också. Finns nog ingen som slår "Katrins" biff & pommes. De är dessutom bäst på att göra bearnaisesås.


TT and the kittys!

img_9754 (MMS)

TT and the kittys!


Mycket händer idag, jippie!

God morgon!

Eller som vanligt "förmiddag" kanske det heter när jag skriver mitt första dagliga inlägg.. Himla relativt det där. I vilket fall så har jag hunnit duscha och käkat frulle. Försökte få i mig kaffe, men i tre dagar har det varit svårt. Möjligt att det beror på sorken.

Nu väntar jag på att svärfar ska komma och fortsätta i köket. Och så ska jag ställa in resten av mina skor i garderoben tänkte jag. Om jag har tur så kanske svärfar hinner slipa spacklet i hallen så att jag kan måla resten av den idag.

Men vid tolv ska jag iväg en stund. Lämna bort två av kattungarna. De är ganska söta de där liven, så det blir svårt, men omöjligt att ha alla kvar, tyvärr.

Men vi hörs lite senare. Känns som att det blir en händelserik dag idag.

Tjing!

Och medicinen är tagen. Jag sköter mig. Men inte kameran. Himla orättvis är den.


Jag höll tummarna riktigt hårt och fick mi...

img_7186 (MMS)

Jag höll tummarna riktigt hårt och fick min hamburgare !


Spisfläkt.

Jag har varit på besök hos min kära moder men körde hem till lägenheten igen då efterfrågan på pannkakor var stor. Men när jag kommer hem, ja då håller svärfar på att sätta dit ny spisfläkt. Inga pannkakor än i alla fall. Om jag håller tummarna riktigt hårt och kniper igen ögonen och ber en bön så kanske sambo kan köra och köpa hamburgare sen istället. Men då jädra får jag hålla tummarna. Ni ska få bilder på nya spisfläkten. Den är så najs. Men just nu ser köket ut så här:

Svärfar är duktig han.

Och ja! Ingen tvekan om att det skall målas om i köket när tillfälle ges.

 

ps, jag ursäktar dålig kamera. Jag har fortfarande (hur många lådor jag än plöjt ur) inte hittat laddaren till min systemis. Så ni får helt enkelt nöja er med mobilkamera.

Tjing!

Tavlan är på plats!

img_5770 (MMS)

Tavlan är på plats!


Vad gör man på en förmiddag?!

Hjälp mig någon. Hur ska jag komma ifrån min dåliga förmiddagsvana? Jag går upp och sedan blir jag sittande framför vår TV. Heeela förmiddagen.

Programmet ser ut så här:
1. Jims värld.
2. Alla älskar Raymond.
3. Nyhetsmorgon.
4. Efter tio.
5. Unga mödrar.
6. Sjunde himlen.
7. Desperate Housewives.

Först efter DHW lyckas jag göra något vettigt av dagen. Hur skaffar man sig självdisciplin? Jag hade kunnat gå ut och gå en långpromenad. Eller fixat i lägenheten. Eller ja, eller jag kommer inte på något mer. Hallå? Vad gör man på förmiddagar egentligen när man inte har något jobb?

Eller är det okej att göra ingenting på förmiddagarna när man är gravid?

Så här ser det ut hemma hos oss! En varsin...

img_1272 (MMS)

Så här ser det ut hemma hos oss! En varsin ketchup för att båda vägrar äta den andres. Min är naturligtvis Heinz. Stor eloge till min bästaste sambo som både städat och lagat maten idag. Vad bra jag har det egentligen.


Titta vad man kan hitta när man packar upp...

img_7165 (MMS)

Titta vad man kan hitta när man packar upp kläder...


Här hittar ni era betyg!

Nyss skickade jag ett mail till mamma. Jag behöver mina betyg och jag behöver någon som skriver ut dem. Och så tänkte jag att i samma veva tipsa er om var betygen finns. Alltså, de finns på studera.nu. Fantastiskt att få varje kurs utskriven plus datumen. Det gillar vi. I vilket fall så tog det mig lite tid att guida mamma, men nu när jag ändå gjort den så kan ni också få bli guidade. Så här såg mailet ut:

 

Så mycket tid som jag lagt ner på detta mail blir förklaringen till varför mina lådor fortfarande inte är tömda.

Kass dag.

Gaah. Idag är ingen ultimat dag. Jag mår inte bra. Så trist för att jag blir så slö och orkar inte göra någonting. Men jag tänkte försöka komma in i duschen och sedan börja packa upp det sista. Även att det är tråkigt. Det blir liksom inte roligare imorgon. Ikväll ska jag se om jag kan få hallen färdig också. Beror lite på hur jag mår. Men nu, siktet inställt mot duschen. Tjingeling!

The fjärris is mine.

Äntligen fungerar telefonen igen. Men det har varit ganska lugnt och skönt hela dagen. Nackdelen var ju att jag inte fick tag i svärfar, men han kom hit och spacklade på kvällen ändå. Så slapp jag det. Nu ligger jag i soffan och är dödstrött. Ganska förståeligt eftersom jag som sagt inte fick någon sömn natten till idag. Så, kan vinden hålla sig borta inatt så jag kan få sova lite?

Mika är på träning och jag styr över fjärrkontrollen till TV. Underbart. Enda nackdelen är att det inte finns något vettigt på TV. Men, men. Anyway, the fjärris is mine just nu.

Bilder skall läggas upp. När jag hittar laddaren till kameran. Som vanligt är någon sladd borta, men imorgon ska jag försöka få ordning på alla grejer här hemma. Om jag orkar. Men jag har liksom inget annat planerat så tror att det skall gå.

Nu återgår jag till vår (Mikas) TV, och snart sängen. Hörs imorgon. Tjingeling!

Lycklig! (Ursäkta att bilden blev så mörk)


Du är blåst.

Tror ni att jag sovit något inatt? Inte ett dugg kan jag då upplysa er om. Det blåser och blåser, låter och låter, saker flyger och slår i. Helt omöjligt att sova. Trodde ett tag att hela världen skulle ramla ner. Jag kan inte ens minnas att det var värre när Gudrun gjorde sin framfart, men det måste det ju varit. Jag har inte sett att några träd ligga. Eller, jag har inte kollat ifall min bil överlevt. Men det får vi snart reda på eftersom jag ska på möte om en stund. Vad glad jag kommer bli när jag kommer ut, försenad, till bilen och upptäcker ett träd över den. Det är ju ändå orkanbyar påstår TV4.

Men nu ska jag göra mig i ordning och försöka att hitta papperna som jag naturligtvis lyckats slarva bort. Vi får höras senare. Tänkte att jag skulle fortsätta måla och packa upp idag, men vi får se hur mycket jag orkar. Sömnlösa nätter är inte min grej (om jag inte får sova på dagen då).

Tjing!

ps, min tele fungerar inte. Förmodligen har orkanen dragit med sig 3's mast.

Är och hälsar på min kille! Men måste stra...

img_3773 (MMS)

Är och hälsar på min kille! Men måste strax lämna för att gå på möte... Vill inte..


Vardagen igen, vilken?

Åter till vardagen. Men jag har inga rutiner. Det blir så som arbetslös. Ibland leker jag med tanken att göra ett schema till mig själv, men jag vet att jag ändå inte kommer att följa det. Så, det är nog ingen vidare idé. Idag ska jag i alla fall städa vardagsrummet, röja i hallen så att vi kan måla sen, duscha, köra och hälsa på Prosit hemma hos mamma och sedan ska jag på möte. Duschningen skulle redan vara avklarad men jag fastnade med den nyinköpta tidningen "Gravid". Så det kan gå. Men i alla fall, nu tar jag sikte mot duschen.

Tjing!

De glömde nog säga.

Köket är äntligen färdigstädat. Nästan. Det är bara hyllorna i kylskåpet kvar. Och att bära ut allt bröte så att vi kan börja måla där. Imorgon börjar vi nog måla om hallen. Den ska bli viiit. Underbart! Det var några saker de förra ägarna glömde säga till oss.

Till exempel att de bränt upp spisfläkten. Och de glömde nämna något om vattenläckan vid diskmaskinen. Och de där två termostaterna till elementen råkade de nog få med sig i flytten. Likaså den kåpa som är till något uttag dit tvättmaskinen skall kopplas, så att de hänger lösa elkablar i badrummet. Känns tryckt. Särskilt med allt vatten som flödar där.

Vi hittar något som saknas, eller något som är sönder varje dag. Bra köp där!

Men vad gör allt det där när man har choklad tillgängligt?


En enda gång.

En enda gång glömmer jag stänga av ljudet på min telefon när jag ska sova.

En enda gång ringer någon på dolt nummer till mig klockan 06.20.

En enda gång vaknar jag.

& med en enda gång somnar jag om.

Nå, vem var det som väckte mig?


Vår inflyttningspresent från svärmor. Sååå...

img_1313 (MMS)

Vår inflyttningspresent från svärmor. Sååå himla fin


Min kväll.

Ännu en dag full av köksstädning. Så äckligt folk kan lämna sina lägenheter. Jag förstår inte hur man kan vilja lämna ett ställe så snuskigt. Imorgon ska ni få se bilder. Örk.

Nu har jag däremot gett upp det projektet och myser med sork i soffan tillsammans med en uppladdning godis och Melodifestival. Tre låtar har jag hört hittills, men ingen har gett något bra intryck på mig i alla fall.

Så här ser min kväll ut i alla fall:

 

Ja, Mika är inte hemma ikväll heller. Men det är inte svårt att hitta honom. Han är finne så han är såklart i bastun.


Alla två vårtecken.

Nu börjar det bli vår. Har ni märkt det? Snön är nästan borta och Melodifestivalen börjar ikväll!

Den eviga listan.

Idag har vi haft besök av världens bästa Angelika, hennes lille Wille och Andreas. Mycket trevligt. M fick skryta om sin kaffemaskin genom att bjuda runt. Och jag måste erkänna att den är kanon!

Annars har jag diskat upp en massa disk, skrubbat skåp men ännu inte gjort någonting åt kylskåp och spis. Men imorgon måste jag. Imorgon har vi som mål att inte ha en enda låda kvar i lägenheten. Så det ska bli skönt. Frågan är ifall vi lyckas då jag anser att vi dels har för små garderober, dels för få och dessutom för få galgar. Mamma har köpt extra till mig, men jag misstänker att jag kommer få köpa fler.

Så en del av inköpslistan ser ut följande:

1. Galgar.
2. Gardinstänger och stag.
3. Garderober.
4. Bokhylla.
5. Byrå.
6. Termostarter till elementen.
7. Skärbräda.
8. Kåpor till taket där lamporna skall sitta och en kåpa till badrummet där de lämnat lösa sladdar.
9. Vattenskydd till diskmaskinen.
10. Badrumskåp.

Så, ifall ni har någon byrå, bokhylla eller något annat på listan, så hör av er.

Nu ska jag fortsätta fixa med naglarna och kela med Prosit. M är och bastar så jag passar på att mysa med min andra kille då.

Tjingeling!


Är mitt uppe i köksröran...

img_5155 (MMS)

Är mitt uppe i köksröran...


Nu är det läggdags för min del. Efter min ...

Nu är det läggdags för min del. Efter min powernap drack jag lite kaffe med mamma sen körde jag till lägenheten (som jag ännu har lite svårt att kalla för hem). Där packade jag upp ett flertal lådor, hängde in en massa kläder i garderoben, slängde gamla, gamla räkningar, sorterade kläder, handlade med sambo, kollat på både "Sveriges värsta bilförare" och filmen "Wanted", delvis nyheter & väder med (hann tyvärr inte med "Trolltyg i Tomteskogen") Det ni! Så mycket bättre att ta en powernap än att ta en powerwalk. Blir himla mycket mer gjort då. Hade jag tagit en powerwalk hade jag legat utslagen på soffan resten av kvällen. Nu ligger jag i sängen och ska läsa lite, sen sova gott. Imorgon måste jag städa ur köket. Men äckligt är det med andras skit.. Hörs imorgon! Natteling!


Trött & ynklig.

Nu har jag två hobbysar istället för en. Den ena är ju att kissa. Den andra är att sova. Snart är jag en bebis själv känns det som. Men så ser livet ut just nu.

Full rulle med lampuppsättning, byggande av möbler, städning (eftersom ingen annan som lämnade lägenheten gjort det), hänga in kläder i garderob. Och jag blir trött av att bara börja på en av ovanstående saker. Så, det där med full rulle går ju att diskuteras. Full rulle i min takt.

Nu ska jag powernapa (mitt sätt istället för powerwalka) innan min mamma kommer. Sen ska jag kela lite med henne, göra kaffe åt henne och sedan köra tillbaka till lägenheten för att kolla Trolltyg i tomteskogen.

Jo, jag befinner mig hos mamma just nu. Igen. Ni vet det här med att flytta hemmifrån krävs viss utslussning för mig.

Tjing, tjing!


Trött och utsliten. Solglasögonen framhäver att vi nyss hade sol. När jag gick in kom stora svart moln. Hoppas de innehåller regn så att snön försvinner snart. Till och med jag börjar tröttna på den nu.


Äntligen kom den! Gissa vad jag ska göra i...

img_7382 (MMS)

Äntligen kom den! Gissa vad jag ska göra ikväll.


Lunch med mamma. Sen hem för en powernap i...

img_3360 (MMS)

Lunch med mamma. Sen hem för en powernap innan lamphandlingen.


Upp & hoppa, mycket att göra.

God morgon!

Även idag är jag uppe med tuppen. Bilen skall styras mot lägenheten för att det skall byggas ihop möbler med svärfar och svåger. Det är väl till största del deras uppgift. Min blir att städa ur skåpen eftersom de förra ägarna inte gjort det. Hur irriterande är inte det på en skala då? Och, ja, jag kan begära besiktning och hela fadderullan, men då betyder det även att vi måste ut med alla våra saker igen. Så nej, tack. Jag får väl snällt städa ut deras skit. Äckligt värre. Men i alla fall.

Sen i eftermiddag ska jag och svärmor handla lampor. Det underlättar ju med lite ljus, måste jag erkänna. Men vi hörs under dagen.

Tjingeling!


Lite skryt och min nya hobby.

Det blev visst ett inlägg till ändå. Jag måste ju skryta med hur duktig jag har varit. Jag har nu svarat på flera viktiga mail. Vuxenpoäng till mig!

Inom loppet av tio minuter så har jag svarat Arbetsförmedlingen, Skatteverket, skrivit till min förra chef och skrivit ny presentation om mig själv till "Vägen till drömjobbet". Undra vad det sistnämnda ska leda till. Nåja, jag var bara tvungen och skryta om hur effektiv jag faktiskt kan vara när jag sätter den sidan till.

Nu ska jag forstätta med min nya hobby. Nämligen att kissa. Jag vågar inte tänka på hur många gånger per dag jag kissar, och jag vågar definitivt inte tänka på hur det kommer bli ju större jag blir. Tänkte bara ifall ni ville veta min nya hobbie.

Snart läggedags för min del. Upp tidigt imorgon.

Tjing!


Bebbe-pyjamas! Visst är den söt? Pojkarna ...

img_1334 (MMS)

Bebbe-pyjamas! Visst är den söt? Pojkarna bär saker och jag åkte och tog mig en kaffe. Kan tyckas orättvist, men jag är bara i vägen när jag ändå inte kan lyfta. Så, nu väntar jag på att de ska bli färdiga. Trött som tusan är jag, så får se om jag stannar hos mamma eller kör in sen. Men vi får höras imorgon. Nu är det viloläge för mig. Tjingeling!


Pyssel, pyssel.

Morron!

Det blev inga bilder igår, eftersom jag blev så trött efter all flytt. Inte för att jag bar så mycket, men förmodligen för att allt var så spännande. Alla mina saker (det mest relevanta) är nu inne i lägenheten. Idag flyttar vi in M's möbler. Men jag tänkte åka upp till lägenheten idag och hänga upp lampor, hänga in kläder i garderoben (och eftersom M jobbar så kan jag välja fritt vilka garderober som blir mina, utmärkt!) och lite annat smått och gott. Ska försöka ta mig till affären och köpa målarfärg, spikar, lampor och annat som kan behövas så här i början. Förmodligen hinner jag lägga in några bilder under dagens gång.

Men först, min vanliga rutin med Jims värld och Alla älskar Raymond på TV.

Tjing!


Spikmatta ska vara skönt att ligga på har jag hört...


RSS 2.0