Prosit mår inte alls bra.

Prosit är inte alls bra. Han har fruktansvärda smärtor och metadon plus morfin har satts in, men han mår inte bra. Jag och veterinären kom överens om att ge det till imorgon. Är det inte bättre då, kommer det antagligen inte bli bättre. Fy så hemskt allt är nu. Jag ska i alla fall åka ner till honom imorgon kväll. Men så ledsen är jag. Och jag ska sätta mig i en bil och köra. Hur ska detta gå? Jag vill verkligen inte att han ska lida, men han är ju ung och stark, alldeles för tidigt att lämna mig. Jag ska sätta mig i bilen nu och tänka igenom allt. Vi hörs någon gång. Vi får se när...

Snälla, snälla, snälla.

Nu har jag pratat med Agria och fått rätt på försäkringsnumret. Nu är det 37 minuter kvar tills det att jag ska veterinären. Gaaah, denna eviga väntan. Snälla, snälla, snälla säg att jag får ta hem honom senast imorgon. Please!

No phone call.

Ingen veterinär har ringt än så länge. Jag fortsätter att hoppas. Det bästa som kan hända nu är att jag kan få hämta hem honom idag eller imorgon. Blir det idag lovar mamma att hämta honom. Jag ska ju jobba senare idag. Helst hade jag velat ringa och säga att jag är hemma för Vård Av sjuk Katt. VAK istället för VAB liksom. Men jag tror inte det fungerar så, tyvärr.

Varför är det så jobbigt att behöva jobba när man är ledsen? Är det för att man vill vara själv? Jag fattar inte. Men jag ska köra dit senare. Tänkte att jag ska ringa Agria också. Bara inte veterinären ringer under tiden, men det tror jag inte. De har inte ringt än liksom.

Håll tummarna för Prosit.

Jag lider av att vänta. Vänta på ett samtal från veterinären. Om Prosit inte klarat natten ska de ringa nu på morgonen. Jag sitter som på nålar. Jag har en känsla, men jag vågar inte skriva den. Ödet leker ju med mig hela tiden så vad jag än skriver blir det ju fel. Så därför säger jag inget så har jag inget sagt. Men vad räknar de som morgon? De borde ringa före klockan nio i så fall va? Om det inte har hänt något så ska jag ringa vid halv tolv.

Så, håll tummarna för att:
 1. Smärtstillandet igår gjorde att hans kropp kunde fokusera på annat så att han är piggare nu.
 2. Han är så pass pigg idag (alternativt imorgon) så att de kan sy ihop såren han har.
 3. Han är färdigopererad på fredag så att jag kan få ta hand om honom hemifrån.

Min ängel.


Prosit är på sjukhus.

Skrev inte jag innan att denna dag var tråkig och att ingenting, för en gångs skull, inte hände? -Jag tar tillbaka det. Jag ångrar att jag skrev så. Att höra min Prosit jama ute och går för att öppna med ett leende och blir bemött av en totalt dåsig katt sittandes längst ner på trappan. Min första tanke var "Va du ser trött ut". Jag gick ner till honom och han lät mig lyfta upp honom. Han låter aldrig mig lyfta honom upp för trappor. Då ser jag. Blod. Överallt på hans ben. Jag får panik. Vad ska jag göra? Jag ringde veterinären, åkte dit med honom, blev skickad vidare för röntgen och för tillfället är läget instabilt. Min ögonsten. Min vackra fina katt. Min Prosit. Som jag gråtit idag. Att jag kan vara så känslig när det gäller honom. Totalförstörd är jag. Vi kom nyss hem, utan Prosit. Han är kvar på sjukhuset. 5000 kr per dygn får jag langa ut. God damn att han är försäkrad. Men ändå. Det kommer bli mycket pengar, och det är han värd. Om han överlever natten vill säga. Veterinären var osäker.

Det ser dystert ut. Har Prosit tur, fixar han natten. Bäckenet är brutet. Har han otur har det gått på hans led i benet och då kommer han inte kunna gå mer. Han kommer ha ont länge till. Flera veckor. Han måste vara inlåst på liten yta, för benet gör de ingenting åt. Det måste läka av sig själv.

Jag ställdes inför två alternativ. Antingen avliva honom, eller låta ovanstående ske. Förstår ni hur svårt det är för mig? Jag vill inte se min älskling lida. Men jag vill verkligen inte ta livet av honom. Jag ger honom natten. Fixar han denna natt får det kosta vad det vill. Då ska min kille bli frisk. Han kommer att få kämpa ett tag, men sen kommer han må bra igen, lite halt men än dock, så länge han slipper ha ont.

Min underbara Prosit som jag älskar över allt annat.


Kaffe-Cola

Mammas kommentar utanför Maxi:

-Jag är så sugen på kaffe så jag måste köpa en Coca-cola.

Min reaktion:
-?

Shop shop.

Dags att göra sig i ordning. Ska iväg och handla med mamma om en stund. Skönt det. För just nu är jag sååå uttråkad. Om vi har tur händer något kul som kan jag kan dela med mig av till er. Dagen har varit ovanligt lugn för att vara min.

Tjing!

ps, såg att jag, i mitt tidiga inlägg igår, döpt om John Blund. Till Johan Blund. Det är ju fint det med, men jag måste nog varit halvsovande och lite kvar i drömmen ändå, klockan så tidigt liksom.

Jobbsök.

På min lediga dag så har jag ändå fått lite gjort. Min bil är hos mekanikern, 533,2009,18 stycken jobbansökningar har jag skickat ut till olika företag och landsting och blottat mig. Blottat och blottat, blotta mig gör jag ganska bra genom bloggen om jag får säga det själv. Men ändå. Sälja sig på det där viset. Boooring.

Kan inte bara någon ringa och säga:
'Heeej, vi har hört så bra om dig. Vi var tvungna att leta upp ditt telefonnummer och ringa dig, vill du jobba hos oss?.
Så svarar jag: 'Nja.. jag vet inte riktigt'
Så säger de: 'Vi ger dig löneökning varje månad och du får var ledig precis när du vill'
Och så svarar jag: 'Okej då. Det låter bra'.

Så, då hade allt varit löst och så hade jag sluppit allt det här. Men men. Nu ska inte jag göra mer idag. Bara vara, och vänta på att telen ringer.

Två plus 40.

Min tvåtimmars-bilfärd tog idag två timmar plus 40 minuter. Endast på grund av att en klantig lastbils-chaffis lyckats välta sitt släp så att vägen var avstängd i två riktningar. Dvs alla riktningar. Och, det har ingen betydelse att jag vistats i Värnamo i fem år, mitt lokalsinne är lika illa däran för det. Så, alltså, det tog mig 40 minuter att hitta ut ifrån Värnamo. Ja, det hade faktiskt gått fortare om inte alla bilköer varit i vägen. Det är faktiskt sant.

Så, hade lastbilschaffisen inte klantat sig, hade det här aldrig hänt. Och om mitt lokalsinne varit bra så... Nej, det var herr klant-chaffis fel. Alltihop.

Lunchdags. Jag ligger och vilar som vanlig...

Lunchdags. Jag ligger och vilar som vanligt på lunchen. Jag tycker att det är himla skönt med en liten power nap så här mitt på dagen. Jag har ju två timmars bilresa framför mig i eftermiddag med. Suck. Så nu tänker jag sluta ögonen några minuter. Hörs ikväll.


Above.

Inatt har jag varit i himlen. Japp, ni läste rätt. Så alla som vill veta hur det blir efter döden kan fråga mig. John Blund visade sitt rätta jag efter att jag somnat. Till en början kom han ner med sina vita fina vingar, magrutorna glänste av all olja och frisyren hade han kammat på sné. Jag såg hur han slängde ner sitt sov-pulver över mig. Sedan satt vi helt plötsligt i hans häst och vagn, med två vita hästar (inte i häst och vagnen då, utan framför). Sedan flög vi iväg, långt upp. Vi träffade Zeus kommer jag ihåg. Hades kom inte på kaffe. Men det var verkligen himla fint där uppe. Man blev lugn och glad av allt ljus där uppe och de där gudarna vet vilka blommor som är fina.


Varför drömmer jag så här? Ska man inte drömma om något som hänt under dagen? Det kan ju vara en kombination av mitt Winnerbäcks-lyssnande igår "Alla vägar har sitt pris" och min och Ninas beskrivningar om hur Johan Blund ser ut innan det var dags att sluta ögonen. Dock liknade himlen väldigt mycket den som är med i den tecknade Herkules-fimlen, men den har jag dock inte sett. Inte igår i alla fall. Nåja, jag mådde bra där uppe och tyckte det var taskigt när Johan Blund fick för sig att leka asagudar och slängde mig över kanten. Det betyder att jag måste gå upp tidigt och nu börja med massa avancerade sminkrörelser osv.

Nåja, idag åker jag hem till mamma efter jobbet, hörs då.
Ting!

Hö?

Så här har konversationer mellan mig och Nina låtit idag:

-Vad sa du?
-Va?
-Ja.
-Okej?
-Men jag vet ju inte vad du sa.
-Har jag sagt något?
-Ja.
-Jaså?
-Ja.
-Vad sa du då?
-Vad vet jag?
-Du sa nåt om...
-Gjorde ja?
-Ja.
-Jaja, det där. Äsch, det var inget.
-Okej.

...flera gånger om.

Måndagsöl. Gott!

img129 (MMS)

Måndagsöl. Gott!


Min kombo har gjort lasagne idag. Mums att...

img128 (MMS)

Min kombo har gjort lasagne idag. Mums att komma hem efter jobbet!


God morgon. Gah, va tidigt det är. Jag or...

God morgon. Gah, va tidigt det är. Jag orkar inte starta upp datorn. Sitter vid köksbordet och dricker min morgon-treo. Den som jag en gång slutade med. Nåja, den är god och katten Suss är tokig. Hon kelar för fullt, hoppade upp på köksborden, klöste i soffan och jag springer runt och viskar neeej, schh för att inte väcka Nina. Men jag tror att jag misslyckats med det. Men, dags att sminka trynet. Tjing!


Har blivit bara ett inlägg idag, nu två ...

Har blivit bara ett inlägg idag, nu två då. Det beror på att jag ställer upp för samhället och jobbar på en söndag. Nu sitter jag i Ninas soffa och halvsover. Läggedags snart känner jag. Börjar ju jobba tidigt imorgon. Kul inlägg va? Verkligen intressant och givande. Jag säger god natt nu, hörs imorgon. Natti.


Nina & jag.

God morgon.

Idag verkar ju bli en bra dag (inte dra förhastade slutsatser här inte). Jag sitter här med kaffet i högsta hugg och när det är urdrucket ska jag ta en dusch, sedan sminka mig och sedan ska mamma köra mig så jag kan hämta bilen av min vän. Sen bär det av till Småland för jobbelijobb. Alltså så skönt det är att allt löste sig. Efter jobbet får jag träffa min underbara kombo. Saknat henne så himla mycket. Och inte får jag se henne mycket denna vecka eftersom jag ska köra som en jojo mellan Olofström och Bredaryd denna vecka. Men efter denna vecka blir det (förhoppningsvis) som vanligt igen, om det går som planerat. Alltså, nästa vecka får jag träffa Nina varje dag/kväll. Längtar.


Hittade några bilder sen i påskas på mig och min älskade kombo. Vi som numera enligt Facebook har ett öppet förhållande tillsammans.


Främlingar på tåg.

Hela min tillvaro förgylldes när det löste sig så att jag kan komma till jobbet imorgon. Vilken otrolig lättnad. Nu har jag och mamma kollat på film (Främlingar på tåg) - gammal, men guuud så bra, druckit te och käkat godis. Bara så mysigt. Nu ska jag hålla mig vaken till "Pang i bygget" eftersom lillasyster skall hämtas klockan elva. Jag är redan dödstrött men en timme till lär jag ju kunna härda ut. Hoppas jag.

Lillasyster har världens konstigaste katt....

img125 (MMS)

Lillasyster har världens konstigaste katt. Jag skriver det som vanligt: nej, han är inte död.


Den lille svarte ligger och sover i mitt k...

img121 (MMS)

Den lille svarte ligger och sover i mitt knä. Den stora grå är ute på musjakt. -Okej, det var dålig humor om man inte tolkar det bokstavligen.


Tack, tack, tack finaste du.

Äntligen. Klockan 18.00 idag börjar min dag ljusna. Den finaste som finns lånar ut sin bil till mig. Allt blir liksom löst. Jag kommer kunna jobba mitt pass. Jag slipper oroa mig mer idag. Underbart. Nu ska jag bara få bilen fixad tills på onsdag, men det tänker jag inte grubbla över ikväll. Mamma ska köpa lösgodis och jag tänker göra mig en S-T-O-R kopp te. Ah, blir inget Karlshamn för mig ikväll. Det får bli en annan helg, men jag är inte ledsen för det. Allt har löst sig. Lyckliga jag.

Hade jag fått igång webbisen skulle ni fått se ett stooort smile!

Jag ger upp nu.

Jag tror att jag snart går och sätter mig i ett hörn och lipar. Inte för att det skulle hjälpa. Jag inbillar mig att jag kanske mår bättre sen. En naiv tanke men jag orkar verkligen inte mer. Ah, detta krångliga liv. Varför kan bara inte allt gå på räls en enda dag? Varför måste alltid någonting krångla varje dag. Om det inte är människor som sårar mig så är det fysiska ting. Allvarligt, jag orkar inte mer.

Andas.

En nära vän till mig gav mig det enkla rådet "andas" efter att nyss ha läst ett sms från mig. Jag försöker ta det åt mig, tänka på att bilen säkerligen blir fixad idag. Den måste bli det. Dels för att jag ska jobba imorgon och dels för att jag kanske ska till Karlshamn ikväll. Räknar 1-10, och andas emellanåt. Min sysselsättning för tillfället.

Gaah, va jag älskar mitt liv.

Jag bara älskar mitt liv. Det är så händelserikt och spännande. Varje dag, ny utmaning. Hur löser sig mitt liv? Allt löser ju sig, men den här eviga frågan hur existerar varje dag. Idag är det bilen. Den ska ju lagas idag (om min privata bilmekaniker kan höra av sig vill säga). Och, om vi har tur kan han fixa avgassystemet som alldeles nyss hoppade av. Det hänger helt löst. Ser ut som att hänga i en liten tråd. Det vill säga att det kommer vara omöjligt för mig att ta mig till Småland med den bilen. Hur kommer jag lösa detta? Spännande. Antingen är det så enkelt att vi hinner fixa den idag och allt löser sig. Men det är en naiv tanke. Mitt liv löser sig aldrig så enkelt. Så, hur ska detta gå?


I ett stökigt rum med båda fötterna på bordet
jag har tagit båten över havet hit igen
för jag har en längtan som aldrig vill gå över
jag tror jag måste stanna här tills jag återvänder hem
Hur ska det gå? Hur ska det gå?

-Melissa Horn.

Melodikrysset strax då.

Min och Anders timme börjar närma sig. Klockan tio, Melodikrysset. Vi är som ett gammalt gift par. Jag kan bli så arg på Anders när han valt några nästan omöjliga frågor, som han tror att jag ska kunna. Men sedan ger han mig en enkel fråga, och då förlåter jag honom. Som sagt, snart dags för min och Anders melodikryss-timme.

Ajaj ryggen.

Min rygg. Help. Gaah. Jag har sååå ont. Och jag har inte ens gjort mig förtjänt av det. Jag har inte burit något idag. Bara latat mig. Varför? Karma -förklara dig. En Citodon tagen, och nog hjälper den, men not enought. Eller inte på rätt sätt. Jag känner mig dåsig istället. Den ska ju inte sätta sig på balansen, men nog är jag lite snurrig. Kan vara vatten bakom örat med. Ja, jag brukar få det när jag är förkyld. Men nog känner jag mig lite på lyset. Billig fylla helt enkelt. Men ja, det är väl bara att härda ut och hoppas på att det går över snart.

Jag, jag, jag.

Fan. Jag vill så gärna ha mitt hus, mitt drömhus. Jag vågar inte ens kolla om det finns kvar. Jag kommer gå ner i en depression ifall det är sålt. Please, kan någon ge mig ett jobb? Det hade betytt så mycket. Jag hade sluppit bo i flyttlådor, jag hade fått ha mitt eget, kollat på vilken film/TVkanal jag själv velat, lyssnat på min egen musik,  jag hade kunnat ha så många tjejkvällar jag bara vill, jag hade bjudit ner alla från Småland, och vi hade gjort hela Blekinge OCH Skåne osäkert. Vi skulle haft personalfest från avdelningen och Mossle. Åååh, va underbart det vore. Ett jobb, ja tack.

Jag har ett jobb jag kan söka. Eller de söker inga men som timanställd. Ryds brunn. Men pallar jag det? Kommer jag fixa det jobbet? Det är rätt tufft där. Tror jag. Orkar jag se allt vad Ryds brunn innebär? Jag känner att jag måste fundera ett tag till på om jag fixar det jobbet. Söker jag ett jobb vill jag känna att jag vet vad jag ger mig in på. Jag vill ha ett jobb, men jag vill kunna göra det bra också. Inte bara för att ha ett jobb. Gaah, jag klättrar snart på väggarna.

Fredagsfräckis Nr 4.


Dagen var fastställd och tre av brudgummens vänner, en snickare, en elektriker och en tandläkare diskuterade vilka hyss de skulle hitta på för brudparet i samband med bröllopsnatten. Snickaren menade att om han sågade av sängbenen så fick de något att skratta åt. Elektrikern bestämde sig for att koppla ström i sängen. Tandläkaren ville inte säga vad han skulle göra, men lovade de andra att hans hyss skulle bli ihågkommet för alltid.

 

Bröllopet och tillhörande festligheter gick som planerat och några dagar senare fick alla brudgummens vänner följande brev:

 

"Bästa vänner!

Vi ber att få tacka för alla lyckönskningar med anledning av vårt bröllop och alla ansträngningar att göra detsamma oförglömligt. Vi hade inget emot att sängbenen var avsågade och rasade ihop då vi lade oss, ganska kul faktiskt! Elstöten var först en chockartad upplevelse, men som sen faktiskt bevisade sig ha en positiv effekt på manligheten...
MEN - får jag fatt i den idiot som hade blandat lokalbedövning i vaselinburken, DÅ JÄVLAR..."


Miiin Evve is in Sweden! Vi fikar och har ...

img120 (MMS)

Miiin Evve is in Sweden! Vi fikar och har det myyys.


Webcam i Windows, huh?

Nu ska jag byta om till anständiga kläder, sen drar jag till Evve. Ska blir sååå roligt att se henne. Det var ju hur längesen som helst ju. Varför ska hon jobba så långt borta? Men äntligen får jag krama om henne. För sedan åker hon igen, snyft. Men man får vara glad för det lilla.

Är det förresten någon som vet hur man startar webcam:en i windows 7? Det finns ju en, men jag fattar inte hur jag får igång den. When somebody tells me, it´s the day the pictures visas. (Det är bara att älska min svengelska)

Det sitter tre små söta tjejer och spelar ...

img119 (MMS)

Det sitter tre små söta tjejer och spelar alfapet här i köket. Jag är inte en av dem.


Tre på en gång.

God morgon.

Jo, men jag mår ganska bra nu. Relativt. Det känns som om jag är på bättringsvägen. Så jag ringer nog till jobbet idag och säger att jag kan jobba på söndag i alla fall.

Precis i detta ögonblick chattar jag med tre stycken samtidigt på msn. Det är alldeles för många. Jag måste tänka två gånger vad jag skrivit och till vem. Jag är duktig på att svara fel person. Koncentration i all ära.

Nu ska jag strax ta och göra mig redo för vad dagen har att erbjuda. Evelina ska jag träffa idag. Hon är ju hemma från Turkiet! Hon har varit där superlänge nu, och hon åker snart igen. Puuhuu. Men nu ska jag slänga i mig nåt att äta, sedan sminka mig och sedan ringa jobbet och säga att jag säkerligen kan jobba på söndag.

Tjing så länge.

Usch att hitta ett lik.

Nu är det strax läggdags för min del. Känns konstigt. Har sovit halva da´n och nu ska jag snart sova igen. Och trött är jag, så riktigt kry är jag nog inte, men förhoppningsvis på bättringsvägen.

Min kompis ringde för en stund sen och sa att de hittat ett lik i en sjö. Japp, ni läste rätt. Va mina kompisar får vara med om mycket. Och allt är inte särskilt roligt. Detta var ju fruktansvärt. Vännen är i chocktillstånd, men tror ni inte att journalisterna redan intervjuat henne? Äckliga journalistsvin. Att ni inte kan visa människor respekt när de är i chock.

Nåja, nu ska ja stänga ner datorn, och lugna ner mig själv. Har tagit mig en timme att skriva detta inlägg för att jag pratat med Sandra samtidigt, och datorns batteri dog nyss, så nu laddas den igen. Mycket omständigt.

Nattpuss!

Trött men pigg.

Jag: Jag mådde så illa innan, och bihålorna tog nästan kål på mig.
Mamma: Usch...
Jag: Men nu mår jag mycket bättre men är fortfarande supertrött.
Mamma: Det är ju bra.
Jag: Det är så svårt att förklara. Jag är så trött men nu är jag pigg.

Alltså det blev helt fel där. Jag är trött men mina plågor är mindre var det ju meningen att jag skullat säga.

Lillebror fattar snabbt.


Jag: Gillar du mig?
Lillebror: Hm.. Jag ska fundera...
Jag: Var det några frågor du ville att jag skulle svara på?
Lillebror: Jag gillar dig!

Jag skaaa duscha.

Nå. Tror ni jag har kommit in i duschen än? Näpp. Inte jag, inte. Men jag måste verkligen. Jag är nog den äckligaste människan som vistats i ett par kläder just nu. Men jag ska. Snaaart.

Det går i lite vågor mitt mående. Ena sekunden är jag ganska okej, andra helt utslagen. Om kroppen nu inte kan bestämma sig för om den ska vara magsjuk eller förkyld kan den väl i alla fall bestämma sig för ifall den ska fortsätta vara sjuk. Jag ska jobba på söndag, och behöver veta imorgon om jag kan det eller inte. Så, snälla kroppen, lyssna på din härskare: Bestäm Dig.

Nu: Duschen. Måste.

Gaah, orka!

Bihålorna tar kål på mig. Illamåendet kommer och går. Det går ju både magsjuka och förkylning runt omkring mig, så jag tror att kroppen inte riktigt kan bestämma sig för vilken av bacillerna den ska välja. Kroppen är lika ambivalent som mitt psyke. Om kroppen bara hade låtit bli att välja något. Då hade jag varit nöjd.

Jag borde göra ett besök i duschen, men vem orkar det när man mår så här? Om jag proppar i mig lite Alvedon, Treo och te i samband med soffslagg, tror ni det hjälper? -I alla fall en stund, så att jag kan duscha. Lillasyster ska ju ha flera tjejkompisar här idag, som ska sova över, och då känner man att lite fräschhet hade ju inte skadat då. Tänk om jag hade haft mitt eget, då hade jag sluppit bekymra mig över det, så hade jag kunnat ligga flåtig själv hemma och luktat illa. Ja, i detta läget hade jag hellre valt det, än duschen. Äckliga jag.

Nu: Soffslagg.

Tjing!

I am waiting... Min nya dator har kommit m...

img273 (MMS)

I am waiting... Min nya dator har kommit men den envisas med att 'installera'. Nu har jag kommit hem till mamma. Jag mår verkligen urkasst så jag ville inte vara kvar hos Nina och ta risken att hon och barnen blir smittade. Förhoppningsvis har de inte redan blivit det. Nu ska jag gå och vila lite. Tror jag somnar när som...


ZzzZzz.

Idag försökte hjärnan in i det sista att inte se till att jag vaknade. När min ringsignal ringde nu på morgonen, ja då drömde jag om låten istället för att vakna. "Hey there Delilah, don't you worry about the distance. I'm right here if you get lonly, give this song another listen, close your eyes" -tills Nina knuffade på mig. Det hör faktiskt till ovanligheten att jag inte vaknar när den ringer. Och jag mår inte bra. Men, det är bara att ta sig i kragen. Nattpersonalen får gå hem när jag kommer, så dags att sminka grisen och fixa frillan, sen blåsa iväg med rosa faran. Höres lite senare.

Tjillabling.

Is on its way.

Min nya dator is on its way. Jippie! Men nu fungerar min dator gamla dator utmärkt, naturligtvis. Den glappar ingenting och det trådlösa internet fungerar utmärkt. Så klart. Men det gör ingenting, lillasyster kan få denna tills den kraschar helt. Jag är ganska generös ändå. Sovtajm för mig. Böjar tidigt imorgon.

Släng lite vitaminer över mig så jag blir friiisk.

Tjingeling.

Nu har jag lite rast på jobbet. Ligger oc...

Nu har jag lite rast på jobbet. Ligger och vilar lite. Är fortfarande tung i huvudet men inte lika illa däran som igår, tack och lov. Men förkylningen ligger och gror, och många runt omkring mig är sjuka så vi får helt enkelt se hur bra mitt immunförsvar är. Treo kan i alla fall dryga ut lite, plus alvedon för att slippa ont i magen. Citronvatten skulle vara bra har jag hört, så får la testa det. Nej, nu ska jag vila. Tjiiing så länge.


Off to work.

Snart dags att köra till the work. Är trött. Vill hellre ligga och vila. Gott det hade varit. Men det känns som om det är länge till innan jag får göra det. Men men. Vi hörs antagligen lite senare.

Tjing!

Längtar mig bort.

Jag är inne i en period då jag bara längtar och längtar. Jag längtar ju bort all tid. Jag längtar till att denna vecka ska ta slut. Då har jag (förhoppningsvis) fått min dator, mår bättre (slipper ha ont i magen och snora) och jag är ju inte alls sugen på att jobba. Förhoppningsvis hinner bilen bli lagad i helgen, så den går igenom besiktningen nästa onsdag. Så massa problem blir lösta under veckans gång. Att man ska behöva vara beroende av karlar angående bilen, det är illa. Men sen längtar jag även till att nästa vecka är över. Det kommer bli mycket körande nästa vecka. Hämta vinterdäck, köra hem och besiktiga bilen, tillbaka för att jobba, hem igen till helgen. Gaah. Orka. Jag vill att två veckor nu bara ska blåsa iväg. Jag som älskar att jobba, vad har hänt? Usch, idag gillar jag inte mig själv.


Surpuppa.

Kom nu!

Nu kan jag inte sluta tänka på min nya dator. Så fort min krånglar så mår jag bra. Då gjorde jag liksom rätt som beställt ny. Oftast brukar det ju vara så att de blir helt perfekta, krånglar inget, precis när man beställt och så känner man att man gjort ett misstag med att köpa en ny. Men nu tycker jag verkligen inte det. Det är ungefär lika som om man är sjuk och går till doktorn, då är man ju felfri när man väl är där. Samma sak om du lämnar in en mobil på lagning: "Hur länge har den krånglat?" "Ja, typ tre månader men denna vecka är den helt okej". Så typiskt. Men denna gång bryter jag naturlagen. Min dator flippar mer och mer för varje dag, och jag längtar så tills mina nya kommer. Så här ser den nya ut:

Come to mummy now.

 

Ps, Gud nåde er som dissar min nya dator. Den är perfekt till mig, nästan lika snygg som jag och  vi kommer bli ett bra team.


Och nu hittar inte min dator internet.

Och nu hittar inte min dator internet. Den är helt galen. Vilken tur att jag beställt ny. Ont i magen har jag, så te blir det i mängder idag. Det lindrar lite i alla fall.


Skrapa fjäll.

I sängen igår.

Nina: Vet du vad jag ser när jag blundar?
Jag: Nej.
Nina: Jag ser mig själv stå och skrapa väck fjäll på en val.

Behöver jag vara orolig för min kombo?

Ny, fin dator på väg. Tror jag.

Impulsiv som jag är beställde jag nu en ny dator. Wünderfult (bra tyska va?). Hoppas den kommer nu i veckan. Naturligtvis strulade jag till det i beställningen, men nu håller vi tummarna på att det bara var en jag beställde och att jag faktiskt beställde. Man vet aldrig säkert med mig. Hoho? Var tog orderbekräftelsen vägen liksom? Men, den kommer säkert.

Nu har jag gjort mig en kopp te. Det är jag värd. Förkyld och uppsvälld som jag är. Nåja, nu ska denna fladdriga datorbild stängas ner för kvällen. Lite tv-tittande sedan sängen.

Tjingelinatt.

Gammal bild, men ungefär så här såg jag ut i morse när jag visade att jag kunde nysa hundra gånger på raken.


Den här fina vita bilden envisas min dator...

img267 (MMS)

Den här fina vita bilden envisas min dator med att visa.


Kontaktannons.


Nina: Jag kanske ska lägga ut en kontaktannons.
Jag: Ja, gör det.
Nina: Då ska jag skriva "Bjud mig på en semester, så lär jag er festa".Jag: Det lät mycket bättre när du sa det. Det lät som du rimmade.
Nina: Semester och fester rimmar för mig i alla fall.

Ny dator.

Gaaah. Min dator har fått flippspel! Nej, inte flippspel, men den har fått spel. Inte spel som man kan spela, nej det har fått speeel. Det är glapp någonstans och hela skärmen blir vit och det syns ingenting. Help me please. Antagligen gäller inte garantin eftersom det är en stor spricka i skärmen. Ja, jag har ett ganska hektiskt humör. Därför måste jag hitta en ny. Jag har hittat världens finaste dator, som jag förmodligen kommer att köpa nu, men jag måste ju rådfråga med lillebror först. Jag kan ingenting om datorer, men det är i alla fall fin. Ja, när det gäller datorer, bilar och mobiler så går jag efter utseende. Jag har av egen erfarenhet kommit på att det inte alltid är så bra. Det är bättre att rådfråga med lillebror, men det står på onoff's hemsida att den är bäst. Skriver de det bara för att sälja?

Den är i alla fall fin, så jag vill ha den. Jag får tag i lillebror först vid åtta ikväll, ska jag behöva vänta så länge? Som sagt, gaaah.

Måndagsvin och måndagsmys för två.

img264 (MMS)

Måndagsvin och måndagsmys för två.


Hej hej lunchen och hej hej vinterförkylni...

Hej hej lunchen och hej hej vinterförkylning. Jag är så tung i huvudet så det finns inte. Bihålorna värker och jag lider för tillfället av konstant huvudvärk. Halsen är torr men ändå inte, och det gör ont att andas. Men heeej, jag är inte bitter. Jag får inte i mig någon mat. Istället har jag bäddat ner mig i soffan under en filt och kommer stanna här under lunchen, vilandes, för att sedan ta nya tag. Imorgon går jag eftermiddag vilket betyder att jag har många timmar på mig att vila. Förhoppningsvis räcker det så jag snabbt blir fit for fight igen. Ville bara beklaga mig och få lite sympati just nu. Vila för mig, jobba några timmar till, inhandla en kam (eftersom jag glömde min i Blekinge) och sedan soffläge. Tjingeling så länge!


Realtivt nöjd faktiskt.

God morgon.

Nämen, titta här. När jag loggade in på bloggen hade jag flera kommentarer. Sådant blir jag glad av. Vill genast svara men får göra det i eftermiddag, nu ska här sminkas inför jobb.

Jag är så trött efter valvakan igår, och så ska man upp så här tidigt. I helgen fick jag höra att jag beter mig som en 80-åring, och ja, det kan nog stämma. Om vi bortser från alla power-naps som jag hört att de tar dagligen. Jag håller mig till en i alla fall.

Ja, och jag är faktiskt nöjd nu, med valresultatet måste jag säga. Relativt i alla fall. Jag är inte så superinsatt, men det känns rätt bra ändå. Nu får vi väl se hur Sverige fixar detta. Om inte, då kan man väl flytta någon annanstans? Eller? Är man inte nöjd får man liksom göra så att man blir det då. Okej, kom ihåg ifrån DETTA att jag nu väntar mig en massa påhopp eftersom jag yttrande mig.

Nähäpp. Off to work.

Tjing!

Jag har världens bästa kombo. Hon har gjor...

img259 (MMS)

Jag har världens bästa kombo. Hon har gjort chokladpudding till mig!


Soffmys.

Läste igenom mitt förra inlägg och känner mig lite stolt. Stolt över vad jag skrivit, för det är precis så jag tycker. Och skönt att det finns någon som håller med i alla fall. Sitter just nu och kollar valvakan. Vad mycket som lovas och mycket skit som slängs hit och dit. Nåja, det är väl så vår politik ser ut här i Sverige. Det är i alla fall inga vallokaler som sprängts än. Alltid något.

Hemma hos Kombo-Nina nu. Två barn i soffan, vi är som en liten familj. Mysigt. Så nu ska jag fortsätta lyssna på smutskastningen, bara för att se ett sifferresultat.

Tjingeling.

Jävla val.

Jag bara måste få det ur mig. Jag avskyr valet. Även om jag tycker att det är spännande och är nyfiken på vilket parti som vinner, så avskyr jag det. I normala fall är vi svenskar konflikträdda och vågar varken säga bu eller bä och vi inte har fem hundra andra som stöttar oss i vårt uttalande, först då vågar vi säga vad vi tycker. Lite så är det ju nu med, men ändå. Så fort någon yttrar sig och rött, blått, eller ett specifikt parti så flyger omvärlden på denne med pekpinnar och det ena med det femte. Inte undra på att det är tabu att prata om vilket parti man kommer att rösta på. Jag trodde att man i Sverige hade något som kallas för yttrandefrihet. Och så trodde jag att diskussioner skulle kunna användas till vardags. Inte någon form av trakasserier för att vi tycker olika. Säger jag något om vad jag tycker, kastar sig hela världen hals över huvud på mig och förklarar för mig hur man ska tänka och tycka, utan att ens lyssna på mitt "försvar" eller resonemang. Nej, för kritik mot deras tyckande, det kan man ju inte lyssna på.

På Facebook kommer det upp statusar som "Rösta rött för fan", Rösta blått för fan", och så coola de är som "vågar" säga. Antingen blir de påhoppade med kommentarer om hur de istället ska göra, eller vågar ingen säga något för "Uuups, hon är röd, då vågar jag inte säga något, jag är ju blå, kanske folk hoppar på mig då". Och tvärtom.

Varför kan inte alla få tycka, tänka och rösta som de vill utan att någon annan bryr sig om det? Är det inte upp till var och en? Och om vi nu tycker att alla ska säga vad de röstar på, kan vi sluta med alla trakasserier då, om man inte tycker lika? Bara en tanke liksom.

Två söta killar.

img250 (MMS)

Två söta killar.


Valivaka.

Valvaka hit och valvaka dit. Och jag ser det som en riktig tävling. För en gångs skull. Jag är verkligen spänd på vilket parti som vinner. Detta är nog första året som jag egentligen bryr mig särskilt mycket. Nåja, valvakan skall ses med spänning ikväll, om kombo tillåter vill säga.

Nackdelen med att inte ha någon karl är definitivt när bilen behöver fixas. Jag är inte världens bästa på bilar. Jag vet var man tankar dem, och är ganska bra på att köra. När ingenting är i vägen vill säga. Men annars kan jag inte särskilt mycket. Hur ska jag lösa detta? -Allt löser sig, men hur?

Tomteland.

Usch. Idag är en sån dag då jag är himla lättirriterad. Det är inte alls roligt. Jag är trött och allmänt vresig. Att vissa nyfikna människor fortfarande håller på att lägga sig i andras liv, som de inte alls vet någonting om, känns så himla tråkigt. Varför kan inte alla sköta sitt eget? Jag tror jag ska starta ett eget parti. "Sköt ditt eget jävla liv" ska det heta. Ibland funderar jag på att slänga mobilen i källargolvet så den går sönder, hoppa på datorn och flytta till jultomten. Han är snäll. Tror jag. Men jag måste få ett jobb innan jag tar och bryter all kontakt med omvärlden, så jag får lön liksom. Om nu detta skulle fungera så skulle alla som velat få tag på mig fått skriva en önskelista till tomtens alla Nissar. Där skulle Nissarna kolla så att breven är snälla, sedan skulle de slussas till jultomten som bekräftar det, så det inte finns någon "insider" och sedan skulle jag läsa det. Och endast snälla saker, så att jag någon gång kan få må bra. Tack för mig idag.

Min lillebror lagar mat. Jag ser det mer s...

img249 (MMS)

Min lillebror lagar mat. Jag ser det mer som ett konstverk.


Är och hälsar på min ena favviskille.

img248 (MMS)

Är och hälsar på min ena favviskille, Wille-bus. Angelika och jag fick honom att göra en pose. För att inga missförstånd ska uppstå så förtydligar jag: Prosit är ju min andra favvis såklart.


To do-lista.

Melodikrysset är löst. Kanon. Nu kan min dag börja. Min to do-lista:

 1. Ringa Angelika.
 2. Duscha.
 3. Spexa till ansiktet.
 4. Träffa Angelika.
 5. Försöka lära katterna kattluckan.
 6. Ja, här ifrån får dagen utvisa vad som skall hända.

Natti natt.

Åh, jag är så trött, men den lille svartingen här hemma och den store gråingen är utomhus. Jag vill liksom inte lägga mig innan de bägge katterna har kommit in. Nu hörde jag dock något som jamar. Kommer de? Jaaa. Äntligen! Nu kan jag gå och lägga mig. Så, lösa korsord it is, och imorgon kommer jag vara utvilad inför Melodikrysset. -Fan, man kan ju undra hur gammal jag är egentligen.

God natt sötnosar!

Me vs. Salander.

Idag blev jag jämförd med Lisbeth Salander. Jag fick höra att jag är lik henne. Själv har jag inte tänkt på det, men jag tycker att Salander är tuff, så jag blir nästan lite stolt.

vs.

 

Jag själv ser faktiskt inte så mycket likhet, men jag blir mer än gärna jämförd med Salander.Fredagsfräckis Nr 3.


Polismannen stoppade en röd sportbil och gick fram till den för att be föraren om körkort och registreringsbevis. Wow det var en riktigt läcker liten blondin det där, tänkte han.

- Har du körkort och registreringsbevis?
- Vad är det för något? undrar blondinen.
- Jo körkort är ett plastkort som man brukar ha i plånboken.

Hon plockar fram körkortet och undrar vad registreringsbevis är för något.

- Registreringsbeviset visar vem som är ägare av bilen och det brukar finnas i handskfacket.

Hon plockar fram det och polisen går tillbaka till sin bil för att ringa och kontrollera det. Hans chef undrar om det rör sig om en urläcker blondin i en röd sportbil, och jo visst, det stämmer.

- Då går du och lämnar tillbaka sakerna och drar ner byxorna!
- Va?!
- Lämna tillbaka sakerna och dra ner byxorna!
- Men det kan jag ju inte göra, jag är i tjänst!
- Gör nu som jag säger!

Polisen tänkte att det var väl bäst att lyda chefen, så han går tillbaka till blondinen, lämnar tillbaka sakerna och drar ner byxorna.

- Oh nej, inte en alkotest till! utbrister blondinen.

 

Jag tvättar mig för jag glömde regnrock nä...

img238 (MMS)

Jag tvättar mig för jag glömde regnrock när jag var ute. Paraplyet var för stort att hålla. / Prosit


Katten sover, katten sover i sitt lugna bo...

img235 (MMS)

Katten sover, katten sover i sitt lugna booo...


Hemgjord glass. Så här dags?

God morgon.

Hjärnan fungerar inte så här dags, så jag kommer inte på något att skriva. Och det första jag ska göra idag när jag kommer till jobbet, det är att baka hemgjord glass. Hur gör man det utan tankeförmågan?

Efter jobbet åker jag hem till mamma igen. Så vi får höras senare ikväll, helt enkelt.

Pling!

Nu är de bara våra killar.

Eftersom jag inte får något stöd angående DETTA, så får ni helt enkelt inte se de fina grabbarna. De är numera bara mina och Ninas.

Nu ska jag snart lägga mig. Det har varit mycket att tänka på, på jobbet ikväll. När det är så blir man så nervös att man glömt något. Jag tror inte jag gjort det, men man vet aldrig. Det är lite läskigt. Å andra sidan är jag tillbaka på jobbet imorgon klockan sju, så.

Dessutom jobbade jag gratis i en timme idag. Jag glömde naturligtvis att stämpla in efter rast. Men jag slängde iväg ett mail om detta, så det ska nog ordna sig, hoppas jag. Och så hade jag glömt mina nycklar också. Jag skyller allt på hantverkarna, de rubbade alla mina rutiner och tankebanor.

Men nu säger jag god natt (med det sagt ingen garanti på att jag sluta snacka, nej inte snarka, snacka). Sov gott, för det ska jag.

Killar, om ni är rädda om henne, läs detta.

Detta hittade jag på DENNA blogg. Det är ganska sant, så killar, ta till er.


Vad är moraliskt riktigt? Kan ni hjälpa mig?

Pjuh, nu kan jag pusta ut. Nu har de åkt igen, hantverkarna. Jag fick en bild på dem, de bara skrattade åt mig. Den ene var lite skeptisk. "Det får liksom inte användas i fel syfte" sa han. Så nu undrar jag vad fel syfte är? Jag fick skicka bilden till Nina, men får jag lägga ut den på bloggen? Detta måste diskuteras med ett flertal folk, så jag vet vad som är moraliskt riktigt.

Är det fel att lägga ut en bild på två snygga hantverkare på bloggen?

Är det fel syfte? Blir jag stämd då och får ha mitt namn hos inkasso resten av livet? Vad hade ni gjort?

Två snygga hantverkare.

Åh, jag blir ju nästan helt till mig. Två snygga hantverkare ringer på dörren. Trodde först jag skulle smälla igen dörren igen, var inte alls beredd på detta. Men nu ska vi snygga till Ninas lägenhet lite. Hon är ju inte hemma, så nu kan här renoveras hur mycket som helst. Vad glad hon kommer bli när hon kommer hem. Just nu är de ute och hämtar såg. Jag funderar på att fråga om jag får ta kort på de så Nina får se vilka som vistas i hennes lägenhet. Men vet inte om jag vågar fråga...

Nu drar jag och röstar. Heja mig!

img226 (MMS)

Nu drar jag och röstar. Heja mig!


Morgonkaffe. Me like.

God morgon.

Vilken bra kaffebryggare min kombo har. Den är snabb och kaffet blir supergott. Idag är en sån dag då 'kaffe' var det första jag tänkte på när jag slog upp ögonen. Sådana här dagar är det olagligt att inte ha kaffe hemma. Ibland undrar jag vad som händer om man glömt köpa kaffe. Katastrof liksom.

Men det är ingen fara med mig, inte. Jag har fått mitt kaffe, en treo och nu ska jag hoppa in i duschen tänkte jag.

Kaatjing!

Nähä. Kanske dags att bege sig till sän...

Nähä. Kanske dags att bege sig till sängen. Blev tråkigt utan Hasses sällskap plus att Nina laddar upp bild på mig till Facebook. Ingen bedårande bild, kan jag inte påstå. Ligger och fläker ut mig i soffan. Nej, nu säger jag hejdå dagen, hej natten. John Blund, var är du?


Åh, allt börjar bli som vanligt igen. Min ...

img215 (MMS)

Åh, allt börjar bli som vanligt igen. Min Hasse är tillbaka i rutan. Älskar Hasse.


Hur ska man svara?

Efter att te:et är hittat går jag ut i vardagsrummet hör Nina ropa:

"Får jag dippa i din kopp?"

Nu undrar jag, vad svarar man på det?

Så logiskt.

Nina och Anna letar te i köket.

Nina: Men! Var är teet? (Alla skåp flyger upp)
Jag: Men, det borde ju vara här. (Öppnar skafferiet)
Nina: Men jag har ju tittat där.
Jag: Men var har du lagt det?
Nina: Skyll inte på mig, det är barnen. De drack te innan.
Jag: Då måste det stå lågt.
Nina: Men ungar! Var har ni lagt det?

Nu kan ni samtidigt tänka er två yra höns i köket där hela skafferiet plockas ur, spritskåp öppnas och hönsen springer typ på varandra.

Jag: Men där uppe kan de inte vara.
Nina: Nej, ah vårt te!
Jag: VÅRT TE! Var är det? Vi måste ju dricka te.
Nina: Neej, förresten. Jag la ju upp det i detta skåpet.


Te är viktiga saker alltså. Sno inte vårt te liksom.

Chopp chopp.

Ojski pojski. Jag har inte hunnit blogga idag. Fullt upp på jobbet, kom iväg lite sent och sen till Hamra och hämta de "sista" sakerna. Naturligtvis kom jag på vinterdäcken, så en omgång till får jag köra dit. Men sen så, då är allt borta där ifrån. Och nu måste jag dra igen, jag är inte ledig hemma hos Nina, inte. Nu är det te- & idol-tajm. Men jag smugglar nog med datorn till soffan, så kanske jag får ihop något inlägg mellan de falska tonerna.

Tjing!

Pust, stön och stånk. Eller vad heter det?

Nähäpp. Efter att ha bråkat med kassörskan om pris på varor, badat i lotion och sprungit naken i Ninas lägenhet så är jag nu helt slut. Efter alla turer med humör från att vara försöka visa sig från sin bästa sida även om irritationen håller på att koka över till att bli fruktansvärt trött på sig själv när man upptäckt att man köpt lotion istället för dusch creme och dessutom lagt det i badet, till att slutligen bli vansinnig på att jag glömt handduken ute i köket medför en viss trötthet. Så sängen är dit mina ben ska bege sig mot. Vi hörs imorgon mina chokladpuddingar. Natti.


Förresten, jag är nog världsbäst på långa meningar.

Så klart.

Angående det HÄR inlägget, så vad tror ni jag får precis samtidigt som jag klickar på 'publicera'. Jo, det är sant, jag fick: 'Jo, jag skojade förvisso bara, men haha, tänkte ju bara säga att jag spionerade haha'. Shyrre. Nu vet alla detta, men som sagt, jag bjuder på detta. Det är ju roligt att kunna roa folk. -Jag har inte brist på humor jag inte.

Bredaryd är oförskämt litet. Nästan olagligt.

Ja, nu är det bekräftat. Bredaryd är olagligt för litet. Detta accepteras icke längre. Är detta en naturlag eller? Bara för att jag badar och glömmer handduken i köket, och funderar under några få minuter hur jag ska komma åt den för att slippa springa naken igenom lägenheten, men ändå inte kommer på något annat sätt och skyndar mig till tusen, så vad får jag inte för meddelande sedan? Vad får jag inte om: "Varför springer du naken i Ninas lägenhet?" Hallå?! Det var typ fyra sekunder, och lik förbannat så ser någon mig. Nåja, jag svarade att jag bjuder på detta kalas. Vad mer kan jag göra liksom? Och hur stor är risken att någon man känner kör förbi just då. Alltså den lilla minimala riksen borde inte ens existera.

Meeen, hur mycket ska vi slå vad om att naturens lag kommer se till att jag snart får ett meddelande där det står: "Jag skojade bara! Och nu har du lagt ut det på bloggen, hahahahaha." -Jag slår vad om att jag snart får ett sådant meddelande. Då bjuder jag på detta också.

Nu vet ni alla att jag springer naken i Ninas lägenhet.

Ta-hand-om-mig-själv-kväll.

Åh, vad ovanligt. Jag har hela kvällen för mig själv. Eller ja, jag och katten Suss. Nina försöker vara duktig genom att jobba istället för att tänka på min Nina-abstinens. Men jag överlever. Jag tänkte pyssla om mig själv med ett bad och så har köpt hem popcorn. Underbart. Denna vecka får jag ju knappt se min kombo. Vi kommer jobba om varandra. Imorgon kväll hinner vi ses lite, men på torsdag jobbar jag kväll, och hon dag och på fredag kör jag till mamma. Det är faktiskt lite trist. Meeen, det kanske är det som gör att ett förhållande håller, att man inte ser varandra så mycket. Ja, jag menar vänförhållande. Förhållanden över huvudtaget, okej? Jag vet att det går snabbt att dra för hastade slutsatser, men nu behövde ni inte det. Andas ni ut.

Nähäpp, nu ska jag pyssla om mig själv.

Tjong!

Hittade en bild i telefonen på min fina kl...

img099 (MMS)

Hittade en bild i telefonen på min fina klätterapa som jag ville dela med mig av (bilden då, inte klätterapan). Min lilla bebis, mitt allt. Har fått sms från honom att han mår mycket bättre nu än när jag lämnade honom. Känns så skönt att höra. Nu ligger jag och tänker på honom. Jag tror att han precis kommit underfund med hur kattluckan fungerar och mitt i detta nu bjuder han hem alla kattpolare på inflyttningskalas. Man funderar mycket på lunchen, men nu ska jag vila lite innan det är dags att jobba igen. Tjing pling!


Här sitter jag och knaprar på dagens efter...

img210 (MMS)

Här sitter jag och knaprar på dagens efterrätt. Liksom värd lite godis efter jobbet tycker jag. Dessutom tror jag att jag håller på att bli sjuk. Bihålorna jäklas med mig och har en huvudvärk som vägrar ge sig. Så nog är jag värd lite gotte så här på kvällskvisten. Lite sömn på detta nu, så kanske jag vaknar utvilad, pigg och på gott humör. Nej, nu ska vi inte ta i. Morgonhumöret är alltid det samma, hur mycket sömn jag än ger mig själv. Nattinatt på er.


Min kille är lite dassig idag. Vet inte om...

img211 (MMS)

Min kille är lite dassig idag. Vet inte om det beror på vädret eller om han har någon inflammation i kroppen. Känns inte okej att behöva lämna honom så här...


Miniplattång.Nu har jag också fixat mig en mini-plattis till mitt minihår. Blev avundsjuk på Nina som hade en så söt liten bebis-plattång. Det är jag i och för sig fortfarande, för hon har en rosa.

Pack, pack.

Varför är det så svårt att packa en vecka framåt när det gäller kläder? Usch, det är så tråkigt. Jag vet inte ens vad jag ska ha på mig idag. Går runt här hemma i morgonrocken fortfarande. Med kaffet i högsta hugg så klart. Men inte hjälper kaffet mig att tänka mer strategiskt när det gäller packning, inte. Nej, nej. Vi får väl se vad som ramlar ner i väskan. Troligen blir den överpackad plus att jag ändå glömmer hälften. Men datorn är högprioriterad, så bloggningen glöms inte bort i alla fall.

Min favoritkille för kvällen! Kattluckan ä...

img208 (MMS)

Min favoritkille för kvällen! Kattluckan är på plats. Finally!


Va jag och Max är ett bra team. Till att b...

img204 (MMS)

Va jag och Max är ett bra team. Till att börja med så har vi satt kattluckan upp och ned. Jag är så himla glad just nu att mamma inte läser min blogg. Det är liksom hennes dörr... Men lugna team MA löser detta. På något vis. Fortsättning följer...


Te.Jag: Ska vi göra te?
Mamma: Jaa, det låter teevligt.

Vi är så himla roliga.

Nu har vi haft hundbesök. Den lunkade fram...

img203 (MMS)

Nu har vi haft hundbesök. Den lunkade fram på vår trädgård, luktandes på blommorna och betedde sig ungefär som Ferdinand på julafton, minus humlan då. Tre små katter förvandlades plötsligt till dubbel normalstorlek varpå hunden tittade förundrande på dem. Det såg ut som den tänkte 'hur gör ni för att bli så stora?', men brydde sig sen inte om dem. Himla snäll och sympatisk hund som nu återfunnit sin ägare men lite hjälp från mig och mamma. Spännande söndag.


Mamma har plockat 123 kantareller. Jag tro...

img196 (MMS)

Mamma har plockat 123 kantareller. Jag tror att det är kantareller i alla fall.


Åh, va söt jag är. Anledningen till att Pr...

img195 (MMS)

Åh, va söt jag är. Anledningen till att Prosit inte varit med så ofta är på grund av att han är ute och jagar tjejer hela tiden. Men jag ska göra mitt bästa för att fånga honom på bild. Lovar.


Moorning.

Goood morning.

Idag känns som en bra dag. Jag vet inte varför, men det känns så i alla fall. Och det är bra. Åker upp till Småland först imorgon, eftersom jag jobbar eftermiddag för en gångs skull. Det är faktiskt inte ofta jag gör det längre, men denna vecka har jag två kvällspass. Tänka sig.

Kaffet har jag i högsta hugg, för även om jag redan hunnit vattna blommor och diska så är det ingen indikation på att jag skulle vara vaken än.

Kaffe sen duschen. Tjing!

Alltså, man kan knappt tro det, men han le...

img193 (MMS)

Alltså, man kan knappt tro det, men han lever. Andas åtminstone.


My nail color.

My new nail color.

Jag börjar ju blir riktigt grym på engelska. Jag kanske borde skriva på engelska i bloggen istället. Eller vad säger ni?


Mot Maxi, it is.

Nu ska jag dra och köra till Maxi och köpa delar till min bil så att den kan rulla igenom besiktningen nästa gång. Eller, ja, jag ska inte köpa delarna på Maxi, men det ligger ju en sån där bilaffär där med, vad den heter har jag ingen aning om.

Happy face with me and my sister.


Alltid samma visa.

Den ständiga händelsen här hemma.

Mamma: Åh, var har jag nu lagt mina glasögon! Jag har letat överallt, de finns ingenstans. Jag gjorde det, hade dem då, gick dit...
Vi barn: På huvudet!!
Mamma: Åh, men ser man där, ja.

(Idag handlade det dock om datorn. Nej, hon hade inte den på huvudet, hon hade bara lagt posten ovanpå den)

Nattinatt.

Det är fredag, klocka strax över tio och jag är, som vanligt, supertrött. Strax sängen, och jag ska mysa med min kille hela natten. Alltså Prosit då. Den andre som ryktet säger, har jag fortfarande inte fått träffa.

Night Night.

Fredagsfräckis Nr 2.


Några kortisar.

Kärringen efter samlaget:
-Det var inte nåt stort instrument du hade att komma med.
Gubben:
- Nääe, men så har jag aldrig spelat i så stora lokaler förut heller.Varför snarkar män så fort de lägger sig på rygg?
Deras pungkulor faller ner över skithålet och täpper till deras extra lufthål.Mannens tre största lögner till kvinnan:
1. Jag älskar dig.
2. Jag kommer aldrig att vara otrogen mot dig.
3. Sug du, jag säger till innan jag kommer.Vad är det för likhet mellan en blondin och ett par vindrutetorkare?
-Båda skriker när man sätter på dem torra.

Klippt till mig själv.

Nu är mitt hår borta. Superkort. Så här kort har jag nog aldrig haft. Efter att ha sprungit runt i varenda frisörsalong i hela (lilla) Olofström, utan framgång tog jag saxen i egna handen och klippiklippi. Tjopp, now it's gone.


Nu är allt mitt hår borta.

img189 (MMS)

Nu är allt mitt hår borta.


Klipp av mig håååret (melodi: ta av dig skorna).

God morgon, god morgon, god morgon.

Det är så jag, varje morgon, intalar mig själv att morgonen är  god. Så att jag inte glömmer det liksom.

Om en stund ska jag och min rosa fara åka till jobbet. Efter jobbet ska vi åka två timmar till. Sedan ska vi (eller, tja, inte bilen, men låter trevligare med 'vi') bära lådor hela kvällen. Jag hade supergärna velat åka och klippa av hela mitt hår med. Det är ju totalt sönderslitet. Ungefär som kardat svinto. Jag vill ha mitt långa tillbaka, men det fungerar inte nu, när det ser ut som det gör. Så, har frisörerna i Olofström 'drop in' på lördagar eller sen fredagseftermiddag? Hade varit bra, så jag får väck allt hår, så slipper jag fundera på det. Done is done liksom.

Tjong!

Lära känna mig igen på nytt.

Nu är jag trött. Efter allt jag fått reda på om mig själv idag. Pjuh, det tar på mina krafter. Men "Heeej, välkommen till Olofström! Det du inte vet om dig själv vet alla andra". Kul att börja lära känna sig själv på nytt igen. Jag är verkar ju vara en himla intressant person. Jag hade gärna träffat den sidan av mig själv någon gång, den verkar ju cool.

Näähäpp, om jag skulle ta och slänga mig i Ninas soffa och sen typ lägga mig, så jag kan smälta allt. Nu är i alla fall min ansökan om jobb i Karlshamn inskickad. Det vet jag att jag gjort i alla fall (är faktiskt lite läskigt att få reda på att jag gjort saker jag själv inte vet om, men bra att jag vet vissa saker).


En öl på det här då.

(Suddig bild, men jag verkar ju vara aningen suddig)


Mer än jag själv visste om mig själv.

Åh! Idag fick jag reda på att jag har pojkvän. Jag vet vem som har sagt det, men jag undrar vem min pojkvän är. För det var mer än vad jag själv visste. Vad spännande. Är han snygg? Muskler? Italienare? Har han hjärna? Gör han allt jag vill? Är han rik? Säg, säg, säg! Jag blir ju nyfiken av sånt här skvaller!

Hallå?!

Hoho? Anropar blogg.se! Var tog mitt inlägg från igår vägen? Jag skickade ett SMS-inlägg, sa god natt allihopa, men ingen fick det. Nu tror ju alla att jag är en otrevlig typ. Tack.

Nina och jag har så roligt.

img187 (MMS)

Nina och jag har så roligt.


Inget kul.

Bloggtorka.

Jag: Nina, säg nåt kul som jag kan lägga ut på bloggen.
Nina: Nej, jag har inget kul.

Så det blev inget.

Tisdagskul.

God morgon världen.

Jag har legat och funderat en stund. Igår när jag läste mitt eget inlägg, om tisdagsvin, så läste jag fel. Jag läste tisdag-svin. Nu låg jag och tänkte och undrar hur det ser ut med orden:

 • Tisdagsex
 • Tisdagsko
 • Tisdagspill
 • Tisdagskatt
Nu till min fråga: Varför ligger jag och tänker på sådant tidigt på morgonen?

Yrselattack.

Jag har fått sådana här yrsel-attacker. Och nej, det är inte vinet (kanske det påverkar), men jag fick det redan förut idag. Ibland får jag sådana, men inte så här många under en dag. Och nej, jag är definitivt inte gravid. Så, det känns superläskigt. Känns som jag ska tuppa av, sen helt plötsligt försvinner det. Den obehagliga känslan uppstår under loppet av en hundradels sekund, men lik så obehaglig. Fruktansvärt, plus att det händer titt som tätt. Egentligen borde ju vinet jämna ut det. Enligt min logik då, men naturens lag verkar inte följa den till punkt och pricka.

Tisdagsvin.

Nu öppnades det en flaska vin här hos Nina. Vi tyckte att vi kunde unna oss det eftersom jag börjar sent imorgon. Efter en dag på jobbet, och att det är tisdag, så känns det lite som vardagslyx. Gott vardagslyx. Hej, jag dricker vin på en tisdag. Okej, jag ska inte överdriva, jag är bara inte van vid detta.

Jag har fortfarande inte fått tag i någon som fixar Prosit's kattlucka. Men detta skall fixas. Jag funderar på en vän till mig, men han kan bara engelska, vilket inte jag är expert på, vilket medför att det sms jag kommer knåpa ihop lite senare inte kommer vara särskilt läsvänligt. Men jag ska försöka, och göra mitt bästa. Ni kan få läsa det sen om ni vill.

Skål!


God morgon. Nu är klockan lite över sex oc...

God morgon. Nu är klockan lite över sex och jag är redan färdig för att åka till jobbet. Jag börjar sju. Aningen tidigt kanske. Vilken skillnad det är när man bara har sig själv att samas med på toaletten. Sminket åkte på i en rasande fart och håret satte jag upp som hastigast för att, så gott det går, dölja de slitna topparna. Jag måste verkligen klippa till mig själv i helgen. Buhu, vill inte. Vill ju ha långt hår igen. På tal om något helt annat så har jag varit vaken sedan fyra i morse. Så jag ser min kväll framför mig. Te i soffan och en slappkväll framför tv:en. Precis som vanligt, så underbart. Nähäpp, nu ska jag se om det finns något att packa före avfärd. Tudeluu, så länge!


Min kombo Nina!

Nu sitter jag hos min kombo Nina (istället för sambo, då alltså). Så mysigt har vi det med tända ljus och varsin dator. Det är så det ser ut här, och jag tror att både jag och Nina är väldans nöjda. Slappi, slappi liksom. Trött är jag också. Blir sängen tidigt ikväll känner jag. Upp tidigt imorgon och jobba igen. Sen tror jag, observera tror, att jag jobbar eftermiddag på onsdag. Detta måste kollas upp i morgon. Nu är det att återgå till soffläge igen. Hörs imorgon.

Tjing!

På besiktningen.

När jag skulle besiktiga bilen härom dagen så kom jag tio minuter för tidigt dit och tänkte spänna fast säkerhetsbältena där bak, så som de vill att man ska göra. Men det var ju fredag och de ville väl hem tidigt för de släppte in mig med buller och bång och jag hann inte sätta dit bältena där bak. Dessutom, till råga på allt, så hade jag ju låst fast ett bälte i ryggstödet.

Jag: Jag hann inte sätta fast bältena, men jag gör det nu lite snabbt.
Besiktningsgubben (Hädan efter kallad BG): Gör du så.
Jag: Alltså, jag körde en massa grejer i helgen och hade fält sätet och nu när jag fällde upp det klämde jag det i ryggstödet och får inte ner sätet igen.
BG: Det kan jag fixa.
Jag: Tja, det är väl lite muskeltunnhet från min sida.

BG går in i bilen och fixar det, lätt som en plätt.

BG: Du vet, det sitter en sån spak i sätet...
Jag: Ja, jag vet, jag tryckte som fanken på den, men den ville inte ge sig.
BG: Jaha... Men du ska dra i den, inte trycka...

Den sista kommentaren kan tolkas hur som, men jag kände mig aningen dum faktiskt...Idag flyttar jag.

God morgon.

Nu har jag ändrat lite stavfel på inlägget jag irriterade mig på. Hinner inte fixa alla som blogg.se anser är fel, men ni får stå ut med detta.

Nu ska jag strax köra till jobbet. Helt färdig är jag redan (inte trött då, utan klar, morgonsysslorna är klara), så nu ska jag bara packa ner datorn och sminket igen, eftersom idag flyttar jag.

Vi hörs ikväll.

Ting!

Såklart hittar jag stavfel i nedan inläg...

Såklart hittar jag stavfel i nedan inlägg. Det blir så när man sms-bloggar. Jag ber om ursäkt för detta. Man kan heller inte dela in texten i stycken. På sms:et är det styckeindelning, men jag vet inte var de försvinner på den trådlösa vägen. Så hej, hopp ämne-byte liksom. Men, men nu vet ni hur det ligger till. Natti! (Det skulle stå göra istället för köra i nedan inlägg)


Nu har jag packat det mesta. Det är verkli...

Nu har jag packat det mesta. Det är verkligen inte roligt. Jag undrar så hur jag ska få med alla mina blommor och mina lagda pussel. När det gäller pusslena så har jag dock en idé. De ligger ju på wellpapp-skivor, så ifall man snurrar in dem i gladpack kanske de överlever en färd på två timmar, eller vad tror ni? Det är enda möjligheten jag kan komma på i alla fall. Men när det gäller blommorna vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Några förslag? Förstår ni hur tomt det är utan Prosit här? Nog kan han göra mig galen (vilken man kan inte det liksom) men det är så tomt och tyst här. Saknar honom redan, hur ska jag klara hela veckan? Gaah... Nåja, nu är det strax läggdags för mig. Tröttheten börjar ta över. Sov gott med er sen. Tingeling!


Packdag idag.

Gaah. Måste packa. Jag kommer hädan över bo i en resväska i två månader framåt. Hur planerar man vilka kläder man ska ha, en hel vecka framåt liksom? Nej, just det. Näst intill omöjligt. Det är sååå tråkigt att packa, och det är det enda jag ska sysselsätta denna dag med. Efter att jag packat här, så ska jag upp till Hamra och packa det sista där. Aaah, så himla boooring. Längtar tills det äntligen är över.

Filmen SALT.

God förmiddag.

Jag har varit vaken ett tag, pratat i telefon och käkat lite frukost för en gångs skull. Fem i morse började mitt lilla åbäke att vakna och skulle leka, ha mat, han skulle bajsa, han ville ut, så då gick lite tid åt att försöka lugna honom så han inte skulle väcka hela huset. Hade jag haft mitt drömhus och bott där själv med Prosit, då hade jag inte brytt mig. Men när det finns andra som försöker sova blir det aningen störigt.

Jag hamnade på bio igår. Såg SALT. Den var faktiskt himla bra måste jag säga, även att Angelina Jolie var med. Det enda jag störde mig på under hela filmen var ju såklart hennes läppar, annars var den kanon. Lite överdriven kanske.Lillasyster blev mörk. Najs.

img183 (MMS)

Lillasyster blev mörk. Najs.


Ambivalensen.

Så, nu ska sminket på, så man kan visa sig ute bland folk igen. Maxi därefter och sedan hem och vika tvätt. Funny. Nåja, jag funderar på kräftkalas ikväll. Är ju bjuden. Hm.. Ambivalensen tar över som vanligt, men lite till funderar-tid och jag kommer att bestämma mig.

Tjintjong.

Aningen tröttsamt faktiskt.

God morgon.

Det där kamomillte´t vet jag inte hur mycket det hjälpte egentligen. Visserligen blev jag trött, men ingen djupsömn här inte. Nej, nej, det där var önsketänkande. Att jag har en liten katt (ganska stor nu faktiskt) gör inte heller alltid nattsömnen bättre. Klockan fem i morse var det dags att busa. I hela huset, överallt. Välta hela kattlådan (himla fräscht), springa slalom vid alla mina steg när jag ska plocka upp bajslådan.

Nåja, det är väl så det är att vara mamma, antar jag. Nu är det kaffe som gäller, sen dusch, sen handla godis till mitt lilla håriga elände (katten alltså) och sedan får vi se vad dagen utvisar.

Tjingeling!

Urfreak.

Nu sitter jag och myser i soffan, med lite te. Jag har tydligen blivit en dricka-kvällste-girl under den senaste tiden. Det är så gott och varmt och mysigt. Ikväll smakar te´t kamomill. Jag tänkte prova och se om det stämmer som de säger, att man blir trött av det. Visserligen är jag redan trött, så jag vet inte riktigt hur tillförlitligt resultatet blir. Å andra sidan kanske man istället får sova hela natten. Jag läste lite artiklar i 'sömnskolan'. Jag kom fram till att jag sover som en 75åring. Ingen djupsömn och vaknar ofta. Jag vaknar ett antal gånger varje natt. Tittar på klockan men somnar som tur väl om igen, ganska fort. Ur-freak kanske jag är. Ni fattar? Ur - klocka - tid. Jag tittar på tiden hela tiden. Jag är så fruktansvärt långsökt och rolig.

Ur-freaket säger skål.


Fredagsfräckis Nr 1.

En man hade tatuerat in sin frus namn Hilda på sin penis. I slakt tillstånd syntes endast bokstäverna HA. När han besökte herrtoaletten fick han se en färgad man bredvid honom som också hade bokstäverna HA intatuerat på sin penis.

 

-Heter din fru också Hilda? undrade mannen.

 

Den färgade mannen svarade:

-Nej, på min står det: "Hello and welcome to the wonderful land Jamaica".


Lite skryt.

Kände bara för att skryta lite. Jag är så nöjd.


Lite småfel här och var.

Neeej, the car gick inte igenom. Men om man ska tänka positivt så blev det inte akut körförbud åtminstone. En månad har jag på mig att fixa den. Eller jag, nej. Jag kommer köra in till en verkstad med besiktningspappret i högsta hugg och säga: 'Fixa'. Det är bra det. Och besiktningssnubben sa att det inte skulle bli så dyrt, och jag litar ju till fullo på honom. Jag hade ju nämligen fält kommentaren 'Du vågar inte säga att detta kommer att blir dyrt' -precis före.

Nåja, efter att ha köpt nya leggings och tagit mig ett fotbad, så är jag som en ny människa. Lite kaffe på detta och livet kommer att kännas lite enklare.Prosit visar hur glad han är när jag tvättar fötterna.


Tjing!


Pros!t skolas in.

Nu är jag hos mamma. Håller på att skola in lille Prosit med de andra katterna. Det går bättre och bättre, men i början var det himla väsande, katterna emellan. Undrar lite vad de sa, och hur många svordomar de kan.

Bilen ska besiktigas idag. Jag är osäker på om den går igenom. Tycker att avgassystemet låter lite mycket, men vad vet jag? Om jag målar naglarna i fin färg och sätter på mig kortkort kanske bilen blir godkänd? Nej, idag blir det långbyxor. Kallt är det här kan jag lova.

Nu mår jag relativt bra igen, fit for fight liksom. Mitt nya favorituttryck. Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan köra och köpa på mig en massa leggings tänkte jag. Lillasyster skall väckas med buller och bång så att hon kan följa med mig.

Ciao.


Imorgon flyttar jag.

Åh, imorgon flyttar jag. Äntligen. Det ska bli så skönt. Få allt överstökat liksom. Det kan ju kännas jobbigt också att lämna ett förhållande, men det gör jag inte nu. Det blir mer som en lättnad. Det är ju detta jag vill. Det som har varit jobbigt är alla andras åsikter, hur folk dömer och tycker hela tiden. Oftast bryr jag mig inte om andras åsikter, men man är ganska känslig i just en sådan här situation. I alla fall jag. Man får skuldkänslor gentemot den man lämnar, samtidigt som det är det som är det rätta.

Men imorgon händer det. Då flyttar jag. Antagligen får jag inte med mig allt hem, men jag får låna att släp nästa helg istället och köra ner med allt. Men det viktigaste följer med imorgon. Imorgon liksom. Så himla skönt. Nu ska jag göra mig lite te, sedan blir det sängen för min del. Imorgon hinner jag packa det sista innan mamma och lillasyster kommer och hjälper mig. Najs, najs. Livet börjar ljusna igen. Härligt.


Mycket på gång, kan bli komplicerat.


RSS 2.0